Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Par un ap kristietību/Skumji...
Komentāri:Iepriekšējie1234567Nākamie
Sarah
pievienojies: 02.04.2008
Komentāri: 24
Re: Skumji...
10.04.2008 11:45
Kopš kura laika "kasīties" skaitās nepiedienība, rupjība vai kas necenzēts un kristīgā vidē neiederīgs?! Cik zinu, tas ir darbības vārds, kas apzīmē aktīvu darbību gadījumā, ja kaut kas niez, kņud, vai kā citādi neliek mieru. Un latviešu valodā tiek lietots ne tikai attiecībā uz miesu. (Atkal tauta novirzās no tēmas...) Belveder, vai tu ļausi tai karavānai reiz iet tālāk?!
Belvedera
pievienojies: 03.03.2008
Komentāri: 70
Re: Skumji...
10.04.2008 11:56
>Sarah

Beidz riet un viss būs ok.
Beatrise
pievienojies: 15.01.2007
Komentāri: 96
Re: Skumji...
10.04.2008 13:53
Es redzu, jums vairs nav skumji. Ar Dievu.
siguce
pievienojies: 15.04.2005
Komentāri: 30
Re: Skumji...
10.04.2008 13:53
Sarah...turies! Pievienojos "kri" ieteikumam,ja iespējams,nomaini draudzi,tikai neattālinies no Baznīcas,un neliedz savam nākamajam bērniņam būt Dieva tuvumā. Lai Dieva svētība un žēlastība pār jums abiem.
Ne par tēmu : Betrisei
Par Baznīcas nostāju Medžugorjes jautājumā var izlasīt tepat katedrale.lv : http://www.katedrale.lv/index.php?id=10101
Belvedera
pievienojies: 03.03.2008
Komentāri: 70
Re: Skumji...
10.04.2008 14:09
šodien Delfos:

Baštiks: mūsu laime kā nekad agrāk atkarīga no stipras ģimenes: http://www.delfi.lv/news/national/politics/article.php?id=20707093

Bet palasot komentārus, -ideālu nav. Ir tikai visatļautības subjektīvisms un egocentrisma kāzu maršs.
ARM
pievienojies: 29.05.2007
Komentāri: 185
Re: Skumji...
10.04.2008 14:27
Kāds sakars Baštikam ar tematu? Es gan domāju, ka vairāk vajadzētu balstīties uz Svētajiem Rakstiem un Baznīcas sociālo mācību.
Belvedera
pievienojies: 03.03.2008
Komentāri: 70
Re: Skumji...
10.04.2008 14:29
Kāds sakars? Izlasi rakstu.
Belvedera
pievienojies: 03.03.2008
Komentāri: 70
Re: Skumji...
10.04.2008 14:35
Ak jā, ļoti interesants raksts, lai pārdomātu, kas nākotnē mūs sagaida, ja mūsu meitas un dēli nepazīs savu tēti vai mammu vai būs auguši bez viņiem: http://www.tvnet.lv/women/life/savadi/comments.php?oid=5094565&tab=news

 
ARM
pievienojies: 29.05.2007
Komentāri: 185
Re: Skumji...
10.04.2008 14:51
Beldevera, Tev tomēr vajadzētu pastrādāt pie savas loģiskās domāšanas izkopšanas! Kāds tam visam sakars ar Sarah lietu?
Belvedera
pievienojies: 03.03.2008
Komentāri: 70
Re: Skumji...
10.04.2008 15:01
ARM

