Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Ukrainā apšaudīts kardināla Krajevska humānās palīdzības busiņš
19.09.2022 pl. 17:27
Sestdiena, 17. septembris, bija smaga diena Vatikāna Labdarības biroja vadītājam, kardinālam Konrādam Krajevskim, kurš šobrīd pāvesta uzdevumā jau ceturto reizi apmeklē Ukrainu. Pa viņa busiņu tika atklāta uguns.

Kardināls Krajevskis dodas uz kara zonām, lai piegādātu Ukrainas iedzīvotājiem pirmās nepieciešamības preces, nestu tiem mierinājumu un apliecinātu Svētā tēva un visas Baznīcas tuvību. Vispirms viņš apmeklēja Odesu, tad ieradās Zaporižjā, pēc tam plānots doties uz Harkivas apgabalu. No Zaporižjes sestdien viņš stāstīja: “Šī ir īpaša diena, jo ir pagājuši deviņi gadi kopš Svētais tēvs mani izvēlēja par Labdarības biroja vadītāju un kopš es tiku iesvētīts par bīskapu.”

Krajevskis tika konsekrēts par bīskapu 2013. gada 17. septembrī. Tas notika Svētā Pētera bazilikā, pāvesta Franciska klātbūtnē. Un tieši šajā dienā viņš, Svētā tēva sūtīts, bija kopā ar karā izmocītajiem Ukrainas iedzīvotājiem, kuriem atveda materiālo palīdzību, un, izkrāvis mantas, devās uz vietu, kur, kā viņš sacīja, “izņemot karavīrus, vairs neviens cits iebraukt nevar”, jo aizvien biežāk notiek uzbrukumi. Un tieši tur cilvēkiem visvairāk ir vajadzīga draudzīga roka un palīdzība.

Ar kardinālu kopā bija vēl divi bīskapi – viens katoļu un viens luterāņu bīskaps – un ukraiņu karavīrs. Pēc tikšanās ar vietējiem cilvēkiem un pāvesta pasvētīto Rožukroņu izdalīšanas, kuri uzreiz tika aplikti ap kaklu, pa viņu transportlīdzekli sāka šaut un viņiem nācās glābties. “Es pirmo reizi dzīvē nezināju, kur bēgt…,” atzina kardināls, “jo nepietiek bēgt, bet jāzina, uz kurieni”. Vēlāk viņš apliecināja: “Mēs esam dzīvi.” Runājot par karu, viņš norādīja, ka tas ir karš “bez žēlastības”. “Mēs varam tikai lūgties un atkārtot: «Jēzu, es uzticos tev»”, viņš piebilda.

Vaticannews.va