Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Francisks lūdzas par migrantiem, kuri mirst pie mūsu robežām
29.11.2021 pl. 22:16
Pēc lūgšanas “Kunga eņģelis” pāvests pievērsās Lamanša jūras šaurumā bojā gājušo un uz Baltkrievijas un Polijas robežas iesprostoto migrantu liktenim, kā arī tiem, kuri mēģina šķērsot Vidusjūru.

“Cik daudzi migranti, arī šajās dienās, ir pakļauti ļoti lielām briesmām,” iesaucās Francisks, “un cik daudzi zaudē dzīvību pie mūsu robežām!” Šie cilvēki meklē labāku dzīvi, bet atrod sev kapu. Svētais tēvs arī norādīja, ka tie, kuri tiek nogādāti Ziemeļāfrikā, nonāk cilvēku tirgotāju rokās un tiek paverdzināti. Noziedznieki pārdod sievietes un izkropļo bērnus. Pāvests apliecināja, ka ir garīgi līdzās šiem nelaimīgajiem cilvēkiem un lūdzas par viņiem, kā arī pateicās visām organizācijām – Baznīcas un citām institūcijām, tai skaitā vietējām Caritas – par to, ka tās strādā, lai atvieglotu migrantu ciešanas.

Visbeidzot, viņš vērsās pie civilajām un militārajām varām ar aicinājumu panākt, lai sapratne un dialogs gūst virsroku pār jebkāda veida instrumentalizāciju un visi pūliņi tiek vērsti uz tādiem risinājumiem, kurus pieņemot, tiktu respektēta šo cilvēku personas cieņa.

Foto: Migrantu nometne Francijas ziemeļos 

Vaticannews.va