Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Attīstās Jaunmārupes kultūras un garīguma centrs "Kairos"
06.01.2022 pl. 10:40
Pēc gandrīz divus gadus ilgas plānošanas un diskusijām ar vietējiem iedzīvotājiem kultūras un garīguma centrs "Kairos" ir saņēmis būvatļauju.

Šajā laikā, pateicoties cilvēku atbalstam, ziedojumos ir savākti vairāk nekā 20 tūkstoši eiro un ir izstrādāta “Kairos” kultūras un garīguma centra ideja. Projekts tika pilnveidots un uzlabots, ņemot vērā objektīvos iebildumus. Lai projektu varētu turpināt t.i. projektēt un būvēt, tiek strādāts pie finansējuma piesaistīšanas.

Rīgas arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs saka, ka par projekta attīstītājiem izvēlēti jezuīti, katoļu mūku kopiena Latvijā, jo viņi jau gadsimtiem strādā izglītības, zinātnes, kultūras un garīguma jomā. “Arī Latvijā, Jaunmārupē būs moderns un nebijis projekts, kas ienesīs pilnīgi citādu kalpošanas vietu. Tā īpaši strādās ģimeņu labā un piedāvās telpu kultūrai, garīgumam un vispārcilvēcīgai personības izglītībai un attīstībai,” uzsver Z. Stankevičs.

Centra mērķis ir dod jēgpilnu pienesumu Mārupes novada iedzīvotājiem, vēl vienu kultūras un garīguma telpu, jo šobrīd strauji augošā Latvijas novadā tādu ir par maz. Centrā mārupieši un jaunmārupieši varēs smelties garīgu stiprinājumu ikdienas dzīves steigā caur kultūras, relaksējošām, izglītojošām un garīgām aktivitātēm.

Ideja celt baznīcu Jaunmārupē radusies jau sen, un to sāka attīstīt tagadējais Rīgas arhidiecēzes palīgbīskaps Andris Kravalis. Pirms trīs gadiem šī iecere uzticēta jezuītiem, kas šo ideju attīsta kā kultūras un garīguma centru “Kairos”.

“Kairos” tiek plānota kā garīgā telpa Mārupes novadā, kur kopīgiem spēkiem varam veidot kultūras un garīguma vidi sev, savām ģimenēm, savai un bērnu nākotnei. Aicinām iesaistīties un atbalstīt “Kairos” kultūras un garīguma centra tapšanu!

Vairāk informācijas - mājaslapā www.kairos.lv vai sazinoties ar centra attīstītāju pārstāvi Jāni Meļņikovu personīgi: janis.melnikovs@gmail.com; tel.: 20040721.