Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Sākusies reģistrācija dalībai PJD
26.10.2022 pl. 11:11
Svētdien, pēc lūgšanas “Kunga eņģelis”, pāvests mudināja jauniešus piedalīties Pasaules jauniešu dienu svinībās, kas notiks 2023. gada augustā Lisabonā. Viņš pats simboliski pierakstījās, tādējādi 23. oktobrī atklājot reģistrāciju tiešsaistē.

“Šodien tiek atvērta reģistrācija dalībai Pasaules jauniešu dienās, kas notiks 2023. gada augustā Lisabonā,” sacīja Francisks, pa Apustuliskās pils logu uzrunājot Svētā Pētera laukumā sapulcējušos svētceļniekus un ticīgos visā pasaulē. “Es uzaicināju šeit divus portugāļu jauniešus, lai viņi būtu kopā ar mani brīdī, kad arī es pierakstos kā svētceļnieks. Tagad es to izdarīšu”. Jaunieši padeva Svētajam tēvam planšetdatoru, lai viņš uzklikšķinātu uz ekrāna un tādā veidā piereģistrētos gaidāmajā pasākumā.

“Lūk, es pierakstījos,” viņš turpināja. “Vai tu jau pierakstījies? Dari to… Un vai tu jau pierakstījies? Dari to… Lūk, palieciet šeit. Dārgie jaunieši, es aicinu jūs piereģistrēties dalībai šajā saietā, kur pēc ilga attālināšanās laika atkal piedzīvosim brālīgā apskāviena starp tautām un paaudzēm prieku, kas mums ir tik ļoti nepieciešams”.

Atgādinām, ka 37. Pasaules jauniešu dienas svinības notiks Portugāles galvaspilsētā no 1. līdz 6. augustam. Sākotnēji tās bija plānotas 2022. gadā, bet pandēmijas dēļ tika pārceltas uz 2023. gadu. Tām izvēlēts temats no Lūkasa evaņģēlija: “Marija cēlās un steigšus aizgāja” (1, 39). Runa ir par Elizabetes apmeklējumu. Saņēmusi eņģeļa vēsti un atbildējusi Dievam ar “jā” vārdu, Marija steigšus devās palīgā savai gados vecajai māsīcai, kura gaidīja Jāni Kristītāju.

Vēstījumā Pasaules jauniešu dienai pāvests cita starpā raksta: “Dārgie jaunieši, ir laiks atkal steigšus piedzīvot reālas satikšanās, reāli pieņemt to, kurš ir citādāks nekā mēs, kā tas notika starp jauno Mariju un gados veco Elizabeti. Tikai tā varēsim pārvarēt distances – starp paaudzēm, sociālajām, etniskajām šķirām un dažāda veida grupām un kategorijām – un arī karus. (…) Starp jauniešiem un veciem ļaudīm ir vajadzīga alianse, lai neaizmirstu vēstures mācības, lai pārvarētu šī laika polarizāciju un ekstrēmismu.” Francisks uzsver, ka katrā laikā Jēzus ir Dieva atbilde cilvēces izaicinājumiem. Jēzus klātbūtne ir vislielākā dāvana, ko Marija pasniedz Elizabetei.

Vaticannews.va