Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Pāvests pateicas ungāriem par uzņemšanu un lūdzas par mieru Ukrainā
01.05.2023 pl. 11:08
Pēc Svētās Mises pāvests Francisks skaitīja lūgšanu "Regina Caeli". Viņš pateicās bīskapiem, priesteriem, konsekrētajām personām un visai ungāru tautai par sirsnību un mīlestību, kādu izjutis šajās dienās.

Svētais tēvs sirsnīgi pateicās visiem, kas bija iesaistījušies vizītes organizēšanā. "Vēlos visiem teikt: köszönöm, isten fizesse! [paldies, lai Dievs aizmaksā]. Es domāju par slimniekiem un veciem ļaudīm, un tiem, kuri nevarēja būt šeit, par tiem, kuri dzīvo vientulībā, kuri zaudējuši cerību. Es esmu tuvu jums un lūdzos par jums," sacīja Romas bīskaps.

Pāvests apsveica diplomātiska korpusa locekļus, dažādu kristīgo konfesiju un reliģiju brāļus un māsas, un pateicās visiem par ieguldījumu miera veidošanā. Kardināls Pīters Erdjo teica, ka "jau tūkstoš gadus mēs dzīvojam uz rietumu kristietības austrumu robežas. Ir labi, ka šīs robežas nav barjeras, kas šķir, bet gan saskarsmes zonas, un ka ticīgie par prioritāti izvirza mīlestību, kas vieno, nevis vēsturiskās, kultūras un reliģiskās atšķirības, kas šķeļ. Mūs visus vieno Evaņģēlijs. Mēs esam aicināti atgriezties pie avotiem, lai turpinātu ceļu saskaņā ar Jēzus, Labā Gana, kurš vēlas mūs apvienot vienā ganāmpulkā, gribu," sacīja pāvests.

"Magna Domina Hungarorum" – Ungārijas karalienes aizbildniecībai pāvests uzticēja Ungāriju un tās nākotni. Runājot par mieru pasaulē, Francisks lūdzās: "Svētā Jaunava, raugies uz visām tām tautām, kas cieš. Raugies uz kara izmocīto ukraiņu tautu un arī krievu tautu, kuras veltītas Tavai Sirdij. Miera Karaliene, palīdzi cilvēkiem un tautām veidot mieru, lai nodrošinātu nākamajām paaudzēm mierīgu nākotni, nevis kara apdraudējumu, dāvātu tādu nākotni, kas būtu pilna ar šūpuļiem, nevis zārkiem, veidotu brālīgu pasauli, nevis celtu mūrus. Mēs lūdzamies par Baznīcu Eiropā, lai tā spēkus smeltu lūgšanā, un no jauna atklātu pazemības un paklausības, dedzīgas liecības un Evaņģēlija sludināšanas skaistuma nozīmi. Tev es uzticu šo Baznīcu un šo valsti," uzrunas noslēgumā teica Francisks.

Vaticannews.va