Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Pāvests Maltā lūdzas par mieru Ukrainā
04.04.2022 pl. 10:16
Svētdienas, 3. aprīļa, pusdienlaikā, pēc Svētās Mises Florianā, Maltā, pāvests vadīja mariānisko lūgšanu “Kunga eņģelis” un kārtējo reizi aicināja visus lūgties par mieru Ukrainā. Viņš atkal nosauca šo karu par “zaimojošu karu”.

Pēc Euharistijas svinībām Francisks pateicās Maltas iedzīvotājiem par viņa sirsnīgo uzņemšanu un kārtējo reizi pievērsās humanitārajai traģēdijai, kāda ir piemeklējusi Ukrainu.

“Es gribu izteikt savu pateicību [Maltas] Republikas prezidenta kungam un valdībai, saviem brāļiem bīskapiem un jums, dārgie priesteri, reliģisko ordeņu locekļi, un visiem Maltas un Gozo pilsoņiem un ticīgajiem par manis sirsnīgo uzņemšanu. Es pateicos arī tiem, kuri strādāja pie šīs vizītes, un gribu sirsnīgi sveikt dažādu kristīgo konfesiju un reliģiju brāļus un māsas, ko satiku”, teica Svētais tēvs. Viņš aicināja maltiešus paturēt prātā, ka ticība aug priekā un kļūst stiprāka, kad sevi dāvājam Dievam un citiem. Jauniešiem Francisks atgādināja, ka dzīvē visskaistākais ir prieks, ko sniedz sevis atdeve mīlestībā, kas mūs dara brīvus. Viņš novēlēja, lai jaunieši atklāj iemīlēšanās Jēzū skaistumu, jo Viņš ir žēlsirdīgais Dievs.

Pēc tam pāvests atkal pievērsās karam Ukrainā, šīs “nomocītās” tautas “humanitārajai traģēdijai”. Viņš aicināja nepagurt lūgšanā un sniegt tai palīdzību.

“Lai Kungs jūs pavada un Dievmāte sargā!” teica Francisks. “Tagad lūgsim viņu par mieru, domājot par humanitāro traģēdiju izmocītajā Ukrainā, kas joprojām tiek bombardēta. Nepagursim lūgties un palīdzēt tiem, kuri cieš. Miers lai ir ar jums!”

Vaticannews.va
Foto: Pāvests Maltā (Vatican Media)