Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Bāreņu svētdienā aicina atcerēties par bērniem bērnunamos
04.11.2021 pl. 15:27
Ikviens no 500 bērniem, kas joprojām uzturas bērnunamā, ir tikai viena gādīga pieaugušā attālumā, lai būtu veiksmes stāsts! Tāpēc jau septīto gadu Latvijā draudzes aicinātas atgādināt un sludināt šo cerību Bāreņu svētdienā, kas šogad būs 7. novembrī.

Ikvienam no mums ir savs stāsts, ko mēs neaizmirstam un nesam sev līdzi. Mums katram ir svarīgi, ka varam līdzdalīt savu stāstu ar tuviem cilvēkiem, kuri kopā ar mums var priecāties par skaistajiem brīžiem un skumt par sāpēm, ko esam piedzīvojuši. Īpaši svarīgi tas ir mazam bērnam, jo bez mīļa gādīga vecāka ir grūti izprast dzīves sāpes – īpaši, ja tās ir smagi skārušas tieši tevi.

Nonākot jaunā adoptētāju vai audžuģimenē, bērns neaizmirs savu stāstu. Tā ir kā bagāža, kas bērnam vienmēr būs ar viņu. Vecāku uzdevums ir palīdzēt izprast piedzīvotās sāpes, kopā ar bērnu raudāt par tām un dod bērnam drošu vietu izteikt savas jūtas, ko viņš jūt par piedzīvoto vardarbību, sitieniem, rupjībām un pamešanu. Vecākiem nav jāpalīdzē bērnam aizmirs pagātni, bet gan jāiet kopā ar bērnu viņa tumšajos pagrabos.

Šogad Bāreņu svētdienu Latvijā atzīmējam 7. novembrī un aicinājums ir atcerēties, ka joprojām Latvijā vairāk kā 500 bērnu šodien dzīvo bērnunamos. Turklāt katram no viņiem ir savs stāst, kurš nav ar rozēm kaisīts, bet gan ar ērkšķiem un apjukumu. Mēs nedrīkstam atstāt šos bērnu vienus ar savām pagātnes sāpēm – ikvienam no viņiem ir vajadzīgs vecāks, kurš ne tikai pabaro un apģērbj, bet kurš ir gatavs dodiet ar bērnu kopā viņa stāstā un kurš palīdz izprast bērna pagātnes sāpes. Ja mēs neejam kopā ar bērnu viņa tumšākajās vietās, tad bērns tur paliek vien – apjucis un nobijies.

Ko mana draudze darīs Bāreņu svētdienā? Vai aizlūgsim par tiem šiem bērniem, lai viņi vismaz vēl kādu laiciņu nezaudē cerību? Vai aizlūgsim par tiem drosmīgajiem, kuri gatavi kļūt par šo vienu gādīgo pieaugušo kāda bērna dzīvē? Vai ļausim apstāties un katram sev pajautāt – varbūt tas ir Dieva aicinājums tieši man un manai ģimenei?

Palidzibareniem.lv