Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Eiropas Bīskapu konferenču padomes prezidents: Dieva vārdā, apstājieties!
24.02.2022 pl. 14:15
No Florences, kur šobrīd notiek sanāksme "Vidusjūra, miera robeža", Viņa ekselence Viļņas arhibīskaps un Eiropas Bīskapu konferenču padomes (CCEE) prezidents Gintaras Grušas sirsnīgi aicina atbalstīt mieru Ukrainā.

Baznīcas Eiropā asi nosoda šovakar notikušo Ukrainā. Mums ir jārīkojas kopīgi un apņēmīgi, lai nekavējoties izbeigtu Krievijas agresiju un jādara viss iespējamais, lai aizsargātu nevainīgas sievietes, vīriešus un bērnus: Dieva vārdā, apstājieties tūlīt!

Starptautiskajai sabiedrībai un jo īpaši Eiropas Savienībai nav jāpaliek pasīvai, lai apturētu šo konfliktu, lai ieroči dotu vietu dialogam un sarunām un lai tiktu aizstāvētas starptautiskās tiesības un Ukrainas neatkarība un teritoriālā suverenitāte. Mums jācenšas izbeigt karu, kas neizbēgami izplatītos no Ukrainas uz kaimiņvalstīm un kļūtu par draudu visai Eiropai.

Eiropas bīskapi un kristiešu kopienas lūdz par šī konflikta upuriem un viņu ģimenēm. Viņi apvienojas ar tiem, kuri cieš no šiem vardarbības aktiem, un pievienojas pāvesta Franciska aicinājumam lūgt un gavēt par mieru: "Lai Miera Karaliene pasargā pasauli no kara neprāta".

V.E. Gintaras Grušas,
Viļnas arhibīskaps un CCEE prezidents

Katedrāle.lv