Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Katolicisms/Baznīcas tēvi par tradīciju
 
edijs
pievienojies: 05.04.2008
Komentāri: 5
Baznīcas tēvi par tradīciju
05.04.2008 21:21
Kā RKB atbild uz šādiem baznīctēvu izteikumiem?

Sv. Kiprians: " Pēteris ir tāds pats apustulis kā citi, un viņam piederēja tāds pats gods un tāda pati autoritāte kā citiem" ( Par katoļu baz. vienotību 4. nod.).

Sv. augustīns: " šini grāmatā es esmu turējies pie ieskatiem, ka ap. Pēteris bija pamats uz kura kā klints tika celta baznīca, kā uzskata arī daudzi citi. bet es zinu, ka vēlāk es bieži skidroju šo vietu tā, ka Kristus pats, kuru apliecināja Pēteris, būtu jāuzskata par klinti...Jo viņam netika sacīts : Tu esi klints", bet "Tu esi Pēteris." ( Atkāpšanās 1,21lpp.)"

Sv. Augustīns: "Pēteris kā tāds, kurš runā visu vietā, viens par visiem, sacīja: "Tu esi Kristus, dzīvā Dieva Dēls..." ne uz Pētera, kas tu esi, bet uz tās klints, ko tu apliecināji. ( Disputs par Jņ.ev.).

Hrizostoms: "Ja jūs redzat bezdievīgu herēzi, kas ir antikrista ierocis, iekļūstam baznīcas svētajās vietās, tad tie kuri ir Jūdejā, bēg uz kalniem, tas ir lai kristieši bēg pie Rakstiem. Jo patiesā Jūdeja ir kristieši un kalni ir praviešu un apustuļu Raksti, kā stāv rakstīts: "Viņa pamati ir svētajos kalnos".....' Tādēl Kungs, zinot, ka pēdējās dienās valdīs šāds juceklis, pavēl, lai kristieši, kuri iz kristīgās draudzes loceķļi un kuri vēlas stingri turēties pie īstas ticības, meklē patvērumu vienīgi Rakstos. Ja viņi pievērš uzmanību kaut kam citam, tad viņi taps pazemoti un ies bojā, nesaprotot, kur ir īstā baznīca un tādēļ pakļaujoties visām neķītrībām, kuras ievazātas baznīcas svētajās vietās (49 homīlija par Mt.24).

Vai šie izteikumi nav pret pāvesta primātu un tradīcijas pielīdzināšanu Rakstu autoritātei? 
edijs
pievienojies: 05.04.2008
Komentāri: 5
Re: Baznīcas tēvi par tradīciju
05.04.2008 21:29
Un vēl. Hrizostoms: "Mēs nevēlamies, lai mūsu uzskati dalītos, taču ir tādi jautājumi, kas jāizspriež pašiem. jo tas ir absurds - neticēt kādam naudas lietās un pārskaitīt visu pašam, taču daudz nopietnākos jautājumos vienkārši sekot citu uzskatiem, it īpaši tad, kad mūsu rīcībā ir visprecīzākā bilance, norādes un noteikumi - dievišķie likumi. Tādēļ lūdzu neskatīties uz to ko atzīst par pareizu viens vai otrs, bet meklēt visu Rakstos.(13 homīlija par 2 kor.).
edijs
pievienojies: 05.04.2008
Komentāri: 5
Re: Baznīcas tēvi par tradīciju
05.04.2008 22:02
Sv.Augustīns:"Lai ko arī viņi nepiebilstu un no kurienes lai arī viņi necitētu, mēs drīzāk uzklausīsim sava gana balsi, jo esam taču Viņa avis. tādēļ meklēsim baznīcu kanoniskajos rakstos.."

" Mēs varam nepiekrist pat katoļu bīskapiem, ja viņi iespējams, kaut kur kļūdās un nolemj kaut ko tādu, kas ir pretrunā ar kanoniskajiem Rakstiem..."
edijs
pievienojies: 05.04.2008
Komentāri: 5
Re: Baznīcas tēvi par tradīciju
06.04.2008 10:24
Lakatnijs: " vai gan Dievs, prāta un valodas un balss radītājs, nespētu skaidri iztekties? Patiešām, visuaugstākais Kungs vēlas, lai dievišķajās lietās būtu skaidrība, lai ikviens varētu skaidri saprast, ko Viņš pats ir visiem teicis."

