Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

100 Austrālijas vīri lielā lietū lūdzas Rožukroni
11.08.2022 pl. 15:08
Video, kuru noteikti vajadzētu noskatīties un kurā redzami katoļi svinīgā lūgšanā, ir jāskatās ar ieslēgtu skaņu. Nesenais Sidnejas katoļu arhidiecēzes ieraksts vietnē „Facebook” parāda, ko daži katoļi ir gatavi darīt, lai izdzīvotu savu ticību.

Arhibīskapija paskaidro, ka videoklipā redzams, kā pie Sidnejas Sv. Marijas katedrāles bija sapulcējušies vairāk nekā 100 vīriešu, lai gandrīz stundu lūgtos Rožukroni. Lai gan šī ir brīnišķīga liecība viņu ticībai, tā kļuva vēl iespaidīgāka ārkārtīgi slikto laika apstākļu dēļ.

Lielākā daļa vīriešu bija nometušies uz ceļiem, bija ģērbti lietusmēteļos un rokās turēja lietussargus. Šķita, ka skaļā lietusgāze viņus nemaz nesatrauca, un, neskatoties uz visu lietus izraisīto troksni, viņu dziļo padevību noteikti būs sadzirdējusi Svētā Jaunava.

Vīru Rožukroņa kampaņa notiek katra mēneša pirmajā sestdienā, un bija interesanti redzēt, cik daudz vīriešu bija sapulcējušies šā gada jūlijā, lai gan viņi rēķinājās ar to, ka būs izmirkuši.

Viņu centienus novērtēja visi, kas redzēja videoklipu, bet „Facebook” lietotāja Dženifera Pjēno komentēja:

"Es viņus redzēju. Lija lietus, un viņi turpināja savu misiju. Lieliski vīri. Paldies. Jūs esat iedvesmas avots neiedvesmojošā sabiedrībā."

Arhidiecēze arī padalījās ar videoklipu, kas visā pasaulē skatīts vairāk nekā miljons reižu. Debijas Kramsijas rakstā izdevumam „Catholic Weekly” Sidnejas arhidiecēzes evaņģelizācijas centra direktors Daniels Engs atklāj:

“Dievs patiesi ir klātesošs mūsu dzīvē un mūsu pilsētā. Daži var būt sašutuši par šo ainu, taču reakcija, ko tā izraisīja, liecina par kristīgās liecības spēku.” Viņš piebilda: “Ja redzat, ka cilvēki savu dzīvi virza ne tikai ar sajūtu spēku vai mierinājumu, bet arī ar to, ko viņi augstu vērtē, tad tas ir tāds apliecinājums, kas liek uzdot jautājumu par to, kā rokās mēs sevi nododam un ko mēs uzskatām par savas dzīves avotu un mērķi.”

Kramsija tālāk skaidro, ka ikmēneša Rožukroņa kampaņa radās, pateicoties starptautiskai kustībai, kurā vīrieši pulcējas katru vakaru, lai lūgtos uz Mariju par savu ģimeņu aizsardzību.

“Ticīgi vīri labprāt dalītos ar “labo vēsti” ar citiem un darītu tiem zināmu, ka viņi lūdzas, taču bieži vien viņi to dara negribīgi, tāpēc vīriešu Rožukroņa kampaņa sniedz viņiem iespēju publiski un mīlestībā apliecināt savu ticību, aizlūdzot par mūsu mīļajiem, kopienu, valsti un Baznīcu neatkarīgi no apstākļiem,” skaidro Ivica Kovāča, Sidnejas arhidiecēzes dzīves, laulību un ģimenes jautājumu nodaļas speciāliste.

Aleteia.org
Foto: "Catholic Weekly"