Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Liecības/Esi vai Neesi?
 
Neticigais
pievienojies: 10.05.2008
Komentāri: 3
Esi vai Neesi?
10.05.2008 15:11
taatad, man ir ljoti vienkaarsh jautaajums!
kursh no jums ir redzeejis taa saukto dievu?...
neviens... juus ticat tam kas neeksistee!!!
tas ir cilveeku izdomaatas lietas, lai jums garaa ljoti shvakajiem buutu kur ticeet, jo jums nau kam ticeet!
padomaajiet vai veerts ticeet tam, kas nau?
Evolucijas teorija rulleee!!!
janisl
pievienojies: 07.05.2006
Komentāri: 155
Re: Esi vai Neesi?
11.05.2008 00:01
Dievu neviens nav redzējis, toties viņa darbi ir redzami ik uz soļa. Man šķiet, ka par brīnumiem savā dzīvē var liecināt daudzi Katedrale.lv lietotāji.  Un  daži jautājumi par evolūcijas teoriju : kāpēc Č. Darvins pirms nāves nožēloja tas radīšanu?  Kāpēc nevar atrast piem starpformu starp cilvēku un pērtiķi? Saskaņā ar evolucijas teoriju, tādai noteikti būtu jāpastāv. Kāpēc cilvēks jau no ieņemšanas brīža ir cilvēks, pretēji padomju skolā mācītajam? 
ARM
pievienojies: 29.05.2007
Komentāri: 185
Re: Esi vai Neesi?
12.05.2008 11:30
Kurš no jums ir redzējis radioviļņus? Ak tad neviens nav redzējis!? Tad atliek tikai secināt, ka radio pats ir ne tikai skaņas, bet arī tiešais raidījumu avots. Tātad, raidījumi, koncerti, ziņu pārraides nepastarpināti rodas pašā radio aparātā. Radio viļņus neviens nav redzējis! Tas nozīmē, ka dažādi radioinženieri, zinātņticīgie un citi tumši un atpalikuši ļautiņi cenšas mūs turēt tumsonīgā pašapmānā!

 Liekas dīvaini, ka neskatoties uz dažādu zinātņu esamību un attīstību, mūsu dienās vēl joprojām ir sastopams uzskats, ka eksistē tikai tas, kas ir ar mūsu jutekļiem uztverams! Taču tāda ir cilvēka daba. Viņš pats bieži vien ierobežo savu domāšanu un spriešanas spējas. Ir taču arī horoskopticīgie.

Dievs ir visa radītājs. Viņa esamība ir redzama visur, mums apkārt. Tie ir Viņa darbi, sākot no vismazākā atoma, mums pašiem un beidzot ar mūsu prātam neaptveramo visuma bezgalību.

Katrs zinātnes atklājums, lai kādā jomā tas būtu, apstiprina Dieva darbu varenību un gudrību. Brīnos, kāpēc daži joprojām strīdas par Darvina teorijas pamatotību! Ja arī Darvinam būtu pilnīga taisnība, tas tikai kārtējo reizi apstiprinātu Dieva darbu izcilību. Evolūcija ir virzība, attīstība, kas ir sākotnēji ierosināta. Padomājiet, kas to varēja ierosināt?

