Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Pāvests uztic Marijai Ukrainu, Mjanmu, Kamerūnu un migrantus
26.09.2022 pl. 19:47
Svētdien, 25. septembrī, pāvests Francisks viesojās Materā, kas atrodas Bazilikatas reģionā. Dažu stundu ilgās vizītes ietvaros Svētais tēvs tikās ar pilsētas iedzīvotājiem un vadīja 27. Euharistiskā kongresa noslēguma dievkalpojumu.

Uzrunā pirms lūgšanas "Kunga eņģelis" Svētais tēvs norādīja uz vairākām lielām pasaules problēmām. Viņš minēja karu Ukrainā, uzbrukumus skolām Mjanmā, demogrāfisko krīzi Itālijā. Pāvests atgādināja, ka svētdien tika atzīmēta Pasaules migrantu un bēgļu diena.

"Es domāju par Mjanmu un tās dārgo tautu, kura jau vairāk nekā divus gadus cieš no bruņotām sadursmēm un vardarbības, kas ir prasījusi tik daudz upuru un cilvēku migrāciju. Šonedēļ mani sasniedza sāpju pilns sauciens par bērnu nāvi bombardētajā skolā. Šķiet, ka skolu bombardēšana šodien pasaulē ir kļuvusi par modes lietu," atzina pāvests. "Lai mazo sauciens nepaliek bez ievērības! Lai šādas traģēdijas nekad vairs neatkārtojas! Lai Marija, Miera Karaliene, mierina kara nomocīto Ukrainas tautu un dāvā valstu vadītājiem gribas spēku nekavējoties rast efektīvus risinājumus kara izbeigšanai."

Pāvests pievienojās Kamerūnas bīskapu aicinājumam atbrīvot Namfes diecēzē nolaupītos piecus priesterus, klostermāsu un divus lajus. Francisks atgādināja, ka Baznīca svētdien atzīmēja Pasaules migrantu un bēgļu dienu. Tās tēma: "Veidot nākotni kopā ar migrantiem un bēgļiem".

"Atjaunosim centienus veidot nākotni saskaņā ar Dieva plānu: nākotni, kurā katrs cilvēks atrod savu vietu un tiek cienīts, kurā migranti, bēgļi, pārvietotās personas un cilvēku tirdzniecības upuri varētu dzīvot mierā un ar cieņu. Dieva valstība tiek īstenota kopā ar viņiem, neizslēdzot nevienu. Pateicoties šiem brāļiem un māsām, mūsu kopienas pieaug sociālā, ekonomiskā, kultūras un garīgā līmenī, un dažādu tradīciju apmaiņa bagātina Dieva tautu. Apņemsimies veidot iekļaujošāku un brālīgāku nākotni! Migrantus ir jāuzņem, jāpavada, jāatbalsta un jāpalīdz viņiem integrēties sabiedrības dzīvē," sacīja Francisks.

Vaticannews.va