Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Vecākajam vīrietim pasaulē ir 113 gadi un viņš lūdzas Rožukroni divas reizes dienā
09.06.2022 pl. 18:10
Viņu sauc Huans Visente Peress Mora (Juan Vicente Pérez Mora), viņš ir venecuēlietis, dedzīgs ticīgais, divas reizes dienā lūdzas Rožukroni un ir iekļauts Ginesa rekordu grāmatā kā vecākais vīrietis pasaulē.

Huans Mora dzimis 1909. gada 27. maijā, un šogad viņam apritēja 113 gadi.

Šā gada 17. maijā Ginesa rekordu grāmatas tīmekļa vietnē publicētajā rakstā publicēts Mora teiktais, ka viņa ilgās dzīves noslēpums esot “smagi strādāt, atpūsties brīvdienās, agri iet gulēt, izdzert glāzi aguardiente (stiprs dzēriens, kas pagatavots no cukurniedrēm) katru dienu, mīlēt Dievu un vienmēr paturēt Viņu savā sirdī”.

Viņš saka, ka viņa ģimene un draugi ir viņa lielākie dzīves līdzgaitnieki un ka lielākais, ko viņš dzīvē ir iemācījies, ir “Dieva mīlestība, ģimenes mīlestība un tas, ka mums agri jāceļas, lai strādātu”.

Saskaņā ar Ginesa rekordu grāmatu H. Mora 2022. gada 4. februārī tika oficiāli apstiprināts par vecāko vīrieti pasaulē.

H. Mora bija devītais no 10 bērniem saviem vecākiem. 1914. gadā ģimene pārcēlās uz Los Pajuiles, ciematu Sanhosē de Bolivārā. Kad H. Moram bija 5 gadi, viņš sāka strādāt kopā ar tēvu un māsām lauksaimniecībā, konkrētāk, kafijas novākšanā un cukurniedru audzēšanā. Tikai īsu laiku viņam bija iespēja mācīties skolā, lasīt un rakstīt iemācījās no grāmatām, ko iedeva skolotāja. No 1948. līdz 1958. gadam H. Mora bijis šerifs Karikūenā.

Viņš 60 gadus bija precējies ar Ediofinu del Rosario Garsiju. Viņa nomira 1997. gadā. Pārim bija seši dēli un piecas meitas. Viņam šobrīd ir 41 mazbērns, 18 mazmazbērni un 12 mazmazmazbērni.

Savas ģimenes vidū H. Mora ir pazīstams ar savu ticību. Viņš cenšas veidot ciešas attiecības ar Dievu, saviem radiniekiem un lūdzas Rožukroni divas reizes dienā.

"Mans tēvocis Visente izplata apkārt daudz miera, klusuma un izstaro daudz prieka," viņa brāļadēls Fredijs Abrē sacīja ziņu aģentūrai ACI Prenca. "Viņš ir cilvēks, kuram ir daudz, ko dot. Viņam dzīvē patīk vienkāršas lietas un viņš ir ļoti pateicīgs Dievam.”

Vecākā persona pasaulē un vecākā sieviete pasaulē joprojām ir franču klostermāsa Andrē Rendona, kura dzimusi 1904. gada 11. februārī. Viņai ir 118 gadi. Viņa kļuva par vecāko cilvēku pasaulē šogad, kad 2022. gada 19. aprīlī mūžībā aizgāja Keins Tanaka, kurš bija dzimis 1903. gada 2. janvārī.

Catholicnewsagency.com