Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Par un ap kristietību/Skumji...
Komentāri:Iepriekšējie1234567Nākamie
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: Skumji...
08.04.2008 09:20
Belvedera, vēlos Tev atgādināt, ka baznīca nešķiro bērnus pēc "ārlaulības" kritērija. Gan  jau, ka "taisnās sveces" savu nosaukumu ir nopelnījušas ar savu rīcību. Diez vai raksta autore tā teiktu par cilvēkiem, kas viņai būtu veltījuši siltu un iejūtīgu attieksmi. Savu nostāju par lietām var paust dažādi.
Belvedera
pievienojies: 03.03.2008
Komentāri: 70
Re: Skumji...
08.04.2008 09:57
uldiss

Neaizmirsti, ka pateikt savam tuvākajam "neprātis", var pazudināt dvēseli, saka sv. Raksti. Varbūt, pirms nosaukt kādu par "taisno sveci" vajadzētu padomāt par šo Evaņģēlija patiesību, neatkarīgi no tā, vai cilvēks ir pelnījis nosodījumu vai ne. Šajā gadījumā vienlīdz vainīga ir gan Sarah, gan sveces. Jo ja jau sākam šādu loģiku attīstīt, tad jāpārdomā, vai Sarah rīcībā nav bijis, kas tāds, kas ieļaunoja "vājos"? Arī par to jādomā.
Sarah
pievienojies: 02.04.2008
Komentāri: 24
Re: Skumji...
08.04.2008 10:03
Tiem, kas diskusijas karstumā novirzījušies no tēmas - stāsts bija par kristiešiem, kas sludina Dieva žēlastību un Kristus mīlestību, bet saskarsmē ar kritušajiem, izrāda  nosodījumu, caur kuru cilvēks, kurš apzinās savu stāvokli Dieva priekšā un vēlas doties baznīcas virzienā, top no tās aizsviests lielgabala šāviena attālumā. Citiem vārdiem - ir gadījumi, kad nekristieši izrāda vairāk sapratnes, iejūtības un cilvēcīguma, nekā kristieši. Paradoks, ne?!

No vienas puses uzjautrinoši: cik gudrus spriedumus par mani izsaka cilvēki, kuriem nav ne mazakās nojēgas par manu situāciju, un tās priekšvēsturi. Nekad neemu noliegusi ka viens no maniem trūkumiem ir pacietības trūkums. Taču - nekad neesmu noliegusi, ka esmu tikai cilvēks. Ar miesu. Un dvēseli... Kas attiecas uz ģimeni: kad precējos, man nebija ne 16, ne 18, ne 20 un pat ne 25 gadi. Un precoties arī es cerēju un ticēju (!) uz to, ka viss būs labi. Starp citu, kāda diez izskatās tā  sieviete, kas sirdī nevēlas kļūt māte? Kad mēģināju ar vīru par šo jautajumu runāt, saņēmu striktu atbildi, ka "mēs bērnu nevaram atļauties"... Un šķīros ne pēc pus gada, ne pēc gada, un pat ne pēc diviem...

Nudien, negūlos nevienam apakšā, lai "sava egoisma pēc" dabūtu bērnu. Nezinu, kā citu, bet es jau sen esmu atzinusi, ka bērnus netaisa, tie gadās. Jo tad, kad tos taisa, tie parasti negadās.
Sarah
pievienojies: 02.04.2008
Komentāri: 24
Re: Skumji...
08.04.2008 10:23
(turpinājums) A, kam gan man jātaisnojas?! Šķiet, ir cilvēki, kas nezina tādu vienkāršu lietu: ja cilvēks ir spējīgs runāt par sevi un savu situāciju, tātad kaut kam jau viņš ir ticis pāri, kaut ko izvērtējis, pārdomajis (pārdzīvojis, varbūt pat - nožēlojis). Pat Raksti māca, ka Dieva lūgšanas un gavēšanas gadījumā ar to nav jāizrādās. Un, ja esmu radusi kaut kripatu motivācijas celties, tad meklēju atbalstu un palīdzīgu roku, nevis nosodījumu un pārmetumus. Pat laicīgā tiesa divreiz nessoda par vienu un to pašu!

