Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Jauns Austrumu Baznīcu dikastērija prefekts
23.11.2022 pl. 14:56
Pāvests Francisks nominēja 67 gadus veco itāļu arhibīskapu Klaudio Gudžerotti par Austrumu Baznīcu dikastērija prefektu. Viņš stāsies argentīniešu kardināla Leonardo Sandri vietā, kurš 18. novembrī atzīmēja 79. dzimšanas dienu.

Arhibīskaps Klaudio Gudžerotti ir veicis apustuliskā nuncija pienākumus Lielbritānijā, Gruzijā, Armēnijā, Azerbaidžānā, Baltkrievijā un Ukrainā. Jaunais Austrumu Baznīcu dikastērija prefekts dzimis 1955. gada 7. oktobrī Veronā. 1982. gada 29. maijā iesvētīts par priesteri. Ieguvis filoloģijas zinātņu doktora grādu Venēcijas universitātē, specializējies austrumu valodās. Studējis liturģiju Pontifikālajā Svētā Anzelma universitātē Romā. Bijis patroloģijas, armēņu valodas un literatūras profesors Pontifikālajā Austrumu institūtā. Viņš ir daudzu grāmatu un zinātnisko rakstu autors.

Austrumu Baznīcu dikastērija, kas līdz šā gada 5. jūnijam saucās kongregācija, ir dibināta 1862. gada 6. janvārī. Institūcija ir atbildīga par austrumu rita katoļu kopienām, liturģiskā, disciplinārā un garīgā mantojuma saglabāšanu. Tā uzrauga Austrumu katoļu Baznīcu darbību, struktūras, garīdznieku formāciju, liturģijas svinēšanu, ticīgo tiesību un pienākumu īstenošanu, kā arī Austrumu Baznīcu vadītāju vizītes "ad Limina Apostolorum". Pirmais Austrumu Baznīcu kongregācijas prefekts bija kardināls Gustavo Testa.

Vaticannews.va