Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Priestera mātes bēres
04.03.2005 pl. 23:51

Pr. Gatis Bezdelīga

Pirms pavisam neilga brīža pienāca sēru vēsts, ka mirusi Ziemeļkurzemes dekāna Andreja Mediņa mamma Irēna. Vēl pirms mēneša Skaistkalnes baznīcā Irēna un Jānis Mediņi svinēja laulību zelta jubileju.

Ģimenē izaudzināti 8 bērni un auklēti 19 mazbērni, kā arī jau sagaidīti mazmazbērni. Tomēr jau tik ātri, 3. martā, ģimene tikpat kuplā skaitā atkal sapulcējās Skaistkalnes dievnamā. Tur, kā teica bīskaps Vilhelms Lapelis, visus bija saaicinājusi Mediņu māte Irēna, lai atvadītos.

Sēru dievkalpojumu vadīja Jelgavas bīskaps Antons Justs un bīskaps Vilhelms Lapelis, piedalījās priesteri no Kurzemes un Zemgales bīskapijām, kā arī paulīniešu mūki. Bīskaps Antons Justs savā uzrunā atzīmēja Mediņu māmuļas lielo mīlestību uz Dievu un savu ģimeni, kā arī viņas lielo darba mīlestību. Šis čaklums ir atrodams ikvienā viņas bērnā, tas ir ģimenes tikums. Bīskaps Vilhelms Lapelis atcerējās mazo medus podiņu, kuru Mediņu māte, kādu reizi pasniedzot, sacījusi: „Tas jums, bīskap, veselībai!” Viņas mīlestība bija darbīga, ne skaļos un daudzos vārdos, bet vienkāršībā.

Un tā arī Mediņu māte ar lielu sirsnību tika pavadīta uz Janču kapsētu.

Atvadīties no priestera Andreja mammas un izteikt līdzjūtību bija ieradušies Kurzemes draudžu ļaudis no Kandavas, Talsiem, Ventspils un citām vietām, kur dekāns strādā.

Šādos brīžos mēs saprotam, cik liela bagātība ir mūsu vecāki un katrs cilvēks. Dekāns Andrejs Mediņš pateicās visiem, kuri bija ieradušies, lai būtu kopā ar Mediņu ģimeni šajā smagajā dienā.

Novēlēsim priestera mammai mūžīgo mieru pie Dieva debesīs, lai viņa lūdz par mums, kas esam šai pasaulē!


~ Attēlu galerija ~

(uzklikšķiniet, lai palielinātu)