Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Mums ir grūti pieņemt ciešanas, bet ar Jēzu tas ir iespējams
23.01.2023 pl. 13:31
Sestdien pāvests pieņēma audiencē darbā ievainoto cilvēku apvienības 200 locekļus. Tā ir Itālijā izveidotā apvienība, kuras sastāvā ietilpst karabinieri, militārpersonas, policisti, cietumu apsargi, ugunsdzēsēji, kuri, veicot savus darba pienākumus, guva ievainojumus vai tika sakropļoti

Francisks atzina, ka viņš labi apzinās, cik grūti ir pieņemt sāpīgo pieredzi, pārvarēt tieksmi noslēgties sevī, būt atvērtiem, dalīties un būt solidāriem. Taču tie, kuri to spēj, ļoti labi zina, ka tas var pavērt jaunus apvāršņus. Grūtības un ierobežojumi paliek, tie nepazūd, bet iegūst citu nozīmi. Runa ir par negatīvā pārvēršanu pozitīvajā, kas ir viens no Jēzus Kristus dzīves noslēpuma spilgtiem aspektiem. “Ļaunumu, ko Viņš izcieta un kas kulmināciju sasniedza ciešanās un nāvē pie krusta, Jēzus pārveidoja mūsu pestīšanas upurī,” sacīja Svētais tēvs, piebilstot, ka šis noslēpums konkretizējās Euharistijā.

Pāvests savā īsajā uzrunā arī norādīja, ka minētā apvienība savā veidā kalpo arī “miera misijai”, “kārtības ieviešanai”, jo tikt galā ar konfliktiem, izvairoties no agresijas un apspiešanas, nav viegls ikdienas uzdevums. “Apvienība var un tai ir jākļūst par spēku, kas veicina mieru sabiedrībā, sniedzot ieguldījumu miermīlīgā konfliktu atrisināšanā, tiecoties pēc kopējā labuma un pievēršot uzmanību visneaizsargātākajiem cilvēkiem,” teica Francisks.

Vaticannews.va