Un baznīcai galīgi nav ne vainas. Jo runa ir par cilvēkiem. Man prieks, ka daži jau te dikti labi ir uztvēruši, kas domāts ar "baznīcas sveci". Tāpat kā Belvederes aizraušanās ir visiem skaidra. Ja nu tev, saulīt, tik dikti patīk tā soģu lieta, tad atgādināšu, ka soģu vidū bija ne tikai bāba Debora, bet arī Jefta... Lasot Tavus komentārus saprotu, ka Tev mīļāka ir VD, kas runā par sodu, grēkiem, etc, nevis žēlastību. Nu, ko, tā ir bieza, turpini lasīt, varbūt tiksi arī līdz JD, un uzzināsi, kas ir žēlastība. Starp citu, Belveder, iesaku pārlasīt arī 2.Ķeniņu grāmatu par Jehu. Viņš gan darīja Dievam tīkamu darbu, taču... pārcentās. Un tautai par to vēl ilgi nācās maksāt. Savā ziņā Tavos vārdos dzirdu sevi pirms dažiem gadiem: tiem, kas dzīvo kopā nelaulībā, kas pārkāpj laulību, kas sataisa ārpus laulības bērnus arī es savulaik sparīgi centos aizrādīt, ka tas ir grēks... Paldies Dievam, ka Viņš, ļaujot man iet caur daudz ko, pašas nosodītu, ir padarījis... cilvēcīgāku. Ne velti kāds mūks ir teicis: kas nav stāvējis uz ceļiem, nekad nevarēs stāvēt patiesi taisni.
Belvedera
pievienojies: 03.03.2008
Komentāri: 70
Re: Skumji...
08.04.2008 11:09
Sarah

Vispirms, es Tev neesmu nekāda saulīte. Otrkārt, no Tava monologa ir skaidri redzams, ka Tu neesi lasījusi manis rakstīto, vai vismaz ļoti pavirši.Un treškārt, Tu izdari pati tieši to, ko Tu pārmet citiem: tu iztiesā manu personu pat mani nepazīstot un pat nezinot, kāda ir motivācija manam viedoklim. Arī man ir sava dzīves pieredze un arī man jau sen vairs nav 30. gadi. Es ilgu laiku Baznīcā biju kādā apvienībā, kuru vadīja itin žirgta dāmīte, ar lielu muti un skaļiem lozungiem un tad, vienu dienu viņa ieradās ar lielu punci, bez vīra un asti kājstarpē un man radās pavisam īss jautājums: kā ticēt cilvēkam, kurš vienas dienas laikā nonāk pilnīgā opozīcijā savos vārdos un darbos? Lai Tava ticība būtu ticama, tai jāizpaužās rīcībā. Ne man Tevi nosodīt, ne mani vispār uztrauc Tava dzīve. Dzīvo kā vēlies. Es tikai saprotu, ka daudzi dzīvo pēc principa: klausies manos vārdos, neskaties uz darbiem. Bet vai tādā gadījumā vēl var runāt par īstu ticību? Ja Kristus kļūst tikai par skaistu piekariņu pie mobilā telefona, ko sauc MANA DZĪVE?
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: Skumji...
08.04.2008 13:27
Nu redzi, Belvedera, cik interesanti iznācis. Tevis minētā "žirgtā dāmīte ar lielo muti", droši vien tāda arī būtu palikusi, ja neatgadītas ar viņu tas, kas viņu izmainīja, kā Tu pati raksti. Acīmredzot, tas ceļš, ko viņa ar prātu bija izvēlējusies, nekur viņu neveda. Vai lai viņu vēl kāds papildus nopeltu? Pieļauju, ka tagad hiperaktīvistes vietā pa pasauli staigā mīļa māmiņa savam bērnam. Kā lai te nenopriecājas par jauko iznākumu? Kautkad jau vajadzēja viņas sirdij mainīties. Neiznāca vienā veidā, iznāca citā.
Beatrise
pievienojies: 15.01.2007
Komentāri: 96
Re: Skumji...
08.04.2008 13:34
Neesi nekāda saulīte, bet  taisnā svecīte, kuru uztrauc sveši punči. Un vēl šādas deklarācijas parakstītājs: "Sarah, mani neuztrauc tava dzīve". Lai kā, bet tā nesaka cilvēks, kuram sāp sirds par savu tuvāko.

Man skumji piedalīties tādā diskusijā kristīgā forumā.

Jūs pateicāt: "Ārlaulības bērns nav nekas pozitīvs". Jūs pateicāt par bērnu, nevis par sievieti, kura gaida bērnu. Un arī par sievieti nevajadzētu teikt, jo neskatoties uz grēku, viņa ir mātes cerībās. Man ir ne tikai skumji, man sāpīgi dzirdēt, ko Jūs runājat.

Un cilvēku vajag mīlēt.
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: Skumji...
08.04.2008 13:39
 Es tikai saprotu, ka daudzi dzīvo pēc principa: klausies manos vārdos, neskaties uz darbiem. Bet vai tādā gadījumā vēl var runāt par īstu ticību?