Manai loģikai nav ne vainas, tikai tā ir iedarbināta ilglaicīgā režīmā. Kas notiks, ja mēs visas (Latvijas sievietes-katolietes vai citas) sāksim domāt kā Sarah vai Tu? Būs 200 000 vai 300 000 tūkstoši bērnu bez tēviem un kuri pat viņus nepazīs. Nu un ģenētiski sekas var būt neprognozējamas. Ne jau par velti, aristokrātija reāli iznīka šī iemesla dēļ. Māsīcas-brālēni, sievas-dēli, tēvi-meitas, un lieta darīta. Dzimst garīgi slimi, fiziski kropli pēcnācēji. Dieva likumi jau nav doti tikai kā apgrūtinoša pavēle, bet kā rūpes, lai cilvēkam dzīve noritētu vislabāk priekš viņa paša. Latvija ir maza valsts un iedzīvotāju ir maz. Reālās sekas var būt ļoti smagas. Vīrieši, kas iesaistās sakaros un neko negrib pēc tam zināt par bērnu vai mātes dzemdē tikai sev, pakļauj bērnu riskam nākotnē nonākt sakaros ar tuviem radiniekiem. Īpaši dzīvojot vienā reģionā. Kas te neloģisks?
Sarah
pievienojies: 02.04.2008
Komentāri: 24
Re: Skumji...
10.04.2008 17:21
Te nu gan, tu, Belveder, velti kreņķējies - ņemot vērā latviešu ceļot un izceļot kāri un latvju zelteņu aktivitātes cittautiešu savaldzināšanas (un pat noprecēšanas!!) jomā, asinsradniecība nu gan nav nopietns drauds. Citādi... vispār jau es arī labprātāk būtu kopā ar vīrieti, ar kuru kopā audzinātu bērnu. Bet, ja no bērna tēva sajūtu vien apdraudējumu un pazemojumu gan sev gan visai savai dzimtai...
Belvedera
pievienojies: 03.03.2008
Komentāri: 70
Re: Skumji...
10.04.2008 17:32
Sarah

Jūtu Tev līdzi, jo labāk būtu kāds jauks cilvēks pie sāniem un drošs atbalsts, un tomēr, ne visas izceļos un ne visi bērni ir drošībā. Īpaši, ja mātes neiepazīstinās savas atveses ar viņu potenciālajiem brālēniem, māsīcām utt., jo "jutīsies apdraudētas no bērnu tēviem".
AB
pievienojies: 07.01.2005
Komentāri: 118
Re: Skumji...
11.04.2008 09:01
Varbūt nav pa tematu, taču.. un kā vēl precas ar cittautiešiem. Tikko manas 3 draudzenes katra rādīja foto albumus ar mazbērnu bildēm un slaucīja asaras. Kāpēc? tāpēc, ka vienai viena meita Holandē, otra dānijā- otrai Holandē, trešai- tikko piedzemdējusi bērnu Latvijā un prom ar vīru angli uz Angliju! Kā neraudāsi, ja sarunāties pat ar saviem mazbērniem nevari. Tā ka es jau sāku domāt, kādu valodu man sākt mācīties....
Belvedera
pievienojies: 03.03.2008
Komentāri: 70
Re: Skumji...
11.04.2008 09:16
Tas drīzāk liecina, ka ar Latvijas kungiem kaut kas nav kārtībā un, ka dāmas šiku meklē.
mathew
pievienojies: 30.03.2005
Komentāri: 80
Re: Skumji...
11.04.2008 11:28
Vārdu sakot es esmu gandrīz vienādās domās ar Belvedera.
1) grēks ir grēks
2)laulība ir laulība

nevar pārveidot Dieva baušļus caur subjektivi emocionālu prizmu un teikt ka visi, kas neredz kā redzu es ir "taisnās sveces" un tapēc es neiešu uz Baznīcu.
man ir nepilnības un lietas raksturā, kam ir jauzlabojas un jāmainas. bet tapēc es nesaku, ka kāds bauslis vai baznīcas gadsimtu laikā uzkrātās pieredzes rezultāta dota pamācība jeb virziens pie Dieva ir nepareizs un ir saprotams savādāk nekā tas ir dots.

