Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Divi kardināli ceļā uz Ukrainu
08.03.2022 pl. 08:34
Vatikāna preses birojs izdevis paziņojumu, kurā iepazīstina ar divu kardinālu brauciena uz Ukrainu iemesliem un norisi. Svētdien, pēc lūgšanas “Kunga eņģelis”, Francisks paziņoja, ka šajā kara izmocītajā valstī ierodas kardināli Konrāds Krajevskis un Maikls Černijs.

Pāvests nosūtīja šos divus kardinālus uz Ukrainu, lai viņi apliecinātu tās tautai Baznīcas solidaritāti. Svētā Krēsla preses biroja paziņojumā norādīts, ka kardināls Krajevskis 7. martā devās uz Polijas-Ukrainas robežu, kur paredzēta satikšanās ar bēgļiem un palīdzības sniedzējiem. Kardināls Černijs 8. martā ieradīsies Ungārijā, kur apmeklēs Ukrainas bēgļiem atvērto centru. “Abi dodas uz Ukrainu, un, atkarībā no situācijas, grib nākošajās dienās ierasties valstī”, lasām paziņojumā. “Kardināli aizvedīs likstās nonākušajiem cilvēkiem palīdzību un pārstāvēs ne tikai pāvestu, bet arī visus kristiešus, kuri grib apliecinātu ukraiņu tautai savu solidaritāti”. Viņi grib piebalsot Svētajam tēvam un teikt: “Karš ir neparāts! Lūdzu, apstājieties! Paskatieties uz šo nežēlību! Ukrainā plūst asiņu un asaru upes. Runa nav tikai par militāru operāciju, bet – karu, kas sēj nāvi, iznīcību un ciešanas”.

Paziņojumā norādīts, ka pāvests ar savu svētdienas aicinājumu un kardinālu sūtīšanas žestu grib pievērst uzmanību arī daudzām citām līdzīgām situācijām pasaulē. Pirms 10 dienām, 27. februārī, Francisks, ar plosītu sirdi raugoties uz notiekošo Ukrainā, aicināja neaizmirst par kariem arī citās pasaules malās, piemēram, Jemenā, Sīrijā vai Etiopijā. “Lai apklust ieroči!” viņš uzstājīgi atkārtoja. “Dievs ir ar miera veicinātājiem, nevis ar tiem, kuri izmanto vardarbību”.

Kas attiecas uz kardināla Černija misiju, preses birojs informē, ka viņš aicinās sabiedrību pievērst uzmanību ne tikai Ukrainas tautas ciešanām, bet arī ieilgušajiem un aizmirstajiem konfliktiem, kas notiek citur pasaulē. Viņš iestāsies par to, lai Ukrainā dzīvojošie afrikāņi un aziāti, kurus tāpat kā ukraiņus nomāc bailes un kuri cieš no bēgšanas, netiktu diskriminēti un lai arī viņiem tiktu dots patvērums. Vatikāns arī informē, ka pienāk satraucošas ziņas par cilvēktirdzniecības gadījumiem. Tā kā lielāka daļa Ukrainas bēgļu ir kristieši, kardināls iestāsies arī par to, lai viņiem tiktu nodrošināta garīgā aprūpe.

Vaticannews.va