Ai, kā Mulders te piekristu, atcerēdamies RKB vārdus un darbus viduslaikos. Ko, nu? Vispār, interesanti sanāk. Ja es apzinos savus netikumus, no kuriem vēl neesmu atbrīvojies, vai šai posmā man mudināt citus uz netikumiem? Jo lūk, ja es vārdos paustu atbalstu un aicinājumu uz labiem darbiem, tad tai brīdī vēl mani vārdi nesakristu ar maniem darbiem. Tātad izteikšanās tiesības atstājam tikai tiem, kas sasnieguši svētumu un citiem, kas apzināti dara un grib sludināt uz netikumiem? Piemēram, man pašam slinkums celties no rīta un es mēdzu atlikt celšanos līdz pēdējam brīdim. Kamēr pats neesmu kļuvis čaklāks, vai man dēlam teikt, lai viņš arī slinko šai jautājumā?
Sarah
pievienojies: 02.04.2008
Komentāri: 24
Re: Skumji...
08.04.2008 15:01
Njāāāā... žēl gan, ka Belvedera nav saulīte. Es gan vēl ta kā cerēju uz to labāko... Jau diskusijas sākumā piedāvāju, kā būtu, ja viņa pati paanalizētu savu personību (iekāms to dara citi). Nu, nav viegli runāt par savu krišanu, un lūgt atbalstu (liels paldies visiem, kuri to sniedz!), lai celtos un dzīvotu jaunā kvalitātē...

Pirms pāris gadiem bija cilvēki (ne kristieši), kas atļāvās teikt, ka es nemīlot cilvēkus. Par to, ka man trūkst mīlestības, nestrīdējos, bet ka es nemīlu cilvēkus???!!! Kā gan ko tādu var atļauties teikt?! Viņi neko nesaprot!... Tagad draugi un paziņas atzīst, ka ar mani esot patīkamāk komunicet, nekā agrāk. Nu ja, kaut kas līdzīgs kā piemērā par to aktīvo dāmīti. Varbūt Dievam vērtīgāka tiešām ir viena mīļa māmiņa, nevis noskrējusies pareizā draudzes aktīviste.

Tu, Belveder, ar' kā kad pirmo dienu dzīvotu: kas Tev mācīja, ka jātic cilvēkiem?! Kā ticēt cilvēkam, kurš vienas dienas laikā nonāk pilnīgā opozīcijā savos vārdos un darbos? Līdzīgi jautā arī tie, kuri skatās uz bijušajiem KOMpartijas biedriem, kas tagad sēž baznīcas pirmajos solos, kaut agrāk kāruši pie lielā zvana tos, kas spēra kāju baznīcas virzienā. Bet, mīļie, kā gan mēs paši skatāmies uz apustuli Pēteri, kas piedzīvoja krišanu zaļās ceturtdienas naktī? Un uz Pāvilu? Vai viņiem, apzinoties savu vainu, bij darīt kā Jūdam? Ak, lai ticība būtu ticama, tai jāizpaužas rīcībā?! Tava rīcība par Tavu ticību man, ziņo, ka no tās jāturas par gabalu. Vēl jo vairāk, ja vari pateikt, ka Tevi vispār neuztrauc mana dzīve. Līdz šim zināju, ka patiesi ticīgie gan raizējas par brāļiem un māsām. Lai kādi viņi būtu...