Dievs ir loģisks un konstruktīvs, tā pat kā Viņš ir atstājis mums norādes un ceļu pie Viņa.
Dievs nedarbojas caur destruktīvām un haotiskām lietām vai vēl jo vairāk caur grēku.  Protams, kur vairojas grēks tur vairojas Dieva žēlastība, bet Pāvils arī turpina, bet lai vai mēs tagad grēkojam, lai vairotos Dieva žēlastība, nebūt nē.

Man ir pazīstamas situācijas vairākas kur cilvēki reāli aiziet auzās, ir bijuši riktīgi ar Dievu un ne vienu vai trīs gadus, bet tā pa nopietno. Vienkārši rodas kārdinājums, tad doma, tad rīcība un tad sāk staigāt ar diviem kungiem, ar grēku un grib to sapīt kopā ar Dieva mācību, tas ir kā sakausēt divus nesaderīgus metālus - neiespējami.
Es esmu runājis ar tādiem cilvēkiem un mēģinājis pateikt hallo tu taču tagad redzi pats, ka grēko, bet viņiem vienkārši nepielec. Tas ka ir izlasīta bībele un zināmi baušļi vienkārši nestrādā, jo cilvēks ir par savu dievu izvēlējies grēku, nevis īsto Dievu. Liekas, ka vajag pa smadzenēm ar āmuru lai paskatās ko pats runā un dara.

ir skaidri jāsaprot ka šo visu sakot es nevēlos nonākt kaut kāda pretrunā ar šiem vārdiem

Neaprunājiet, brāļi, cits citu; kas savu brāli aprunā vai brāli tiesā, aprunā likumu un tiesā likumu; bet, ja tu likumu tiesā, tad tu neesi likuma darītājs, bet soģis.
Viens ir likuma devējs un soģis, kas var glābt un pazudināt; bet kas tu tāds esi, tu kas tiesā savu tuvāku?

Dieva vārds ir skaidrs un neļaujās pārveidojumiem.
Neviens, kas tiek kārdināts, lai nesaka: Dievs mani kārdina, - jo ļaunām kārdināšanām Dievs nav pieejams, un pats Viņš nevienu nekārdina.
Bet katru kārdina viņa paša kārība, to vilinādama un valdzinādama.
Pēc tam kārība, kad tā ieņēmusies, dzemdē grēku, bet grēks padarīts dzemdē nāvi.
Nemaldaities, mani mīļie brāļi!
...
Tāpēc, nolikdami visu netīrību un lielo ļaunprātību, lēnprātībā saņemiet iedēstīto vārdu, kas var izglābt jūsu dvēseles.
Bet esiet vārda darītāji un ne tikai klausītāji, paši sevi maldinādami.
Jo, ja kāds ir vārda klausītājs un ne darītājs, tas līdzinās vīram, kas savu miesīgo seju aplūko spogulī.
 Jo viņš sevi aplūko un aiziet un tūlīt aizmirst, kāds viņš bija


Personīgi, kas man liek domāt arī par to, ka Dieva vārdam nekas nav pieliekams vai atņemams ir arī šie vārdi:
Jo, kas visu bauslību pildītu, bet grēkotu pret vienu bausli, tas ir noziedzies pret visiem.
Jo, kas ir sacījis: tev nebūs laulību pārkāpt, - ir teicis arī: tev nebūs nokaut. Ja nu tu nepārkāp laulību, bet nokauj, tad tu esi kļuvis bauslības pārkāpējs.



