Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Jūrā iegremdētās tēva Pio statujas elpu aizraujošais skaistums
10.11.2021 pl. 08:12
24. oktobrī sociālo tīklu tīmekļa vietnes Facebook profils no Kolumbijas ar nosaukumu De La Mano Del Padre Pío  (Ar tēva Pio roku) publicēja 12 fotogrāfijas, kurās redzama 3 metrus augsta šī 20. gadsimta stigmatizētā svētā tēva Pio zemūdens bronzas statuja.

Fotogalerijai pievienotā ziņa vēsta:

Vai tu zināji?

Jūras dzelmē atrodas tēva Pio statuja…

Statujas novietojums pie Tremiti salas krastiem ir paredzēts, lai ideāli atspoguļotu spēcīgu aicinājumu uz ticību, kas pat vētrainu ūdeņu vidū vienmēr var izstarot caurspīdīgu gaismu: okeānā iegremdēta Dieva dāvana.

Statujas krusta formas struktūra atgādina par brāļa pazemību un vienkāršību, kas savā apcerīgajā vientulībā atplestām rokām apkārtējai vidē ienes svētuma, miera, mīlestības un žēlsirdības gaisotni, kas kalpoja kā tēva Pio garīguma pīlāri.

Svētais tēvs Pio, lūdz par mums!

Ziņā pieminētā Tremiti sala ir neliels arhipelāgs pie Gargano kalnu krastiem Itālijas dienvidos. 1998. gada 3. oktobrī, svētā Franciska zemes dzīves pabeigšanās svētkos, notika svētīgs notikums - tēlnieks Mimo Norčija (Mimmo Norcia) uzstādīja savu elpu aizraujošo tēva Pio statuju.

Lai gan visā Itālijā ir simtiem, ja ne tūkstošiem, tēva Pio statuju, neviena nav līdzīga šai: tā tika novietota jūras gultnē 14 metrus zem ūdens.

Tai ir 80 centimetru biezs, elastīgs pjedestāls; tā tiek uzskatīta par vienu no iespaidīgākajām zemūdens statujām pasaulē. Ja neņem vērā tās lielumu, sarežģītā inženiertehniskā darbība, kas bija nepieciešama, lai iegremdētu statuju, bija vērā ņemams varoņdarbs. Taču šī mākslas darba pabeigšana bija sapnis, ko itāļu tēlnieks Norčija, kas uzauga Gargano kalnu tuvumā (kur tēvs Pio nodzīvoja lielāko mūža daļu), bija lolojis ilgu laiku. Intervijās viņš stāstīja, cik ļoti mīl tēvu Pio, jūru, Gargano un Tremiti salas. Viņš pauda, ka kopš jaunības viņā bija alkas radīt to, ko viņš dēvē par “dzelmes brīnumu”. Mākslinieka lielais sasniegums seko zemūdens skulptūru tradīcijām visā pasaulē, kas aizsākās sengrieķu laikos, kad pirmskristietības laikos cilvēki meklēja aizsardzību jūrniekiem, novietojot zem ūdens dievu statujas. Pēdējā laikā Itālijā ir izveidojusies tradīcija ūdens dziļumos iegremdēt Kristus statujas. Portofino ir zemūdens “Dzelmes Kristus”, savukārt Taranto ir “Jūras Kristus”. Interesanti, ka tā pati veidne, ko izmantoja bronzas statujas liešanai Portofino pilsētā, tika aizvesta uz ASV, lai radītu kopiju, kas tagad ir iegremdēta okeānā pie Floridas krastiem.

Ja skatāmies no praktiskā viedokļa, dabā šīs zemūdens statujas ir redzamas tikai nirējiem un snorkelētājiem. Tomēr garīgā nozīmē vēstījums paliek aiz virsmas, savā ziņā aizplīvurots, atspoguļojot paša Dieva dabu. Viņš vienmēr ir klātesošs, lai gan lielākoties paliek apslēpts.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=cx61B3DgcGE&t=60s

Aleteia.org
Foto: ekrānuzņēmums