Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Francisks PJD organizatoriem: "Esiet radoši!"
09.03.2022 pl. 08:14
Pāvests adresējis vēstījumu 2023. gadā Lisabonā gaidāmo Pasaules Jauniešu dienu organizatoriem. Svētais tēvs viņiem sniedz dažus padomus, kā pārvarēt apjukuma pilno laiku.

Mēs tikko pārdzīvojām pandēmijas krīzi, pieredzējām ekonomisko krīzi un tagad vēl piedzīvojam kara krīzi, kas ir viens no vislielākajiem iespējamajiem ļaunumiem – saka Francisks īsā video vēstījumā spāņu valodā. To 3. martā audiences pie pāvesta laikā ierakstīja Lisabonas palīgbīskaps Ameriko Manuels Agiars, kurš ir gaidāmo Pasaules Jauniešu dienu fonda vadītājs.

Visi jaunieši, kuri, būdami Portugālē vai citur, gatavojas svētā Jāņa Pāvila II iedibinātajam grandiozajam pasākumam, skatās “vienā virzienā”. Lai gan tas šodien nav viegli, pāvests aicina viņus būt drosmīgiem un radošiem. Pasaules Jauniešu dienu svinībām, kas notiks nākošgad, no 1. līdz 6. augustam, jābūt “jaunam, svaigam, dzīvam, spēcīgam un radošam notikumam”. Francisks mudina jauniešus nedzīvot pagātnē, domājot par to, kas tika darīts iepriekšējo tikšanos laikā. Citējot svētīgā Karlo Akutis vārdus, viņš saka: “Katram no mums ir jābūt oriģinālam, nevis kopijai”. Pateicoties visu jauniešu ieguldījumam, šim saietam ir “jābūt oriģinālam”.

“Esiet drosmīgi un turpiniet ceļu,” mudina Romas bīskaps, atgādinot, ka krīzes var pārvarēt nevis vienatnē, bet tikai kopā. Krīzes mums ir pārbaudījums, lai mēs izietu no tām labāki. Jauniešiem jāparāda tas, kas viņos ir vislabākais, viņiem jābūt radošiem. “Jūs esat radoši, jūs esat dzejnieki!” saka pāvests. Viņš apliecina, ka lūdzas par jauniešiem un par to, lai šī tikšanās nestu augļus. Svētais tēvs lūdzas, lai katrs jauniets ietu izaugsmes ceļu. Bez tam, kā jau ierasts, viņš lūdz, lai arī jaunieši lūgtos par viņu, sakot, ka arī viņam ir vajadzīgs lūgšanas atbalsts.

Vaticannews.va

Foto: oficiālais Pasaules Jauniešu dienu Lisabonā logo