Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Roma iebildusi pret jauniem Vācijas lēmumiem
17.03.2023 pl. 08:07
Kardināls Parolins (attēlā) atkārto "Romas nostāju", pēc tam, kad Vācijas sinode apstiprina svētības homoseksuāliem pāriem; saka, ka vietējās baznīcas nevar pieņemt šos lēmumus.

„Sinodālais ceļš pieņem lēmumus, kas precīzi neatbilst pašreizējai Baznīcas doktrīnai,” sacīja Vatikāna valsts sekretārs kardināls Pjetro Parolins, runājot par svētību atļaušanu homoseksuāliem pāriem ar Vācijas Sinodālā ceļa palīdzību.

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem 2023. gada 13. martā rīkotā pasākuma laikā Romā, ko organizēja La Civiltà Cattolica, pāvesta “labā roka” sacīja, ka būtu laiks “dialogam” un nostāju salīdzināšanai starp Romu un Vācijas bīskapiem.

10. martā Vācijas Sinodālais ceļš, kas pulcējās Frankfurtē savā piektajā un pēdējā sesijā, ar lielu balsu vairākumu (vairāk kā 90%) pieņēma tekstu “Svētību ceremonijas pāriem, kuri mīl viens otru”, kas atļauj svētības homoseksuāliem pāriem, kā arī šķirtajiem un tiem, kas apprecējās atkārtoti.

Tomēr Svētais Krēsls ir "ļoti skaidri" iebildis pret jebkādu homoseksuālu pāru svētīšanu, atgādināja kardināls Parolins, atsaucoties uz Ticības doktrīnas dikastērijas 2021. gada 15. martā publicēto piezīmi. "Tāda ir Romas nostāja,” viņš teica.

Kardināls Parolins arī paziņoja, ka "vietējā, partikulārā Baznīca nevar pieņemt šādu lēmumu, kas ietver universālās Baznīcas disciplīnu".

Pēc tam viņš apstiprināja, ka drīzumā ar Vācijas bīskapiem notiks dialogs un analīze, lai noteiktu, vai šī reforma "notiek kanonisko tiesību ietvaros".

Valsts sekretārs pauda uzskatu, ka Sinodālā ceļa lēmumi nav uzskatāmi par "dumpi", dodot priekšroku saukt to par "spriedzi".

Pēc Aleteia.org rīcībā esošās informācijas, kardināls pirms sesijas izsaucis Vācijas bīskapa pārstāvi, paužot bažas par komunikācijas trūkumu starp Romu un bīskapiem pāri Reinai.

Vāciešu apstiprinātais teksts paredz trīs gadu pārbaudes laiku, un svētīšana varēs sākties, tiklīdz Vācijas Bīskapu konference atzīs svētības lūgšanu.

Aleteia.org