Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

NBA zvaigznes mamma pastāsta, kā izvēlējās neveikt abortu un laist pasaulē dēlu
02.06.2022 pl. 14:36
Stefs jeb Stīvens Karijs (Stephen Curry) bieži tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labāko trīspunktu metēju NBA vēsturē. 1,88 m garais Goldensteitas „Warriors” spēlētājs ir augsti novērtēts arī ārpus laukuma viņam piemītošās dziļās kristīgās ticības un iespaidīgo labdarības darbu dēļ.

Tomēr pirms 34 gadiem Karija mamma Sonja gandrīz izdarīja sava dēla abortu. Savā grāmatā „Fierce Love: A Memoir of Family, Faith, and Purpose" trīs bērnu mamma pastāstīja, ka laikā, kad mācījusies vidusskolā, viņa jau bija veikusi vienu abortu, bet tad konstatēja, ka atkal palikusi stāvoklī. Kad viņa gatavojās ieiet „Planned Parenthood” klīnikā, viņa juta, ka Svētais Gars uzrunā viņu. "Dievam bija plāns attiecībā uz šo bērnu. Stīvena varēja nebūt. Ja es tam būtu izgājusi cauri, nebūtu tāda Vordela Stīvena Karija II”, viņa pastāstīja portālam “Daily Citizen”.

Varētu arī teikt, ka Dievam noteikti bija plāns arī attiecībā uz Sonju. Pateicoties savai pieredzei, basketbola zvaigznes mamma tagad var padalīties savā stāstā ar tik daudziem citiem un, iespējams, viņus iedvesmot brīžos, kad jāpieņem grūtie dzīves lēmumi.

Kā viņa atklāj intervijā izdevumam „People”: “Es uzrakstīju savu grāmatu, lai dalītos ar savu stāstu, liecību un pieredzi: lai citi varētu atrast spēku un mērķi savā dzīves ceļā. Es vēlos iedrošināt citus nepārtraukti lūgt Dievu, dzīvot jēgpilni, kvēli mīlēt un smieties katru dienu.”

Pateicoties viņas lēmumam iet pa Dieva gribas ceļu, Sonja ir svētījusi basketbola pasauli ar īstu sporta varoni un iemācījusi viņam dzīves pamatus. Kā stāstīja Karijs: "Mana mamma jau no paša sākuma ir bijusi iedrošinājuma, ticības, disciplīnas un pateicības klints man un maniem brāļiem un māsām."

Šī ticība Karijam ir bijusi ļoti svarīga un kaut kas tāds, ko viņš ar prieku pauž. Patiesībā, saņemot 2014. gadā Sezonas Vērtīgākā spēlētāja (MVP) balvu, Karijs izskaidroja svinīgo žestu, ko viņš izmanto laukumā: “Es situ roku pa krūtīm un tad norādu uz debesīm - tas simbolizē, ka mana ir sirds ir veltīta Dievam. Šo zīmi mēs ar mammu izdomājām koledžā. Es to daru katru reizi, kad izeju uz laukuma, lai atgādinātu par to, kam es spēlēju. Cilvēkiem jāzina, ko es pārstāvu un kāpēc esmu tas, kas esmu, un tas ir mana Kunga un Glābēja dēļ.”

Tomēr Karijs ir arī cilvēks, kurš īsteno savu ticību un ir iesaistīts daudzos labdarības pasākumos, tostarp palīdz segt koledžas mācību maksas parādus un kopā ar sievu Aīšu izveidojis fondu, kura mērķis ir izbeigt bērnu badu un nodrošināt bērniem izglītības iespējas un drošus rotaļlaukumus.

Ir neticami, ka pirms vairāk nekā 34 gadiem viņa mamma bija pavisam jauna sieviete, kas stāvēja uz dzīvi mainošās izšķiršanās sliekšņa, bet dēla varēja arī nebūt. Par laimi, viņa atrada spēkus, lai  ieklausītos Dievā un veiktu lēcienu ticībā.

Aleteia.org