Tad nu taisnība ir taisnība un grēks ir grēks. Mans mērķis ir autorei pateikt, ka ir jatzīstās un jābūt patiesai Dieva priekšā. Jā es kļūdijos, bet es negribu Dievs pazaudēt Tavu svētību un tavu mīlestību savā dzīvē, rādi man ceļu kā iet, un palīdzi visas manas kļūdas vērst par svētību un atbrīvo mani un manu bērnu no grēka sekām.
Autore problēma izpaužās arī tādā pašā apstāklī kā mums pašiem daudzreiz gadās, mēs neprotam patiekt tā - rekur cilvēks, rekur viņa grēks, un tas cilvēks nav tas pats kas viņa grēks. Vienkārši nevajag taisnot sevi un stumt prom no Patiesības, ja grēks ir tas kas grib attalināt un šķirt mūs no Dieva, tad mums ir jatbrīvojas no tā grēka un no iegribām ko tas diktē  - sevi taisnot, attaisnot, aizbildināties, uzbrukt patiesībai utt.
Smagi izklausās, bet tā ir taisnība, ka šajā gadījumā bērns ir grēka sekas, bet ko Dievs ir padarijīs par svētibu, tas ir Viņa brīnumainais darbs grēku principā, kas ved uz nāvi visus tos kas apzināti vēlas palikt grēkos,  Viņš pārvērš par mūsu pestīšanai palīdzošu līdzekli. līdzīgi ka izbijis narkomāns ir spējīgs palīdzēt citiem atkarībās nonākušajiem Dievs šo izbijušo grēku ir pārvērtis par svētību citiem, tā pat arī šis bērns var nest svētību citiem, bet par to daudz jālūdzas, lai Dievs atbrīvo no visas " bagāžas", kas nāk līdzi.

Vēl gribu piebilst, ka ir gadījumi Baznīcā, ka māsas tiešām ir ES konceptā iegrimušas  - ā man jau ir pāri 25 man vajag bērnu bla bla blā un tad ir punči un tiri piri un tad sēž vienas pašas baznīcas solos ar ratiem, bet bez vīra. tas man nelīmējas kopā ar sekošanu Kristum un uzticēšanos Viņa plānam un vispār ticību Dieva mīlestībai un tam,ka viņš par visām mūsu iegribām tā pat vēlas mums dot to labāko savā laikā kad tas būs mums nepieciešams visvairāk. Tomēr man šis neizklausījās 100% šāds gadījums, ka tika skriets pēc bērniem...
Vīrs kas nav Dievā ir kā salmi vējā vai tā pat kā māja kas nav celta uz stingra pamata. Laulība nemaina cilvēkus par 180 gradiem, to vajag atcerēties un nekad neaizmirst, ja nemīlēja Dievu pirms laulības tad nenozīmē ka uzliekot gredzenu Dievs būs pirmajā vietā.

nu tā ceru, ka nevienu neesmu notiesājis, bet tikai devis ieskatu. mani pašu kretinē un kaitina, ka kristieši kļūst pasaulei līdzīgi un glauda pa spalvai grēkam un nesauc lietas īstajos vārdos. parkāpi laulību tad parkāpi nevis gadījās, vai dzīve ir tikai viena es gribu dzīvot laimīgi, vai ka citi vēl saka galvenais, lai ir laimīgs cilvēks, nē Hallo, mēs pēc ~100 max kas te visi esam sapuusim un ko tad dzīves prieki pret mūžīgām ciešanām. Man debesis ir pietiekoši motivējošs faktors, lai es censtos dzīvot tā kā to no manis vēlas Dievs un  ja kāds mans tuvākais grib pateikt caur zemtekstiem, ka galvenais ir laime šeit uz zemes, tad es nekautrēšos pateikt  - zeme nav viss kam mēs esam radīti, debesīm ir radīta mūsu dvēsele un zeme ir mīlestības un uzticības skola Dievam.

Dzenaties pēc debesīm un Dieva gribas, sātans grib uzlikt mums grēka važas un prāta slazdus,ka mēs sākam analizēt un taisnot sevi, bet reāli vairs neskatamies uz Dievu un Dieva gribu. Patiesība visās lietās mūs dara brīvus, bliež pa smadzenēm un daudzreiz ir sāpīga, bet vēlāk ir salda un stiprinoša, ka liek celties un mīlēt Dievu no jauna un tuvākos un skriet uz Debesīm.