Sv.Ambrozijs:"Viņš runā ar mums tā, lai mēs saprastu Viņa sacīto" ( 3.gr,5vēst.)

Augustīn: "Lai viņi pierāda savu baznīcu nevis ar āfrikāņu vārdiem un aplausiem, ne ar savu pašu bīskapu konciliem, ne ar dažādu strādnieku rakstiem, ne ar zīmju un brīnumu darīšanu- jo tieši pret šīm lietām mūs ir sagatavojis un brīdinājis mūsu Kungs - bet lai viņi to pierāda, ja var, ar bauslības priekšrakstiem, ar praviešu pareģojumiem, ar Psalmu dziesmām, ar paša Gana balsi, ar evanģēlistu vārdiem un darbiem, tas ir ar visām Svēto Grāmatu kanoniskajām autoritātēm...." ( par Baznīcas vienotību )
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Baznīcas tēvi par tradīciju
07.04.2008 12:43
edijs, bezcerīgi!

RKB adepts tic Baznīcai (Pāvestam un Maģistrātam) arī tajā, ko viņi saka par to, ko ir teikuši Baznīctēvi. RKB vispirms skatīsies, ko saka Pāvests un Maģisrāts un tikai PĒC TAM skatīsies ko saka Baznīctēvi vai Raksti! Un ja pirmais ar otro nesakrīt, tad pirmais tiks ņemts par ticības objektu, bet otrais tiks atmests!

Tas ir ticības jautājums un viss... RKB adepta ticības obejkts ir Pāvets un Maģistrāts un Pāvesta Vārds bet Kristus drīxt izteikt viedokli tikai tad, ja tas sakrīt ar Pāvestu, vai Pāvests par to nav neko teicis! Kristus un Apustuļi ir pakļauti Pāvestam un Maģistrātam, ko viņi saka, tam arī Svētajam Garam ir jāpaklausa! Un ja Svētais Gars ko iebilst, tad ftopku tādu Svēto Garu, jo nekas (pat pats Kristus un Apustuļi) nevar iebilst pret Pāvestu!
Aiko_Saule
pievienojies: 05.06.2005
Komentāri: 181
Re: Baznīcas tēvi par tradīciju
14.04.2008 19:44
Mulderis.

Kādi ir Tavi iebildumi - pret RKB pāvestu. Lūdzu uzraksti pa punktiem, ja gribi.

1. ...
2. ...
3. ...

utt.
Aiko_Saule
pievienojies: 05.06.2005
Komentāri: 181
Re: Baznīcas tēvi par tradīciju
14.04.2008 19:48
Savādāk es nezinu - kas Tevi īstenībā grauž un neapmierina ko es visu laiku sajūtu tavos tekstos. Lai nāk atklātībā - Tavas īstās domas. Es uzskatu ka neviens Tevi ārā nebanos par Tavām domām, jo Dieva nams un Katedrāle.lv ir tā vieta, kur drīkst būtne būt patiesi atklāta - līdz savām domām un saviem personīgajiem īstajiem uzskatiem, ko Dievs katrā ir "ieprogrammējis" jeb atļāvis būt.
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: Baznīcas tēvi par tradīciju
15.04.2008 10:17
aiko, varbūt vispirms izlasi, ko mulders rakstījis un ja vari, tad sniedz viņam pamatotu atbildi, nevis aicini viņu vēlreiz paust to pašu jautājumu, tā arī neko viņam neatbildot.
Aiko_Saule
pievienojies: 05.06.2005
Komentāri: 181
Re: Baznīcas tēvi par tradīciju
15.04.2008 18:09
Ja kādam ir kādi iebildumi vai apsūdzības - lai tos noformulē un publiski atklāj. Esmu daudz saticis tādus, kuri daudz runā, bet kad jāsāk runāt atklāti - tad izrādās, ka vairumā gadījumu apsūdzības un iebildumi ir radušās tikai no neziņas un informācijas trūkuma.
 
 Saraksts/Katolicisms/Baznīcas tēvi par tradīciju