Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Svētais Irenejs saņems Baznīcas doktora titulu
21.01.2022 pl. 17:08
Pāvests Francisks Svētās Martas namā pieņēma audiencē Kanonizācijas lietu kongregācijas prefektu kardinālu Marčello Semeraro.

Tikšanās laikā kardināls Marčello Semeraro lūdza Svēto tēvu apstiprināt kardinālu un bīskapu komisijas lēmumu pasludināt svēto Ireneju par Baznīcas doktoru. Irenejs ir viens no izcilākajiem 2. gadsimta teologiem. Viņš dzimis ap 130 gadu Mazāzijā. 177. gadā iesvētīts par priesteri, vēlāk iecelts par Lionas bīskapu un pāvesta Viktora I padomnieku. Ar lielu dedzību un panākumiem evaņģelizējis Gallijas apgabalus, aizstāvējis kristīgo ticību pret herēzijām, rakstījis par cilvēka aicinājumu un Baznīcas noslēpumu. Svētais Irenejs nomira mocekļa nāvē Lionā ap 202. gadu.

Pāvests Francisks parakstīja Kanonizācijas lietu kongregācijas sagatavotos dekrētus par vairāku ticīgo varonīgi praktizētajiem tikumiem. Tie ir Pompeju arhibīskaps Frančesko Saverio Toppi un divas konsekrētās personas: Vissvētāko Siržu kalpoņu kongregācijas dibinātāja Marija Teresa De Vinčenti un Žēlsirdības meitu apustuliskās biedrības locekle Gabriela Borgarino.

Vaticannews.va