Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Ieņemtā bērna "Garīgā adopcija"
07.12.2022 pl. 21:11
Kopš 2006. gada, kad tēvi Paulīnieši ieradās Ventspilī, kā tradīcija kļuvusi ieņemtā bērna "Garīgā adopcija" Vissv. Jaunavas Marijas Bezvainīgi Ieņemtās svinībās 8. decembrī.

„Garīgās adopcija” ir lūgšana adoptētā bērna un viņa vecāku nodomā deviņus mēnešus, tik ilgi, cik ilgi sieviete nēsā sevī bērnu. Ieņemtā bērna Garīgo adopciju uzsāka Fatimas Dievmātes zilā Armija.

Informācija par šo lūgšanu nonāca Polijā 1987. gadā, kur viņa iesakņojās tēvu Paulīniešu Svētā Gara baznīcā Varšavā. Radās grupa, saukta par Paaudžu Sardzi. Pirmā „Garīgā adopcija” notika 1987. gada 2. februārī.

1994. gadā radās Polijas Garīgās adopcija Kustība Jasna Guras priora aizbildniecībā. 1994. gadā 25. un 26. martā Čenstohovā, Jasnas Guras klosterī Brīnumdarītāja Dievmātes, Polijas Karalienes priekšā tika salikti pirmie solījumi.

No tā laika, kā viens no Paulīniešu ordeņa garīgumiem kļuva „Garīgā adopcija”, bet Jasna Gura par Garīgās adopcijas izplatīšanas centru.

Latvijā "Garīgā adopcija" aizsākās ar tēvu Paulīniešu ierašanos Skaistkalnē 2001. gadā, kad Skaistkalnes Dievmātes titulam tika pievienoti vārdi “Ģimeņu Aizbildne”. Un 2002. gada 25. martā, Kunga Pasludināšanas svētkos, pirmo reizi tika salikti Garīgās adopcijas publiskie svētsolījumi, un jau pēc gada tādi tika salikti 14. augusta rītā Aglonas Dievmātes svētvietā.

“Garīgā adopcija” ir, kad kāds apņemas lūgties deviņus mēnešus par ieņemto, bet vēl nedzimušu un nāves briesmās (aborts), bērnu, saliekot solījumus. Lūgšana balstās uz vienu Rožukroņa noslēpumu, jebkuru, īpašu lūgšanu nedzimušā bērna un viņa vecāku nodomā un brīvprātīgi (nav obligāti) var uzņemties kaut ko papildus (regulāra grēksūdze, komūnija, gavēnis, labdarība, palīdzība utt.).

Ventspils Sv. Krusta baznīcā "Garīgā adopcija" notiks 8. decembrī plkst. 9.00 (poļu val.), 11.00 un 18.00.

Lūgšana

Kungs Jēzu, ar Tavas Mātes Marijas aizbildniecību,

kura Tevi dzemdēja ar mīlestību,

kā arī ar sv. Jāzepa, uzticīgā vīra, aizbildniecību,

kurš rūpējās par Tevi pēc piedzimšanas,

es lūdzu Tevi šī nedzimušā bērna nodomā,

kuru esmu garīgi adoptējis(-usi),

bet, kurš atrodas nāves briesmās.

Lūdzu, dāvā vecākiem mīlestību un drosmi,

lai savu bērnu, kuru Tu viņiem dāvāji, tie atstātu dzīvu. Amen.

pr.Juris Krisūns OSPPE