Ja nu joprojām nevari rimties, tad pateikšu priekšā: Tāpat kā labākais veids, kā citiem parādīt zobus ir - uzsmaidi viņiem, tāpat labākais veids, kā palikt pie pēdējā vārda ir... attapīgie mani saprata :)
Belvedera
pievienojies: 03.03.2008
Komentāri: 70
Re: Skumji...
08.04.2008 22:59
Bet karavāna iet tālāk....... :-)
Nezinīte
pievienojies: 15.12.2007
Komentāri: 11
Re: Skumji...
09.04.2008 08:51
Skumji... Vai tiešām  pēdējo Sarah komentāru ir rakstījusi viena mīļa māmiņa ? 
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: Skumji...
09.04.2008 10:50
Nezinīt, vai pati saprati, kas Tevi te skumdina? Vai Tavuprāt par mīļu māmiņu var būt tikai cilvēks kam nav sava viedokļa un kas nekādā gadījumā nedrīkst atbildēt uz citu pausto kritiku? Vai cik mīļi! Mēs viņu te nolikām un viņa pat pretim neiepīkstējās. Vai tas ir tas kritērijs, pēc kura Tu vērtē māmiņas mīļumu? Vai nav tā kā par maz argumentu, lai vispār par to spriestu?
Sarah
pievienojies: 02.04.2008
Komentāri: 24
Re: Skumji...
09.04.2008 11:35
uldiss, iespējams, ka Nezinīte vienkārši nezina, ka mīļas māmiņas savus bērnus un pašas sevi mēdz arī aizstāvēt...
Belvedera
pievienojies: 03.03.2008
Komentāri: 70
Re: Skumji...
09.04.2008 19:36
Ja pareizi atceros, tad "māmiņa" šo diskusiju uzsāka, lai apsūdzētu. Man vairs nav komentāru. Te viss ir skaidrs.
AB
pievienojies: 07.01.2005
Komentāri: 118
Re: Skumji...
09.04.2008 19:57
Belvedera! Varbūt izlasi vēlreiz māmiņas rakstīto! Tikai šoreiz nelasi ar acīm vien, lasi ar sirdi. Nu ja arī tad neko citu nespēsi ieraudzīt, kā tikai apsūdzību, tad tiešām būs pavisam skumji... Lai veicas.
Belvedera
pievienojies: 03.03.2008
Komentāri: 70
Re: Skumji...
09.04.2008 21:05
Izlasīju, saskumu un sapratu vēlreiz - labāk, lai karavāna turpina savu ceļu.......
Sarah
pievienojies: 02.04.2008
Komentāri: 24
Re: Skumji...
09.04.2008 23:34
Viens no mana tēta iemīļotiem teicieniem: Dievam visādi ir un visādus vajag. Kas gan būtu šī diskusija bez Belvederas?! Šitāda uzņēmība kasīties!! Tāda parasti raksturīga (mana draudzene to pateiktu bez stostīšanās)... ek, lai nu paliek. Galu galā - šīs sadaļas galvenā jēga taču ir - diskusija.

Tomēr galvenais jautājums joprojām paliek neskaidrs - mazā dēļ gribu sevi pasargāt no negatīvām emocijām un jebkā, kas man tādas varētu sniegt. Vai man tagad labāk neiet uz baznīcu, vai tomēr iet, un pēc tam sev kaisīt pelnus uz galvas? Vai nopēkšķējusies mamma, kas grēku nožēlā šausta sevi un pārdzīvo citu teikto (galvā jau var neņemt, bet pie sirds ta ķeras) tiešām būs tas, kas bērnam vajadzīgs?! Varbūt savas labsajūtas un mazā veselības dēļ uz laiciņu atteikties no baznīcā iešanas?
imelda
pievienojies: 03.04.2005
Komentāri: 66
Re: Skumji...
09.04.2008 23:59
Sarah

Akmeņi ir lidojuši un lido aizvien. Ne tikai grēcinieku virzienā.

Kristus izglāba no nomētāšanas ar akmeņiem laulības pārkāpēju. Bet nepaglāba no tiem pašiem akmeņiem taisnīgo diakonu Stefanu.

Jautājums kāpēc?

Tā ir Dieva Mīlestība un Gudrība. Tikai Viņš zina, kas mums vajadzīgs.
Mums jāmeklē katrā situācijā un katrā cilvēkā Kristus, jo:
„... Tas, kas mani sūtīja, grib, lai no tiem, kurus Viņš man ir devis, es nevienu nepazaudētu, bet uzmodinātu tos Pastarajā dienā. Jo tāda ir mana Tēva griba, lai ikvienam, kas redz Dēlu un Viņam tic, būtu mūžīgā dzīve. Un es viņu uzmodināšu Pastarajā dienā.” (Jņ 6, 39-40)

Lūdzies un pasakies Dievam par visu un visiem. Tas ir vienīgais ceļš, pa kuru ejot mēs nenomaldīsimies.
Piebilde. Šis ceļš ved uz Baznīcu, nevis prom vai garām tai :)
kri
pievienojies: 15.01.2005
Komentāri: 401
Re: Skumji...
10.04.2008 00:23
Sarah, praktisks ieteikums - ja iespējams, vienkārši nomaini draudzi. Vismaz uz laiku. Kad jau bēbis piedzimst, tad vissaltākās svecītes atkūst, viņu redzot. Man, bērniņus gaidot, vienmēr vissvarīgākais bijis pēc iespējas biežāk būt uz Misi, pieņemt Komūniju - tas deva spēku un drošības sajūtu par bērniņu. 
Belvedera
pievienojies: 03.03.2008
Komentāri: 70
Re: Skumji...
10.04.2008 09:00
Nu kasīties Sarah sāki tu  pati uzsākot šo diskusiju un nonicinot Dieva bausli - Tev nebūs laulību pārkāpt! Bet, kas mani šokē visā šajā kontekstā, ka tiek izmantots nevainīgs, vēl nedzimis bērns, lai attaisnotu grēku. Jā, perversija plešas plašumā. Kā teikts: Quo vadis? Ja nu mēs visas, Latvijas sievietes uzsāktu šādu dzīvesveidu? Kādas būtu sekas? Nē Sarah, vari mani apvainot kā gribi, bet es jūtu ar sirdi, ka Tu neesi skaidra sieviete un labs cilvēks. Tevī nav ilgas pēs tīrības un šķīstības un tu savu grēcīgo iedabu te izplet kā tādu tumšu mākoni pār tiem, kas patiešām gatavi nožēlot un piedot.
Batseba
pievienojies: 04.11.2005
Komentāri: 516
Re: Skumji...
10.04.2008 09:51
> Belvedera

