Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Tezē Eiropas jauniešu tikšanās šogad notiek attālināti
31.12.2021 pl. 17:35
"Turpiniet veikt uzticības svētceļojumu uz Zemes, ejot un darbojoties tur, kur Kungs jūs sūta!" – vēstījumā Eiropas jauniešu tikšanās dalībniekiem raksta pāvests Francisks.

"Eiropas jauniešu tikšanās notiek laikā, kurā valda nemiers. Daudzi cilvēki jautā, vai mūsu planētai ir nākotne? Vai spēsim aizsargāt Zemi un padarīt to par dzīvošanai atbilstošu vietu? Šodien, kad izplešas polarizācija, kā varam kļūt par vienotības un miera veicinātājiem?" – jautā Svētais tēvs. "Tā vietā, lai izvairītos no šiem jautājumiem, jūs izvēlējāties drosmīgi stāties tiem pretī, kopā meklējot atbildes, kopā lūdzoties, kopā klausoties Dieva Vārdu un ļaujot tam izgaismot vissarežģītākās cilvēciskās situācijas" – vēstījumā raksta pāvests. Viņš lūdz Svētā Gara gaismu visiem tikšanās dalībniekiem: katoļiem, pareizticīgajiem un protestantiem, un uztic viņus Vissvētākās Jaunavas Marijas aizbildniecībai. Vēstījumu parakstījis Vatikāna valsts sekretārs kardināls Pjetro Parolins.

Jau vēstīts, ka ar vakara lūgšanas translāciju no Tezē otrdien sākās 44. Eiropas jauniešu tikšanās, kas jau otro reizi pēc kārtas notiek attālināti. Jauniešu saietus, kas no 1978. gada pulcē jaunos kristiešus no visām Eiropas valstīm, rīko Tezē ekumeniskā kopiena. Pandēmijas dēļ tikšanās norisināsies divos etapos: 2021. gadā no 28. līdz 31. decembrim tiešsaistē un 2022. gada jūlijā Turīnā klātienē.

Ceturtdienas, 30. decembra pēcpusdienā Turīnas katedrālē notika Kristus līķauta atklāšanas ceremonija. "Iespēja kontemplēt Kristus līķautu ir liela dāvana, kādu mēs varam dot jauniešiem šajā grūtajā laikā," teica Turīnas arhibīskaps Čēzare Nosilja. "Relikvijas atklāšana ir nākamā gada jūlijā plānotā Uzticības svētceļojuma uz Zemes prelūdija," piebilda Pjemontas reģiona galvaspilsētas arhibīskaps.

Vaticannews.va
Foto: Taize.fr