Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Jauna telefonsaruna starp pāvestu Francisku un Ukrainas prezidentu
15.08.2022 pl. 11:36
Ukrainas prezidents mikroblogošanas vietnē “Twitter” paziņoja par savu sarunu ar Svēto tēvu, kuras laikā viņš esot pāvestam stāstījis par briesmīgo vardarbību, kāda tiek vērsta pret ukraiņu tautu.

Piektdien, 12. augustā, gandrīz sešus mēnešus pēc kara sākuma Ukrainā, notika kārtējā telefonsaruna starp pāvestu Francisku un Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski. Tā bija iespēja Romas bīskapam atkal apliecināt savu garīgo tuvumu un solidaritāti visai ukraiņu tautai. Par to paziņoja Zelenskis vienā no saviem tvītiem. Viņš izteica pateicību Svētajam tēvam par viņa lūgšanām un pastāstīja par šausmām, kādas pārdzīvo Ukrainas iedzīvotāji kopš 24. februāra, kad valstī iebruka Krievijas karaspēks. Drīz vien arī Ukrainas pilnvarotais vēstnieks pie Svētā Krēsla Andrijs Jurašs publiskoja tvītu, kurā atgriezās pie pāvesta un prezidenta telefonsarunas, piebilstot, ka “Ukrainas valsts un sabiedrība ar prieku uzņems Svēto tēvu” un cer, ka viņš apmeklēs Kijivu.

Kā jau minēts, šī nebija pirmā kopš kara sākuma pāvesta un Ukrainas prezidenta telefonsaruna. 26. februārī Francisks izteica Volodimiram Zelenskim savu visdziļāko līdzjūtību saistībā ar traģiskajiem notikumiem, savukārt Zelenskis uzreiz pēc tam mikroblogošanas vietnē Twitter rakstīja: “Es pateicos pāvestam Franciskam par to, ka viņš lūdzas par mieru Ukrainā un pamieru. Ukraiņu tauta jūt Viņa Svētības garīgo atbalstu”.

Volodimirs Zelenskis, 22. martā videotiešraidē uzstājoties Itālijas parlamentā, paziņoja par kārtējo telefonsarunu ar Francisku un norādīja, ka “Svētais tēvs pateica ļoti svarīgus vārdus”.

Pāvests jau kopš kara sākuma daudzas reizes ir nostājies ukraiņu tautas pusē. Pēdējās vispārējās audiences laikā, 10. augustā, viņš atkal runāja par situāciju Ukrainā. Viņš nemitīgi aicina pasaules sabiedrību nepierast pie kara un nepārstāt palīdzēt ukraiņu tautai.

Foto: Volodimira Zelenska vizīte Vatikānā, 2020. gada 8. februārī (Vatican Media)

Vaticannews.va