PAX
kri
pievienojies: 15.01.2005
Komentāri: 401
Re: Skumji...
11.04.2008 12:09
mathew, Tu gribi teikt, ka Sarah tagad, šai brīdī grēko, nēsādama sevī bērnu? Tu pieprasi no viņas grēksūdzi tagad, tulīt un publiksi? Lūk redz - ja sieviete vienreiz sagrēko un uzdrošinās ar ieņemto bērnu nākt uz baznīcu, tad visi rādīs ar pirkstiem: re, grēciniece! Tūlīt pie lielā staba, lai nožēlo, lai gandara! Bet ja sieviete guļ ar kaut septiņiem pēc kārtas, bet, galvenais, lai tas publiski netiek zināms, un, diespasarg, redzams (labāk lai atbrīvojas no sekām, pirms vēl augumā izmaiņas parādās) - tad tas ir normāli, neviens netiek aizvainots un Diebs laikam pirmāmkārtām.
Vai tiešām nav prātā nācis, ka izdarītais grēks sen jau ir nožēlots un grēksūdzē piedots? Cik te daži taisnāki par Dievu - redz, Dievam atmiņa par īsu - visus nožēlotos grēkus aizmirst, nepiemin, ka kāds reiz grēcinieks bijis! Un, ja kādam šķiet, ka ārlaulības bērns vien postam lemts - ziniet, es vakar skatījos uz vienu bildīti ar melnu vīru, kam zeltains aplītis ap galvu bija uzkrāsots - ziniet, ejiet un pastāstiet viņam, cik nosodāmi ir dzemdēt ārlaulības bērnus un cik noteikti viņi Dievam nepatīkami izaugs! Ak, laikam jau jūs nepazīstat svēto Mārtiņu no Porres...
Toms Augustīns
pievienojies: 05.05.2007
Komentāri: 132
Re: Skumji...
11.04.2008 13:00
Paldies, kri, par komentāru, šobrīd jau rakstīju ko līdzīgu, kad pamanīju, ka tas jau pateikts. Tas, ka sieviete gaida bērnu, nav nekāds grēks. Bet par to, cik liels grēks bija tad, kad bērns tika ieņemts, zina viņa pati, Dievs un priesteris. Cita lieta ir tad, ja viņa turpina atklāti pārkāpt laulību vai vārdos aizstāv laulības pārkāpšanu - bet tas nav atkarīgs no tā, vai viņa gaida bērnu vai negaida.

Savukārt mathew teica:
"..tas man nelīmējas kopā ar sekošanu Kristum un uzticēšanos Viņa plānam un vispār ticību Dieva mīlestībai un tam,ka viņš par visām mūsu iegribām tā pat vēlas mums dot to labāko savā laikā kad tas būs mums nepieciešams visvairāk.."

matthew rakstītais, protams, ir patiesība, bet mani allaž mulsina, kad šo patiesību citiem pasniedz... nu... tā pārāk viegli, tā, it kā runa nebūtu par krustu, kas jānes, un par ciešanām, kas jāizraud kopā ar Kristu.
mathew
pievienojies: 30.03.2005
Komentāri: 80
Re: Skumji...
11.04.2008 13:21
nu kaut kāds mulsums radies, tas ka šobrīd bērns ir viņas miesā nav grēks, bet tas kā viņš tika ieņemts ir grēks, tapēc es saku, ka ja tas ir atzīts un atdots Kungam, Izlīgšanas sakramentā tad viss ir kārtībā. Tieši par to es runāju, ka Dievs to var vērst par Svētību.  Vienkārši tas ir līdzīgi ar kaušanos ja nu jūs būtu sadomājuši kauties un dabūtu zilumu uz acs, bet tad vēlāk to visu nožēlotu un būtu atzinušies ka tas viss bija nepareizi , zilums no tā nepazustu :) un tas nebūtu grēks, ka būtu zilums, bet grēks bija tas kā viņš radās.

