Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Pāvests: Ģimenes mīlestība – aicinājums un svētuma ceļš
21.06.2022 pl. 21:23
Trešdien, 22. jūnijā, Romā sāksies 10. Pasaules ģimeņu tikšanās, kas ilgs līdz 26. jūnijam. Par to pāvests atgādināja svētdienas pusdienlaikā, uzrunājot Svētā Pētera laukumā uz lūgšanu “Kunga eņģelis” sapulcējušos ticīgos.

Francisks pateicās bīskapiem, prāvestiem un ģimeņu pastorālajiem darbiniekiem, kuri pulcināja ģimenes uz pārdomu un svinēšanas brīžiem. “Es īpaši pateicos”, viņš sacīja, “laulātajiem un ģimenēm, kas liecinās par ģimenes mīlestību kā aicinājumu un svētuma ceļu. Jauku tikšanos!”

Piecu dienu ilgā tikšanās notiks Romā un vienlaikus dažādos veidos arī vietējās Baznīcās visā pasaulē. Atklāšanas ceremonijā trešdienas vakarā piedalīsies pāvests Francisks. Plānots, ka sestdienas vakarā viņš celebrēs arī Svēto Misi. Pastorālā kongresa laikā, kas notiks šīs tikšanās ietvarā, uzstāsies arī trīs pārstāvji no Latvijas – priesteris Juris Jalinskis un kustības “Laulāto Tikšanās” starptautiskās apvienības vadītāji Daina un Uldis Žurilo, kuri dzīvo laulībā jau vairāk nekā 25 gadus un ir izaudzinājuši divus dēlus. Pasaules ģimeņu saietā piedalīsies arī otrs laulāto pāris no Latvijas – Radio Marija Latvija žurnāliste Aija un pastāvīgais diakons Gatis Avotiņi. Uz to kopumā ieradīsies 2 tk. delegāti no 120 pasaules valstīm.

Līdz ar šo tikšanos noslēgsies pāvesta Franciska pasludinātais ģimenei veltītais gads, kas iesākās 2021. gada 19. martā, Svētā Jāzepa svētkos.

Atgriežoties pie pāvesta svētdien, pēc lūgšanas “Kunga eņģelis”, teiktās uzrunas, jānorāda, ka viņš pievērsās arī sestdien, 18. jūnijā, Seviļā, Spānijā, notikušajām dažu dominikāņu saimes locekļu beatifikācijas svinībām. Sprediķotāju ordeņa locekļi Anhelo Marina Alvarezs un viņa 19 biedri, un Džovanni Agilars Donis ar četriem biedriem, kā arī Svētā Dominika ordeņa māsa Izabella Sančeza Romero un terciāru ordeņa lajs Perezs Markezs tika nogalināti naidā pret ticību reliģisko vajāšanu laikā, kas notika 20. gadsimta sākumā, pilsoņu kara laikā. Francisks norādīja uz viņu atstāto dziļās saiknes ar Kristu un spējas piedot saviem slepkavām paraugu, un uzsvēra, ka šī viņu liecība rāda mums svētuma ceļu un kalpo mums kā iedrošinājums salikt savu dzīvi mīlestības upurī Dievam un brāļiem.

Vaticannews.va
Foto: 10. Pasaules Ģimeņu tikšanās logo