Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Francisks: ticība nav muzeja eksponāts
21.05.2023 pl. 13:47
Sestdien, 20. maijā, pāvests pieņēma audiencē 1600 svētceļniekus no Spoleto-Nursijas arhidiecēzes. Viņi atzīmē Debesīs Uzņemtās Dievmātes katedrāles konsekrācijas atceres 825. gadadienu. Dievnams atrodas Spoleto. Francisks savā uzrunā pievērsās ticības skaistumam.

Ticības tālāknodošana vispirms ir skaistuma jautājums, taču skaistumu nevar izskaidrot, to var parādīt – sacīja Francisks, runājot par daudzām mākslas un ticības liecībām, kas glabājas Spoleto katedrālē. Viņš norādīja, ka Baznīcai mūsdienās ir jāfokusējas uz īstām prioritātēm. Meklēt skaisto nozīmē iet pie lietu būtības. Jāizvēlas tas, kas patiešām ir nozīmīgs.

Svētais tēvs mudināja klātesošos būt skaistuma atklājējiem un ticības dārgumu meklētājiem, neapstāties pie tā, kas virspusējs, bet redzēt tālāk un novērtēt Baznīcas bagāto svētuma un kalpojuma mantojumu. “Ticība nedrīkst palikt par pagātnes atmiņām,” viņš uzsvēra, “par kaut kādu ‘muzeja’ eksponātu, bet to ir visu laiku jāizdzīvo Evaņģēlija priekā, ticīgo kopienā, kopā ar tiem, kuri ir pieredzējuši, kas ir žēlsirdība un atzīst cits citu par Dieva mīļotajiem brāļiem un māsām”. Pāvests aicināja svētceļniekus koncentrēties uz īstajām prioritātēm Baznīcā, proti, lūgšanu, tuvākmīlestību un sludināšanu.

Vaticannews.va