   tik pat tāds teoloģiski paspriedelējams jautājums ir par pāriem, kas dikti turās, bet dodas seksuālajās attiecības pirms laulībām un kad uzzin, ka zirnīts vēderā, tad salaulājas. te nu lūk arī parādās tas, ka grēcīgi ieņemts bērns, bet vecāki var nožēlot savu rīcību un šķīstīt savas sirdis un tapt šīstīti un bērniņš jau nav vainīgs neparko, turklāt kristība ir ārprātīgi glabjošs faktors šādam bērniņam, var teikt ka tas ir kā cirvis, kas sacērt un liek bērnam teikt, nu tā mamma tēti, es esmu Dieva radība un esmu šeit man nav nekāda sakara ar jūsu grēkiem, esmu atzimis Dievā.
        Tas galvenais koncepts ir saukt lietas īstajos vārdos, un nevairīties būt patiesiem pret sevi Dieva priekšā, tas ir vienīgais variants kā tikt tālāk attiecības ar Dievu, būt patiesam, par sevi savām kļūdām un tad ļaut Dievam sevi mainīt.
        ĻOTI nepatīk tāda pavirša attieksme negrozāmās Dieva patiesībās, ja esi izvēlējies sekot Dievam tad jāseko nevis jādomā ka var aiziet pa taisno vai izmest līkumu.
A kas teica ka sekot Dievam ir viegli? Pat Jēzus saka ka met savu nastu uz mani jo mana nasta ir viegla un mans jūgs ir maigs, tas norāda ka upuris būs, bet tas būs patīkams, jo tajā saņemsim stiprinājumu no Dieva.
ARM
pievienojies: 29.05.2007
Komentāri: 185
Re: Skumji...
11.04.2008 13:39
Visā šajā lietā visnepatīkamākā ir cilvēku vēlēšanās izteikt kategoriskus spriedumus par jautājumiem, kuros tie nemaz nevēlas iedziļināties. Tas izpaužas gan viņu attieksmē pret konkrēto lietu, gan arī pret Svētajiem Rakstiem. Humanitārās zinātnes šādu rīcību raksturo kā neprofesionālu pieeju jebkuram cilvēku savstarpējo attiecību jautājumam. Vērtējot no kristīgā skatu punkta, tas ir egoismā balstīts tuvākmīlestības trūkums.

Bieži esmu ievērojis, ka tie, kuri visvairāk mīl citēt Svētos Rakstus, savās domās un rīcībā stāv tālu no Rakstos izteiktās būtības. Svētie Raksti viņiem kalpo nevis sevis pilnveidošanai, bet gan, kā līdzeklis "pareizam" citu dzīves vērtējumam. "Taisnās sveces" savā skaudībā un egoismā nesaprot, ka viņu rīcība ir pretrunā gan ar Kristus, gan ar Baznīcas mācību.
mathew
pievienojies: 30.03.2005
Komentāri: 80
Re: Skumji...
11.04.2008 13:47
par tiem arlaulības bērniem, jebšu vienvecāku. Nezinu kurš man nepiekritīs, ka audzinot bērnus vienam vecākam tas ir n tās reizes grūtāk nekā vesalīgam pārim vīram un sievai. Viens nevar aizstāt abūs, tapēc es saku, ka ir daudz jālūdzas, lai mammai pietiek spēka un izturības, un lai Dievs Tēvs dod visu to, ka mamma kā sieviete nevar dot, lai tēvs ir Tēvs.
Dievs visu ir radijis funkcionālu un pilnīgu, bet grēks ir visu sagrāvis. Dievs vienmēr ir tas, kas ir spējīgs glābt un atjaunot Dieva bērnu brīvību un iespēju dzīvot pilnvērtīgu dzīvi Kristū, jo ja gribat iestāstīt, ka bērns bez Kristus vienvecāku ģimenē var izaugt kā pilnvērtīgs, savas identitātes apzinošs, un tēva un mātes mīlestību saņēmis tikai no mammas, tad domājat dikti dikti nepareizi

tikai un vienīgi Dievs ir tas, kas spēj " saremontēt" visas lietas.
Nav ko baidīties iet uz  baznīcu, sakramentā ir vairāk žēlastības, ko bērns var saņemt, nekā mājās sēžot un glaudot punci :)

