Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Citas sarunas/ko darīt ar laulību, ja nav mīlestības?
Komentāri:12Nākamie
Egle
pievienojies: 07.11.2008
Komentāri: 9
ko darīt ar laulību, ja nav mīlestības?
07.11.2008 18:56
patiesībā es pati agrā jaunībā aprecējos bez lielas mīlestības.. bet tagad viss sabrucis tiktāl, kad nezinu ko iesākt... vai man jābūt pacietīgai un jāgaida un jāklausa visā vīrs? sievas taču nedrīkst no vīriem šķirties, tā Dievs saka. vai tomēr jāiet prom un jāļauj viņam dzīvot??? jo Dievs arī saka tā, kad nedrīkst dzīvot kopā bez mīlestības... Ko lai es daru? reizēm virs no sāpēm dzer un tad paliek galīgi neaprēķināms un pat agresīvs, kad esmu sabojājusi visu viņa dzīvi. vienreiz viņš pat dzērumā iesita un es dabūju smadzeņu satricinājumu. izklausās baigi, kaut esam no ārpuses normāla izglītota ģimene. es cenšos pēc iespējas lai tas būtu retāk un piekāpjos miera dēļ jebkurā strīdā, brīžam pat līdz pazemojumam, kad nevaru vairs darīt to ko vēlos un kas man sirdij tuvs, bet - VAI TA IR PAREIZI???..... arī Dievu viņš neatzīst un bērna Bībeli pirms pāris gadiem ar niknumu iemeta miskastē. puikam ir 15 gadi un viņš dzīvo pie mums un mīl gan tēti, gan mammu un ir kā dzirnakmens starp mums abiem. mes esam uzcēluši maaju, kurā tagad dzīvojam pavisam sveši.. katrs savā istabā un satiekamies tikai bērnu jubilejās..  man sajūta, kad vairāk nespēšu.. Raudu gandrīz katru dienu un lūdzu Dievu.. Lai gan - man jau patiesībā nav arī kur iet, mamma mirusi. Darbs man ir, ne īpaši labi atalgots, bet iztikai pietiek, bet atļauties nopirkt atsevišķu dzīvokli, kur apmesties ar puiku, par to tomēr nevaru. Dēlu atstāt ar neaprēķināmo vīru vienu arī baidos, un viņš arī negrib palikt viens, ja es eju prom. Viru vienu pašu pamest arī es baidos, jo viņš sacījis kad izdarīšot tad sev galu un tas, spriežot pēc viņa uzvedības ir diezgan reāli, un to es sev nespēšu piedot. Ja Dievs saka, kad sievas nedrikst skirties no vīriem un viņām jācieš un jābūt paklausīgām, tad man tā arī jāturpina. Es saprotu, kad patiesībā es viena esmu pie tā vainīga, un ļoti esmu lūgusi piedošanu par to, kad tā apprecējos, bet tas jau tagad vairs neko nelīdz... Kā man dzīvot? Vai man jācieš tagad līdz mūža galam?... ļoti gaidīšu kādu kristieša padomu no sirds.. ipaši no vecākiem cilvēkiem.....kā jūs rīkotos tagad manā vietā?..
teodors
pievienojies: 15.02.2006
Komentāri: 45
Re: ko darīt ar laulību, ja nav mīlestības?
08.11.2008 21:46
Nez, vai citi kristieši man piekritīs, saku, kā to pats saprotu, varbūt noderēs.
Redzi, Tu jau esi šķīrusies no vīra savā sirdī, ja viss ir tā, kā Tu raksti, un Dievs, ja Viņš ir garīga būtne, skatās cilvēku sirdīs, nevis civilstāvokļa aktu reģistrācijas vai laicīgās draudzes reģistru grāmatās. Šķiet, ka Tu garīgi nemaz neesi stājusies laulībā, jo raksti, ka tā īsti neesi viņu mīlējusi. Tāpēc man šķiet, ka laicīgās laulības saites nedrīkst būt pārākas par garīgām, jo arī stāv rakstīts, ka Dievam vairāk jāklausa, nekā cilvēkiem. Varbūt mēģini vēlreiz visu situāciju pārdomāt, bet nevis ar praktisko, t.s. "veselo saprātu", bet ļauj, lai runā tava dvēsele.
