Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

"Radio Marija Latvija" notiks direktoru maiņa
29.04.2022 pl. 13:57

Vēlamies informēt, ka šī gada vasarā "Radio Marija Latvija" notiks direktoru maiņa. Pēc vairāk kā sešiem gadiem Radio Marija direktora amatā savas darba gaitas beigs priesteris Pēteris Skudra. Savukārt par jauno direktoru Latvijas Bīskapu konference ir izvēlējusies jezuītu priesteri Jāni Meļņikovu (attēlā).

Radio Marija Latvijā skan kopš 2015. gada astotā decembra. Līdz ar iziešanu ēterā par RML direktoru tika izvēlēts priesteris Pēteris Skudra. Tolaik viņš nomainīja pirmo direktoru priesteri Vjačeslavu Bogdanovu, kurš šobrīd kalpo Kuldīgas Dievmātes sanktuārijā, kā arī vada raidījumu “Svētie”, kas skan ceturtdienās plkst 13.00.

Paredzēts, ka priesteris Pēteris direktora amatā pabeigs šo sezonu, kura noslēgsies 29. maijā. Kā ierasts, vasaras mēnešos RML ēterā tiešraidē paliek lūgšanas, savukārt raidījumu vadītāji dodas atpūsties līdz jaunās sezonas sākumam septembrī. Tāpat plānots, ka pr. Pēteris pievienojas RML svētceļojuma grupai, kura šogad mēros ceļu uz Aglonu no Skaistkalnes. Pēc tam priesteris Pēteris plāno doties uz Saragosu Spānijā, kur vēlas pievienoties kustības "Chemin Neuf" deviņu mēnešu formācijas programmai.

Jauno sezonu Radio Marija jau uzsāks ar jauno direktoru jezuītu tēvu Jāni Meļņikovu. Tēvs Jānis ir beidzis Rīgas Garīgo semināru un ordinēts par priesteri 2007. gadā. Trīs gadus kalpojis draudzē Liepājā, bet vēlāk iestājies Jezuītu ordenī un izgājis formāciju Čikāgā, ASV un Lielbritānijā. 2017. gadā tēvs Jānis ir ieguvis maģistra grādu kultūras un sociālajā antropoloģijā; šobrīd studē filozofijas doktorantūrā Latvijas Universitātē. Formācijas laikā ir iegūta pieredze gan strādājot ar studentiem, gan bēgļiem. Tāpat presterim ir pieredze akadēmiskajā darbā pasniedzot gan Rīgas Augstākajā Reliģijas Zinātņu institūtā, gan Biznesa augstskolā Turība, gan Latvijas Universitātē.

Kopš 2019. gada ievēlēts par Latvijas konsekrētās dzīves institūtu priekšnieku apvienotās konferences viceprezidentu, bet kopš 2022. gada par tās prezidentu. Savukārt šā gada aprīlī Jānis Meļņikovs ir ievēlēts par Eiropas konsekrēto konferenču apvienības prezidentu. Jānis Meļņikovs Latvijā ir pazīstams kā meditācijas, kontemplācijas un garīgās līdzgaitniecības skolotājs, kā arī raidierakstu “Eksperimentālās sarunas” un “Svētdienas doma” vadītājs. Pirms pāvesta Franciska vizītes Latvijā tēvs Jānis bija iesaistīts mediju projektā “pavestslatvijā2018”.

Radio Marija projekts Jānim Meļņikovam arī nav svešs. 2017. – 2019. gadā viņš veidoja raidījumu “Garīgums mūsdienās”, kā arī labprāt iesaistījās citu brīvprātīgo veidotajos raidījumos un ik pa laikam bija raidījuma “Priestera katehēze” viesis.

www.rml.lv