Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Pāvests: nē – eitanāzijai, jā – paliatīvai aprūpei
22.10.2022 pl. 10:46
Demokrātija ir atkarīga arī no tā, vai politiķi spēj risināt reālās problēmas un uzklausīt pilsoņu vēlmes, pāvests teica franču politiķiem.

"Migrantus ir jāuzņem, jāatbalsta un jāpalīdz viņiem integrēties sabiedrībā. Mēs nedrīkstam viņus atstāt bez integrācijas, jo tas ir bīstami," – teica pāvests Ziemeļfrancijas reģiona valsts pārvaldes pārstāvjiem, kuri piektdien ieradās Vatikānā Kambrē arhibīskapa Vincenta Dolmana vadībā (attēlā).

Savā uzrunā Svētais tēvs norādīja uz diviem atslēgas vārdiem: uzņemšanu un rūpēm. Uzņemot visneaizsargātākos, tostarp migrantus un personas ar invaliditāti, jāatceras, ka iekļaujošas sabiedrības uzdevums ir arī darba nodrošināšana katram cilvēkam. Runājot par sociālo saistību otro aspektu, proti, par rūpēm, pāvests norādīja uz veco ļaužu aprūpes nozīmi un nepieciešamību attīstīt paliatīvo aprūpi.

Hospisa darbinieki ir aicināti rūpēties par cilvēkiem un atvieglot viņu ciešanas, un pat tad, ja cilvēku nav iespējams izārstēt, ir nepieņemami viņam ieteikt veikt eitanāziju. Debatēm par cilvēka dzīves beigām jānotiek "patiesības garā, respektējot dzīvību līdz dabiskai nāvei", teica Svētais tēvs. Viņš aicināja amatpersonas vienmēr dot priekšroku cilvēku reālajām vajadzībām, īpaši ekonomiskās krīzes laikā, kādu pašlaik piedzīvo Francijas ziemeļu reģioni. "Diemžēl šodien politiķi bieži vien neņem vērā cilvēku patiesās vajadzības, priekšroku dodot dažādām modes lietām, kam nav sakara ar viņu ikdienas dzīvi", atzina Francisks.

Vaticannews.va