Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Krievijas katoļu bīskapi par pāvesta lēmumu
19.03.2022 pl. 14:04
Krievijas Federācijas katoļu bīskapi aicina savu diecēžu ticīgos un visus, kuri tic Dieva varenībai, gandarīt un lūgties par mieru Ukrainā, Krievijā un visā pasaulē.

Krievijas katoļu bīskapu konference pauž prieku par pāvesta Franciska lēmumu veltīt Krieviju un Ukrainu Marijas Bezvainīgajai Sirdij. Šī ziņa pienāca laikā, kad bīskapi devās uz Irkutsku, lai piedalītos plenārsesijā. Bīskapi aicina visas draudzes un kopienas garīgi sagatavoties konsekrācijas svinībām. Saratovas diecēzes bīskaps Klemens Pikels stāsta:

“Mēs vēlamies palīdzēt saviem ticīgajiem labi izprast tautu veltīšanas akta nozīmi un garīgi sagatavoties šim notikumam. Svarīgi, lai mēs paši kopā ar viņiem lūgtos un lai lūgšana aizsniegtu mūsu sirdis, jo bez sirds iesaistīšanas, bez ticības, konsekrācijas teksta nolasīšanai nav jēgas, - teica bīskaps Pikels. - Tautu veltīšana Vissvētākās Jaunavas Marijas Bezvainīgajai Sirdij nav maģija, bet patiesa lūgšana. Tāpēc mēs vēlamies uzticēt Krieviju un Ukrainu Marijai, ielikt šīs zemes viņas rokās, pareizāk sakot, pat ne rokās, bet viņas sirdī. Mēs visi vēlamies atrasties Marijas sirdī. Lūgsim Dieva Māti, lai pēc iespējas ātrāk tiktu pārtraukta asinsizliešana Ukrainā, lai palīdz mums lūgt viņas Dēlu darīt visu, kas ir Viņa spēkos.”

Vaticannews.va
Foto: Fatimas Dievmāte statuja