Mammai novēlu iet uz baznīcu un meklēt un saklausīt, ko Dievs saka caur savu vārdu, caur priesteri, caur brāļiem un māsām par to kā sekot Kristum un ko paturēt un ko atmest no savas dabas domāšanas un darbiem, lai veiksmīgi dotos tuvāk Kungam un lai varētu radīt labu piemēru bērnam. Vispār tas ko arī iepriekš minēju, sātanam ir vēlme mūs visus nošķirt un kā vilkam pa vienai aitiņai apēst, viņš grib lai mēs paliekam vieni un apsūdz mūs, ka mēs tādi un šitādi grēcinieki, vai arī ka visi citi ir sliktie, ko tu tur iesi, redzi kā par tevi smejās kā skatās uz tevi, ko par tevi domā, visādus melus stāsta, lai tikai varētu mūs vienatnē apstrādāt un ievest maldos un nelaist pie žēlastības avota.

tad nu vēlreiz saku Patiesība par Dieva lietām nemainās, vai nu mēs tajās iekļaujamies vai nē, Dievs neļaujas mainīt un piemērot patiesību katram individuāli, tā ir viena universāla. Ja nu mēs neesam patiesība, tad ir jātmet kaut kas kas mums traucē tur būt.

Tā var būt, ka citi ir auksti uz kādām lietām, bet Dievs tevi aicina doties tālāk un tu jūti ka Svētais Gars tevi aicina iet tālāk paļāvībā un ticībā. ir normas un priekštati un prasības, bet ja mīli Kungu tad bieži vien gribās arī realizēt vairāk kā tikai to ko var izdarīt paša spēkiem.

Man ir prieks vērot ko Dievs izdara ar cilvēkiem kas ticībā seko Viņam, ka viņi mainās uz labo pusi tā kā paši nekad nespētu. jo ja nav patstāvīgas velmes attīstīties attiecības ar Dievu, tad bremzējas mūsu izaugsme un pārmaiņas personībā, darbos un vārdos. attiecībām ar Dievu jābūt tādam ka mēs alkstam Dieva un ka mēs jūtam ka Jēzus mūs velk pie Tēva, bet ka ir bagāža, kas ir jāmet nost jo mēs vēl esam par "smagu" debesīm.

...Sekojam Kristum, saucam grēku par grēku. Ja krītam tad ceļamies un ejam pie Kunga, neslēpjamies un neiziekamies nepaliekam vieni.
Labs brālis vai māsa vispirms palūgs par tevi un teiks ko tev vajag uzlabot attiecības ar Dievu un tad mierinās tevi lai tu vari celties un iet un atstāt grēku.. brālis vai māsa, kas mierinās tevi tavos grēkos, bet nenorādis uz to ka tev no tiem jaatsakās ir viltnieks un liekulis kam īstenībā tavs liktenis ir vienalga.


PAX
Beatrise
pievienojies: 15.01.2007
Komentāri: 96
Re: Skumji...
11.04.2008 15:28
Mathew! 

Jēzus pateica sievietei: "Ej, un vairs negrēko!".

Tu tā pateikt nespēji. Vai negribēji.

Un pazudušam dēlam tēvs nepārmeta nekā, kad dēls atgriezās.

Jo dēls atgriezās!

Bet Tu urbinies un urbinies svešā grēkā! Svešā! Svešā un pat ne tagadējā, jo nav saprotams, ko Tu pārmet Sarah tagad? Ko teica Jēzus? Bērniņi, nāciet pie manis visi! Bet Tu liec noteikumus Sarah bērniņam.

