Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Eiropas sinodālā asambleja notiks 2023. gada februārī Prāgā
01.11.2022 pl. 14:15
Sinodālā ceļa iezīmes ir ieklausīšanās Dieva ierosmēs un citos cilvēkos, atvērtība Dieva pārsteigumiem, līdzdalība un misija.

Sinodālā ceļa kontinentālā posma sanāksme Eiropā notiks no 5. līdz 12. februārim Prāgā, Čehijā. Šāds lēmums tika pieņemts Eiropas Bīskapu konferenču padomes (CCEE) rīkotajā divu dienu sanāksmē, kas šoreiz notika tiešsaistē. 2023. gada februārī Prāgā ieradīsies vairāk nekā 200 dalībnieku: 156 bīskapu konferenču pārstāvji (konferences priekšsēdētājs un trīs delegāti) un 44 Eiropas Bīskapu konferenču padomes uzaicinātie viesi. Katra bīskapu konference varēs izvēlēties desmit delegātus, kuri apspriedēs piedalīsies tiešsaistē.

Eiropas Bīskapu konferenču padomes sanāksmē tika runāts arī par dramatisko situāciju Ukrainā. Viļņas arhibīskaps Gintaras Grušas savā uzrunā norādīja, ka "Eiropai tik grūtajā brīdī mūsu sirdis ir vērstas uz Ukrainu. Mēs aicinām tos, kuri ir atbildīgi par tautu likteni, nekavējoties izbeigt karu. Mēs stingri sakām: “Pietiek! Pietiek ciešanu un vardarbības Ukrainā!” Kopā ar pāvestu Francisku mēs lūdzamies par mieru,” sacīja arhibīskaps Grušas.

Sanāksmē tika ievēlēti arī jauni Eiropas Bīskapu konferenču padomes komisiju vadītāji. Evaņģelizācijas un kultūras komisiju vadīs Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs. Edinburgas arhibīskaps Leo Kušlijs ievēlēts par Ģimenes un dzīvības komisijas vadītāju uz otro termiņu. Itāļu bīskaps Klaudio Džuljodori, Vissvētākās Jēzus Sirds universitātes ekleziālais asistents, būs atbildīgs par jauniešiem. Bīskaps Bogdans Dziuraks, apustuliskais eparhs Vācijā un Skandināvijā dzīvojošajiem Ukrainas bizantiešu rita ticīgajiem, vadīs Pastorālo komisiju, bet Šveices Sanktgalenas diecēzes bīskaps Markuss Bišels – Finanšu komisiju.

Vaticannews.va
Foto: Unsplash.com /Radek Kozák