Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Pāvests par karu Ukrainā, migrantiem un traģēdiju Kubā
11.08.2022 pl. 13:44
Trešdienas, 10. augusta, vispārējās audiences noslēgumā Francisks pievērsās ukraiņu tautai, aicināja lūgties par tiem, kuri ir spiesti atstāt savas mājas un dzimteni, un apliecināja savu tuvību Kubā notikušajā traģēdijā cietušajiem.

Pāvests arī šoreiz aicināja ticīgos un visus labas gribas cilvēkus neaizmirst ukraiņu tautu, kas joprojām cieš no šī “tik ļoti nežēlīgā kara”. Uzrunājot itāļu svētceļniekus, viņš mudināja visus būt vienotības un miera veicinātājiem ģimenē, Baznīcā un sabiedrībā. Svētais tēvs atzina, ka tas nav viegli, bet mums tas ir jādara. Šajā kontekstā viņš savas domas pievērsa ukraiņu tautai.

Pēc tam pāvests aicināja lūgties par migrantiem, kuri nebeidz šķērsot Vidusjūru, tādējādi pakļaujot savu dzīvību briesmām.

Sveicinot spāņu valodā runājošos svētceļniekus, Francisks apliecināja savu tuvību Kubas iedzīvotājiem, kuri cieta ugunsgrēkā, kas izcēlās degvielas noliktavā. “Lūgsim, lai mūsu Māte, Debesu Karaliene, ir nomodā pār šīs traģēdijas upuriem un viņu ģimenēm,” mudināja Svētais tēvs.

Vaticannews.va

Ziedot Ukrainas cilvēkiem - https://www.ziedot.lv