Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Ukraiņu priesteri svin Sv. Mises Kijevas bumbu patvertnēs
28.02.2022 pl. 23:07
Augstākais Ukrainas grieķu katoļu baznīcas arhibīskaps Svjatoslavs Ševčuks videovēstījumā atkārtoti apliecina Baznīcas tuvumu tautai, lūdz lūgšanas no ticīgajiem visā pasaulē un pateicas visiem tiem, kas strādā, lai aizstāvētu un palīdzētu Ukrainai, arī valdībai.

“Sveicieni no Ukrainas Kijevas! Šodien ir svētdiena, 2022. gada 27. februāris. Mēs pārdzīvojām kārtējo šausmīgo nakti,” savā videovēstījuma pirmajos vārdos saka Kijevas-Haličas arhibīskaps, bet pēc nakts viņš turpina: “Pienāk diena, ir rīts. Pēc tumsas nāk gaisma, tāpat kā pēc nāves nāk Augšāmcelšanās, ko mēs visi šodien svinam.”

Un, pēc viņa teiktā, tur, Ukrainā, ticīgie vienalga svinēs augšāmcelto Kristu, kaut arī Kijevas iedzīvotāji nevar iet uz baznīcu valdības noteiktās komandantstundas dēļ, kas liek ikvienam palikt mājās, jo tiek apdraudēta viņu dzīvība.

Mūsu priesteri dosies lejā patvertnēs pie cilvēkiem

Arhibīskaps Ševčuks turpina: "Šajā gadījumā Baznīca nāks pie cilvēkiem." Viņš skaidro, ka mūsu priesteri dosies lejā metro un uz bumbu patvertnēm un tur svinēs Dievišķo liturģiju. Baznīca ir ar saviem cilvēkiem!” Kristus Baznīca nes Euharistisko Glābēju tiem, kuri piedzīvo kritiskus dzīves mirkļus, kuriem vajadzīgs Augšāmcelšanās spēks un cerība.

Aicinājums

Svētdien arhibīskaps Ševčuks turpināja: “Vēlos lūgt visus, kam ir iespēja doties uz baznīcu: dodieties uz Dievišķo liturģiju! Šodien dodieties uz grēksūdzi. Visi pieņemiet Komūniju.” Viņš aicināja visus ticīgos pieņemt Euharistiju arī par tiem, kuri nevar iet uz baznīcu, un "pieņemt Svēto Vakarēdienu mūsu karavīru labā". “Šodien mūsu dzīve ir viņu rokās. Upurēt par ievainotajiem, par tiem, kuri ir mazdūšīgi, par bēgļiem, kuri atrodas uz ceļiem šī greizā kara laikā Ukrainā.”

Pateicība

Arhibīskaps Ševčuks pateicās arī visiem, kas dažādos veidos aizstāv Ukrainu, un atzīmēja, ka valdības dienesti, īpaši Kijevā, strādā visaugstākajā līmenī. “Mēs reiz šaubījāmies, vai mūsu valdības institūcijas ir spēcīgas. Mēs redzējām, ka mūsu valdība ir izturējusi spēku un turpina izturēt,” viņš saka. Un tāpat kā valsts armijai, viņš pateicās arī Ukrainas Valsts ārkārtas dienestam, kas glābj cilvēkus no bojātajām ēkām, Ukrainas mediķiem, kuri glābj dzīvības, ugunsdzēsējiem, kuri dzēš “simtiem ugunsgrēku visā Ukrainā”. Ukrainas grieķu katoļu baznīcas galva neaizmirsa izteikt pateicību ukraiņu diasporai par līdzjūtību un ukraiņu bīskapiem visā pasaulē par solidaritātes iniciatīvām. Visbeidzot, viņš pateicās visiem tiem, "kas cenšas pasaulei pateikt patiesību par Ukrainu, tiem, kas vāc humāno palīdzību, zāles" vai vienkārši lūdzas par tautu.

Vaticannews.va/en