Netiesājiet, lai jūs netopat tiesāti.
2 Jo, ar kādu tiesu jūs tiesājat, ar tādu jūs tapsit tiesāti; un, ar kādu mēru jūs mērojat, ar tādu jums taps atmērots.
3 Bet ko tu redzi skabargu sava brāļa acī, bet baļķi savā acī neieraugi?
4 Jeb kā tu vari sacīt uz savu brāli: laid, es izvilkšu skabargu no tavas acs, - un redzi, baļķis tavā paša acī?
5 Liekuli, izvelc papriekš baļķi no savas acs un tad lūko izvilkt skabargu no sava brāļa acs.
Mt 7, 1.-5.
ARM
pievienojies: 29.05.2007
Komentāri: 185
Re: Skumji...
10.04.2008 09:51
Beldevera - kas nomāc Tavu dvēseli? Ieskaties sevī, savā dvēselē, savā dzīvē! Redzēsi, ka arī tajā ir gaiši brīži, ir par ko papriecāties. Ne jau Sarah vai vēl kāds no mums ir vainojams Tavā dvēseles nemierā. Dievs mums ir devis brīnišķu iespēju strādāt pie savas dvēseles izkopšanas, kas mūs ved pretī prasmei iemīlēt sevi. Iemīli sevi! Caur sevis mīlestību mēs iemācamies mīlēt citus.
Beatrise
pievienojies: 15.01.2007
Komentāri: 96
Re: Skumji...
10.04.2008 10:05
Belvedera, tie bija Jūsu vārdi attiecībā uz bērnu: "Ārlaulības bērns nav nekas pozitīvs."  Jūs teicāt tieši par bērnu, nevis sievieti, laikam, pati nepamanījāt. Redziet, cik viegli ir kļūdīties un cik grūti nožēlot.

Neviens neapšaubīja, ka Jūs esat skaidra sieviete un taisna svecīte, tomēri piebildīšu: nav nekas pozitīvs lietot vārdu "kasīties". Vai tiešām tas būtu grūti - atturēties no tāda stila kaut vai kristīgā forumā.

Jūs, Belvedera, nemācējāt pateikt: "Ej un vairs negrēko!"  

Toties pārmetat Sarah grēku vēl un vēl.

Māte Terēze nepārmeta cilvēkam, ka viņš nav kristījies, viņa vienkārši palīdzēja. Toties dažas taisnas svecītes arī  mātei Terēzei pārmet, ka viņai bijušas šaubas par ticību,  ko jau pēc nāves uzzināja no vēstules kādai mūķenei. Bet viņa nežēloja sevi, palīdzot cilvēkiem un nešķirojot sievietes "skaidrās un neskaidrās", par to aizmirst citus cilvēkus nosodošās taisnās svecītes.

Un mazliet par citu tēmu. Tepat Katedrālē kāda cita taisna svecīte tikpat kategoriski  nosodīja tēvu Pentjušu: "Viņam nekas nespīd", domāts bija par beatifikāciju, jo tēvs Pentjušs atzina Medžugorji. Bet oficiāli Baznīca nav ne atzinusi, ne neatzinusi. Toties dažas taisnas svecītes jau ir gatavas lemt pat mirušā likteni.
Belvedera
pievienojies: 03.03.2008
Komentāri: 70
Re: Skumji...
10.04.2008 10:26
Bet karavāna iet tālāk.......
Belvedera
pievienojies: 03.03.2008
Komentāri: 70
Re: Skumji...
10.04.2008 10:28
P.S., vārdu kasīties pirmā lietoja Sarah.
Komentāri:Iepriekšējie1234567Nākamie
 Saraksts/Par un ap kristietību/Skumji...