Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Priesteri Gati M. Bezdelīgu pieminot
24.03.2022 pl. 13:14
24. martā aprit gads, kopš mūžībā devies priesteris Gatis Mārtiņš Bezdelīga. Šajā dienā gan Saldus (plkst. 18.00), gan Alsungas baznīcās, gan Liepājas katedrālē (18.00) tiks svinētas Sv. Mises par pr. Gata dvēseles mieru.
Pēdējā laikā priesteris kalpoja Saldus, Brocēnu, Lutriņu, Silaiņu, Zirņu, Šķēdes, Ezeres un Kalnu draudzēs.

Priesteris dzimis 1967. gada 10. novembrī Aucē kā vienīgais dēls Hugo un Hellas ģimenē. Skolas laikā viņam radusies interese par literatūru, mākslu un fotogrāfiju. Lai arī ģimenē visi bija luterāņi, Gatis iepazinās ar priesteri Pēteri Skredeļu, kurš vidusskolas pēdējā – 1985. – gadā viņu Dobelē nokristījis. Tur G. M. Bezdelīga pēc tam arī piekalpojis baznīcā.

Pēc pamatizglītības iegūšanas mācības turpināja Rīgas 34. profesionāli tehniskajā vidusskolā. Tad strādāja Dobeles rajona Jauno naturālistu stacijā kā metodiķis. 1989. gadā viņš iestājās Garīgajā seminārā, un par priesteri 1994. gadā Jelgavā viņu ordinēja bīskaps Jānis Bulis. Pirmā kalpošanas vieta kā vikāram bijusi Jēkabpilī, bet 1996. gadā devies kalpot uz Liepājas diecēzi. Viņš ir kalpojis Saldū, Liepājā, Alsungā, Kuldīgā. G. M. Bezdelīga bija Maltas ordeņa bruņinieks.

Kalpojot Liepājā, G. M. Bezdelīga sācis apgūt gleznošanu. Viņa darbi bija skatāmi vairākās izstādēs. Pieminot mūžībā aizgājušo priesteri Gati, Liepājas sv. Jāzepa katedrāles tornī no 27. marta līdz 27. maijam būs apskatāma viņa darbu izstāde. Būs iespēja arī atstāt atmiņu ierakstu grāmatā, kas pieejama izstādes laikā.

Katedrāle.lv