Neviena zinātne nevar pastāvēt bez hipotēzēm, no kurām liela daļa var būt kļūdainas. Taču hipotēzes ir vajadzīgas, tās rosina meklēt savus apstiprinājumus. Evolūcijas teorijas bīstamība slēpjas ne jau tās radītajos uzskatos par bioloģisko procesu attīstību, bet gan tajā, ka tās rezultātā cilvēku sāka vērtēt kā dabas sastāvdaļu, evolūcijas ķēdes locekli, neņemot vērā tā cilvēcisko cieņu. Tā rezultātā tika radīti iedīgļi sociālajam darvinismam - antizinātnei, kura noliedza tuvākmīlestību un kļuva par agresīvu režīmu ideoloģiju virzītājspēku.
Batseba
pievienojies: 04.11.2005
Komentāri: 516
Re: Esi vai Neesi?
12.05.2008 13:22
> ARM
Runa ir par informācijas iegūšanas veidiem. Pastāv trīs - empīrika, logika un intuīcija. Ja personība, kura tiecas izzināt pasauli, ir bērns savā intelektuālajā attīstībā, tad tā lieto empīriskas metodes - tauste, dzirde, redze. Nu, vēl liek uz zoba un nogaršo. Nākošais šīs personības evolūcijas solis ir loģiskā domāšana. Un augstākais ir tad, kad indivīds lieto arī intuīciju. Ja indivīds lieto empīriku + nedaudz kropļainas logikas + ievērojams daudzums pašpārliecinātības, tad ir Neticīgais. Neticīgajam ir akūts informācijas bads un neierobežotas ambīcijas.
Pāvests
pievienojies: 27.04.2009
Komentāri: 1
Re: Esi vai Neesi?
12.05.2009 13:28
un kad berns parsak ticet salavecitim, tad mes sakam, nu tas jau liels puika! kamer taja pasa laikaa pilngadigi itka logiski domajosi cilveki sev neizprotamam lietam piesprauz dievu! kad pajautaju vai nonaksu ellee ka neticigais, nevienam nav sava viedokla, ttad ja nav sava viedokla nav jegas runat par to ka sim cilvekam ir speja domat, jo vis ko spej ticigais uz sadu jautajumu atbildet ir, dievs sakaa ta un taa!
paskaidrojiet kadu iemeslu kapec neticigs cilveks ir sliktaks par ticigo? tikai tapec ka neieverojam vienu bausli kura teikts ka jamil dievs?
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: Esi vai Neesi?
12.05.2009 15:46
"paskaidrojiet kadu iemeslu kapec neticigs cilveks ir sliktaks par ticigo? tikai tapec ka neieverojam vienu bausli kura teikts ka jamil dievs?"

vispirms ir jābūt skaidram, kurš tad var vērtēt cilvēkus labajos un sliktajos un pēc kādiem kritērijiem. droši vien, ka cilvēks cilvēkam ir nepilnīgs vērtētājs, tomēr kautkādas kopīgas vadlīnijas mēdz tikt lietotas un tas tā ir visās sabiedrībās. katram cilvēkam individuāli ir dota sirdsapziņa un prāts, kā arī katrs ir dzimis un audzis kādā konkrētā vidē ar konkrētu informāciju. tātad, vienmēr ir iemesls, kāpēc vien ir ticīgs, bet cits - vēl nav.  tā ka, personīgā  dzīves uztvere objektīvi nevar būt vienāda visiem uzreiz. jautājums ir, cik cilvēks savas dzīves laikā apzināti pretojas sirdsapziņai savas lepnības dēļ, tomēr arī tad, citam cilvēkam to nevajadzētu vērtēt. īsti neticīgu cilvēku pat ir grūti atrast, jo gandrīz visi atzīst, ka "kautkas tur tomēr ir", tikai ne visi pret savu trauslo pārliecību attiecas ar nopietnību, jo ērtības labad ne vienmēr vēlas meklēt un domāt, kamdēļ viņi dzīvo, tā arī tālāk par ikdienas rūpēm savu degunu nepaceldami.

p.s. man viens priesteris ieteica labu padomu - ja vēlies kādu cilvēku mudināt laboties, pilnveidoties jebkurā jomā, sāc ar to, ka izturies pret viņu ar tādu attieksmi (labu, cieņpilnu), itkā viņš jau tāds labs būtu.
Paulis
pievienojies: 23.05.2009
Komentāri: 42
Re: Esi vai Neesi?
25.05.2009 01:48
Shodien mums staastiija par kaadu neticiigu cilveeku kursh dzivoja no 1725.gada,bija loti lies bandiits,nelietis,huligaans.Kaadu dienu braucis ar kugi un kugis saacis grimt un vinsh peekshi saacis luugt Dievu,saciidams,ES ESMU VISLIELAAKAIS NELIETIS,JA TU ESI DIEVS,PIEDOD MAN un IZGLAAB SHOS CILVEEKUS JO VINI NAV VAINIIGI...un taa Dievs uzklausiija un izglaaba kugis apstaajaaas un nenogrima.No taa laika shis cilveeks sludinaaja,visiem staastiija,saaka sludinaat par Dieva darbiem...slaveeja,dziedaaja un pateicaas.Taa pat arii katrs var piedziivot kaadu briinumu
 
 Saraksts/Liecības/Esi vai Neesi?