Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Francisks uztic Ukrainu Marijas mātišķajai aizbildniecībai
01.06.2023 pl. 22:14
Trešdienas, 31. maija, vispārējās audiences noslēgumā pāvests novēlēja Vissvētākās Jaunavas Marijas mātišķajai aizgādībai Ukrainas un citu zemju iedzīvotājus, kuri cieš no kara.

Uzrunājot Svētā Pētera laukumā sapulcējušos svētceļniekus, Francisks sveica Itālijas palīdzības asociācijas “Miera citadele” jauniešus. Asociācijai pieder māja gleznainajā Toskānas apgabalā, kur tā uzņem jauniešus no bruņoto konfliktu zonām. Tie ir jaunieši, kuriem karš atņēma brīvību, nākotni un prieku, bet ne cerību. Asociācijas darbība vērsta uz tādas planētas izveidi, kas būtu brīva no konfliktiem.

Pāvests aicināja klātesošos ar labvēlību pieņemt tos, kuri ir atbraukuši no Ukrainas, Krievijas un citām karā ierautajām valstīm, un ir nolēmuši atmest ienaidu un dzīvot kā brāļi. “Lai jūsu piemērs iedvesmo visus tiekties pēc miera, ieskaitot tos, uz kuru pleciem gulstas politiskā atbildība. Un tam vajadzētu mūs mudināt vēl vairāk lūgties par nomocīto Ukrainu un būt tai tuviem”, sacīja Svētais tēvs.

Sveicot jauniešus, slimniekus, vecos ļaudis un jaunlaulātos, Francisks atgādināja, ka maija pēdējā dienā Baznīca atzīmē Vissvētākās Jaunavas Marijas apmeklēšanas svētkus, tas ir, Marijas došanos pie savas radinieces Elizabetes, kura savā klēpī nēsāja Jāni Kristītāju. Elizabete sauca Mariju par svētīgu, jo viņa ticēja Kunga vārdam (sal. Lk 1, 45). Šajā sakarā pāvests mudināja ticīgos vērsties pie Dievmātes un lūgt “drosmīgākas ticības” dāvanu. “Mēs uzticam viņas mātišķajai aizbildniecībai visus, kurus skāruši kara pārbaudījumi, it īpaši dārgo un izmocīto Ukrainu, kas daudz cieš”, viņš sacīja.

Vaticannews.va