Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Pasākumi  Koncerts "Ave...Ērģeles un balss"

Koncerts "Ave...Ērģeles un balss"
15.05.2022
Sākums pl. 15:00

Liepājā uzstāsies starptautisko konkursu laureāte, soprāns Laura Lalazarjanca un izcilais Latvijas ērģelnieks Aivars Kalējs
 
15. maijā Liepājā koncertēs pasaules atzinību guvušie izcilie mūziķi – prēmijas par labāko Dž.Verdi skaņdarbu izpildījumu laureāte, soprāns Laura Lalazarjanca un izcilais Latvijas ērģelnieks un komponists, vairāk nekā simts simfoniskās mūzikas, ērģeļmūzikas, klaviermūzikas, kamermūzikas un kora mūzikas darbu autors Aivars Kalējs. Izsmalcinātajā programmā “Ave... Ērģeles un balss” skanēs pasaules mūzikas dārgumi - J.S.Baha, V.A.Mocarta, P.Kornēliusa, K.Sensānsa, L.Luci, A.Varlamova un citu komponistu ģeniālie skaņdarbi.
Pasākums notiks Liepājas Svētās Trīsvienības katedrālē (Lielā iela 9, Liepāja). Šīs zāles ir slavenas ar brīnišķīgu akustiku un lieliskiem instrumentiem – Svētās Trīsvienības katedrālē atrodas pasaulē lielākās nepārbūvētās mehāniskās ērģeles.
Koncertu “Ave... Ērģeles un balss” repertuārs ieinteresēs pat visprasīgākos klausītājus. Līdztekus nepārspētajiem Mocarta un Baha šedevriem skanēs izcilā franču komponista K.Sensānsa skaņdarbi, A.Varlamova emocionālās romances. Slavenā Batistini un Kornēliusa lūgšana Ave Maria. Aivara Kalēja solo izpildījumā skanēs Š.Vidora tokāta fa mažorā, J.S.Baha simfonija re mažorā un citi. Visgrūtākajos laikos un dzīves sarežģītākajos brīžos māksla un mūzika vienmēr ir bijis glābiņš un iedvesma ikvienam.
Muzikālā programma “Ērģeles un balss” – tā ir sirds mūzika, lūgšana debesīm un Radītājam.