Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Evaņģelizācija balstās uz brālīgas mīlestības liecību
04.07.2022 pl. 20:24
Komentējot svētdienas Evaņģēlija fragmentu, pāvests 3. jūlija pusdienlaikā, pirms lūgšanas “Kunga eņģelis”, atgādināja, ka mēs liecinām par Jēzu vispirms ar savstarpēju cieņu un brālīgu mīlestību.

Evaņģēlijā lasām par to, ka Jēzus sūta 72 mācekļus misijā. Evaņģelizācijas misija balstās uz brālīgas mīlestības liecību, kaut arī ir jāiet cauri ar kopienas dzīvi saistītām grūtībām – sacīja Francisks.

Vispirms Svētais tēvs precizēja, ka Jēzus sūta mācekļus nevis pa vienam atsevišķi, bet pa diviem. Došanās misijā divatā no praktiskās puses izskatās esam vairāk saistīta ar mīnusiem nekā ieguvumiem – atzina pāvests. Pastāv risks, ka abi varētu nesaprasties, ka tiem varētu būt atšķirīgs ritms, ka viens ceļā var nogurt vai saslimt, līdz ar to liekot arī otram apstāties. Turpretī, kad cilvēks dodas ceļā viens, tad liekas, ka ceļojums varētu būt ātrāks un vieglāks. Tomēr Jēzus tā nedomā. Viņš sūta mācekļus pa diviem.

Skaidrojot šādas izvēles iemeslus, Francisks norādīja, ka Jēzus sauc savus mācekļus par “strādniekiem”. Viņi ir aicināti strādāt, tas nozīmē, evaņģelizēt pasauli ar savu uzvedību, jo Evaņģēlija sludināšana vispirms notiek ar to, kā mēs dzīvojam – ar prasmi būt kopā, saprasties, cienīt vienam otru, ar to, cik esam pazemīgi, ar to, ka nemēģinām būt pārāki pār saviem brāļiem.

Turpinājumā pāvests sacīja: “Mēs varam sastādīt perfektus pastorālos plānus, īstenot labi izstrādātus projektus, visu noorganizēt līdz vissīkākajām detaļām; mēs varam sapulcināt pūļus un atvēlēt lielus līdzekļus, taču ja pietrūks brālības, tad evaņģēliskā misija nevirzīsies uz priekšu”.

Pastāstījis atgadījumu ar kādu Āfrikas misionāru, Svētais tēvs piebilda, ka evaņģelizācijas misija nebalstās uz personīgo aktivitāti, tas ir, uz ‘darīšanu’, bet uz brālīgas mīlestības liecību, kaut arī ir jāiet cauri ar kopienas dzīvi saistītām grūtībām.

Uzrunas noslēgumā pāvests aicināja klātesošos uzdot sev jautājumu, kā mēs nesam Evaņģēlija labo vēsti citiem: Vai to darām brālīgas mīlestības garā, vai pēc pasaulīgās manieres? Vai protam sadarboties, kopā pieņemt lēmumus, respektējot otru un otra viedokli?

Vaticannews.va