Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Par un ap kristietību/"Dzeriet, bet neapreibinieties"...
 
Efeza
pievienojies: 19.04.2008
Komentāri: 13
"Dzeriet, bet neapreibinieties"...
24.04.2008 12:15
Lūdzu, kā jūs to skaidrojat?

1) Runājot par apreibinošām vielām, vai minēto bībeles tekstu var attiecināt uz tām? Esmu droša, ka Dievs apreibinošām vielām nekādu minimālo atļauju nedod viennozīmīgi tām saka NĒ! Kāda cita cilvēka viedoklis ir - darīt to drīkst, taču pēc bībelē sacītā mums nevajadzētuaizrauties.Vajagot ar mēru!..Nu nekādi tam nepiekrītu! Kā jūs atspēkotu šādu cilvēka prātojumu?Nevar noliegt, ka cilvēkam vnk patīkams ir šis grēks un tēdējādi tiek atrasts attaisnojums pēc pašas izdomas no bībeles.

2) manuprāt, ir lietas, par kurām Dievs mums skaidri saka NĒ un JĀ! Tieši par grēku runājot ( domāju, ka jebkuras narkotiskas vielas lietošana ir grēks), Dievs nav teicis - "tikai mazliet tu drīksti no tā un no tā" Nav minimālās devas nevienam grēkam, lai to par grēku nesauktu! Taču kāda cita cilvēka uzskats ir, ka ja cilvēks pēc dažu reižu nark.vielu leitošanas pilnībā no tām atsakās, to sauc par krišanu galējībā, kas tieši rada risku, lai reiz cilvēks atkal pakluptu. Es to saprotu tā - labāk tad pa retam un mazliet pagrēko, nekā centies nekad to nedarīt, jo citādi garantēs, ka atkal kritīsi vienalga.Tātad bezcerīga jebkurā gadījumā.

Šim cilvēkam ir stipra pārliecība par savu viedokli un taikai Dievs var viņam pierādīt pretējo.Lai es to peirādītu, mani spēki izsīktu.Taču zinu, ka man nav jāpierāda, tikai jādara, kā zinu, Dievs sagaida no manis!
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: "Dzeriet, bet neapreibinieties"...
24.04.2008 13:27
Efeza,

visu cieņu pret Tavu konfesiju - baptistiem, bet šajā jautājumā viņi tomēr paši izdomā tādus noteikumus, kurus Bībele neprasa.

Bībelē NEKUR NAV aizliegta alkohola mērena baudīšana. Pati jau citēji: "dzeriet, bet neapreibinieties". Bet pats galvenais - "viss jums der, bet nekas jūs nedrīkst kalpināt". Līdz ar to tieši šis - kalpināšana, ir visa kritērijs. Ja alkohols kādam ir atkarība, tad automātiskā tā lietošana ir grēks, pie tam jebkāda alkohola lietošana.
Es personīgi nelietoju nekāda veida stipro alkoholu, bet šad un tad neatsakos no vīna glāzes pie pusdienām. Un tas ir tieši tas pats, ko darīja jūdu sabiedrība Kristus laikā. Vidusjūras reģionā vīns bija un ir neatņemama maltītes sastāvdaļa. Tomēr taisnība arī, ka jūdi vīnu baudīja atšķaidītu ar ūdeni, tieši tādēļ, lai neapreibtu. Tādēļ, protams, nevar noliegt, ka regulāra vīniņa tempšana to pašu pusdienu laikā arī kādu pa taisno var ievest alkoholismā.
Efeza
pievienojies: 19.04.2008
Komentāri: 13
Re: "Dzeriet, bet neapreibinieties"...
24.04.2008 14:32
Šajā tēmā absolūti nav sakars ar Baptistu kādu izceltu noteikumu. Un neko tādu jau arī neminēju, nejautāju :). Mūžsena paruna protams, ir - baptisti nedzērāji, nepīpētāji...Bet tas ir pilnīgs sviests. Lai ko arī darītu, mums jārūpējas par savu ķermeni, jo bībelē teikts, ka mēs nepiederam sev pašiem un mūsu ķermenis ir Sv.gara mājoklis! 

Par alkoholu esmu vienās domās ar tevi laikam:). Retu reiz kāda glāze vīna, slimojot varbūt vienu balzama glāzi kaklam, nekā slikta nav.

Taču es uzsvaru liku uz apreibinošām vielām. Vnk sastapos ar kāda cita cilvēka atšķirīgu viedokli, kas arī tic Dievam.Manas viedoklis no viņa atšķirās.Tāpēc griežos te, uzzināt, ko dāmā citi:).Tas arī viss!

P.S. Lai arī saka, ka dažas narkotiskās vielas tikušas medicīnā labiem nolūkiem izmantotas, es nepiekrītu, ka pat mazas devas (kāda ripa piem.) skaitās -dzeriet, bet neapreibinieties.Jo tik daudz ir pierādīts, ka tās vielas ir ļooooooti kaitīgas veselībai, nerunājot par lielo iespējamīgu uz atkarību.
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: "Dzeriet, bet neapreibinieties"...
24.04.2008 14:53
Efeza,

sorry, laikam pārpratu. Protams, par jebkādām narkotiskām vielām nostāja ir skaidra - jebkāda to lietošana ir grēks.
RaitisL
pievienojies: 17.07.2007
Komentāri: 90
Re: "Dzeriet, bet neapreibinieties"...
12.06.2008 11:22
Varu padalities kā man gāja ar mazliet iebaudīšanu pa vakariem: pirms kāda laika vēl mēdzu iedzert un man tas pat patika, bet nelaime tāda, ka es nevarēju atteikties un nevarēju kontrolēt to iedzeršanu. Ilgu laiku es mēdzu iedzert un nemitīgi konfliktēju ar savu sirdsapziņu. Bija pat tā ka pirms alus pudeles tukšošanas es lūdzu Dievam piedošanu par to ka iedzeru. Tāda bija situācija. Un es gribēju lai Dievs mani atbrīvo no pārmērīgas iedzeršanas, bet saglabā iespēju iedzert šad un tad un mazliet. Taču Dievam bija citi plāni un nu tagad es vairs nedzeru nemaz. Un tā ir arī labāk. Slava Dievam.
 
 Saraksts/Par un ap kristietību/"Dzeriet, bet neapreibinieties"...