Tu - tas pareizais? Tā taisnā svecīte? Kur Tava žēlsirdība pret nevainīgu bērniņu, kuram nākt pie Dieva uzstādi savus izdomātus noteikumus?

Jēzus neteica: nenāciet tie, kuri ar zilumiem.

Viņš pieņēma visus.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Skumji...
11.04.2008 15:47
Kā jau esmu teicis... Romas Katoļu baznīcā ir divi nepiedodami grēki... Grēks pret Svēto Garu un 6ā baušļa pārkāpums!

Kad pajautā Katoļiem kā viņi pamato šo otru tēzi un kamdēļ naids, nenovīdība, ļaunas domas, ļaunas valodas, dusmas tiek uzskatīts par vēlamāku stāvokli nekā šķiršanās un kamdēļ šķiršanās ir grēks ko Romas Katoļu Baznīca nepiedod nekad un nekur, laigan Kristus piedeva pat maukām... tad atbilde ir... kāda... ???
mathew
pievienojies: 30.03.2005
Komentāri: 80
Re: Skumji...
11.04.2008 15:59
RKB ipriesteris kā Kristus parstāvis, piedod arī laulības pārkāpšanu, bet ja tas nav tāds kā dzīvesveids, bet kā epizode. RKB atļauj pārim fiziski būt šķirtam, ja kaut kādu iemeslu dēļ viņi nevar sadzīvot, bet neatļauj veidot jaunas attiecības un jaunu laulību, tapēc no visādām psiholoģiskām drāmām un vēl nezinkā ir iespējas izvairīties. Mulder tu bišķīt parspīlē...       

vēl uz iepriekšējo atsaucoties uz Beatrisi, man liekas, ka bišķīt kaut kas neaizrāpo cilvēkiem dažiem līdz galam, neviens te netiek tiesāts vai bakstīts vai taisītas grēka sekcijas, bet gan tiek plašākā veidā izklāstīts, ka nevar Bauslību skatīt no cilvēka emocionālā vai pshiholoģiskā noskaņojuma vai Sv.rakstus interpretēt, pēc tā kas ir pašai personai pieņemams vai nepieņemams.

neesmu te runājis tā ka kādu pēc šitāda teksta uzrakstīšanas būtu jāliek cietumā vai jānomētā ar akmeņiem. Vienkārši kaut kāds 21.gs kristiešu sindroms visu padarīt pūkainu un maigu un visus par labiņajiem. un tas pārsteigums, ka to daudzreiz dara k a t o ļ i.

PAX  
ARM
pievienojies: 29.05.2007
Komentāri: 185
Re: Skumji...
11.04.2008 16:07
Atbalstu Beatrises spriedumu!

Arī Mulderam iesaku palasīt to, ko es esmu iepriekš rakstījis. Neesi iedziļinājies ne diskusijas tēmā, ne arī Katoliskās Baznīcas nostājā. Baznīca nav institūcija, kas piedod vai nepiedod. Piedod Dievs. Pavisam nepareizs ir apgalvojums, ka Baznīca nekad nepiedod. Baznīcā ir institūcijas, kas risina dažādas problēmas, arī jautājumus, kas saistīti ar laulības lietām.
mathew
pievienojies: 30.03.2005
Komentāri: 80
Re: Skumji...
11.04.2008 16:11
Jēzus teica - Ej un negrēko vairs! man nav problēmu tā pateikt, bet ja nu baznīcā vai garīgie tēvi mums tik to vien teiktu, tad jauno derību jau arī mēs varētu aizstāt ar šito frāzi un visi laimīgi?

sauciet mani kā gribiet taisnā svece, farizejs vai nezin kā tur vēl, bet ir ceļazīmes no Dieva dotas, kas rāda to ko tās rāda, dot ceļu nevar interpretēt kā galveno ceļu, un tur vienkārši ir elementāra loģika.
Komentāri:Iepriekšējie1234567Nākamie
 Saraksts/Par un ap kristietību/Skumji...