Ja vīrietis draud ar pašnāvību, tad, visticamāk, viņš izmanto situāciju, lai nostiprinātu savas pozīcijas (droši vien atkal ortodoksālie kristieši brēks, bet ir tādi cilvēki, kas izmanto savu tuvinieku dzīvības enerģiju; tiek saukti arī par enerģētiskajiem vampīriem; draudēšana ar pašnāvību ir pirmā pazīme, un tiklīdz tādas runas sākas, tā ir pamats kļūt uzmanīgam).
Konkrētu padomu es pat neuzdrīkstos dot, jo situācija ir ļoti personiska un, iespējams, ne jau visu šeit atklāti pastāstīji. Lai nu kā - atceries, ka Tava dzīve ir Tava dzīve. Un pārdomā arī iespēju, ka jebkura situācija var būt Dieva uzlikts pārbaudījums. Ieteiktu visu pārrunāt ar dēlu, varbūt kopīgi spējat rast risinājumu. Gribu iebilst Tavam izteikumam: diez vai bērns ir dzirnakmens starp jums abiem, drīzāk jūs abi varat kļūt par dzirnakmeņiem, kas maļ bērnu.
Klausi savai dvēselei, jo caur viņu runā Dievs.
imelda
pievienojies: 03.04.2005
Komentāri: 66
Re: ko darīt ar laulību, ja nav mīlestības?
09.11.2008 11:47
Mīļā Egle!

Tu esi apjukusi un izmisusi, par ko liecina Tavi spriedumi. Tas ir normāli, kad cilvēks nonāk smagu problēmu priekšā.
Manuprāt, vajag nedaudz nomierināties, lai apklust sasāpējušās emocijas, visu apdomāt un pieņemt saprātīgus lēmumus.
Būtu labi, ja Tu nejauktu pazemību ar pazemojumu. Dievs mūs neaicina uz ļaunu. Ļaut, lai sevi pazemo, tas ir ļaunums gan Tev, gan tam, kas Tevi pazemo. Arī apkārtējie no tā cieš, konkrētajā situācijā Tavs dēls.
Par atbildību. Tev nav jāuzņemas atbildība par vīra uzvedību, lēmumiem vai tālāko dzīvi. Tev tas ir nopietni jādara attiecībā uz savu dzīvi un pagaidām arī par dēla dzīvi. Nebaidies par draudiem, agresiju vai citām izpausmēm, kas tam var sekot. Tā ir dabiska reakcija, kad mēs vēlamies pārmaiņas un otrs tam nav gatavs. Tev nebūs viegli, bet domāju, ka piekritīsi - tālāk tā vairs nevar turpināties.
Vispirms, Tev ir jāmeģina atjaunot patiesas attiecības ar vīru. Patiesums un vienkāršība ir pati lielākā dāvana, ko otram varam dot. Jums ir jāatjauno sapratne un uzticēšanās. Pat, ja nevarēsiet kopā turpināt dzīvot, jūs būsiet draugi.
Jūsu īpašums pieder jums trijiem. Vīram, Tev un dēlam. Gadījumā, ja izlemsiet nedzīvot kopā, daļa no īpašuma pienākas gan Tev, gan dēlam. No tā Tu varēsi iegādāties sev atsevišķu dzīvokli, ja vēlēsies.
Tās ir manas domas. Nonākot šādā situācijā es būtu tā rīkojusies. Vai Tu tā rīkosies, nezinu. Tā ir Tava dzīve un Tev jāpieņem lēmumi kā rīkoties.
Novēlu Tev, lai viss izdodas un sakārtojas.
Lūdz gudrību, paļāvību un žēlastību no mīļā Dieva un redzēsi notiks brīnumainas lietas. Tici, ceri un mīli :)
Lūgšanā - Signe Putniņa OPs
bebris
pievienojies: 26.06.2007
Komentāri: 79
Re: ko darīt ar laulību, ja nav mīlestības?
09.11.2008 17:04
Protams, nēesmu speciālists šajās lietās, bet pārdomājot - kas mani kā puiša cilvēku varētu satraukt, man liekas, ka tam vīram vienkārši ir problēmas darbā vai biznesā un tajā atzīties saviem tuvākajiem ir visgrūtāk, sevišķi, ja esi visu dzīvi otru cilvēku lolojis un viņā radījies pārliecību, ka var paļauties. Nav viegli, bet man liekas, ka ir vērts pamēgināt radīt gimenē tādu atmosfēru (protams, ja sieviete pati ir stipra, un labi, ja  šādos brīžos sieviete ir gatava nejusties kā prostitūta, kura tikai prasa un prasa naudu no vīra un nav gatava domāt principā domāt par gimenes dzīves praktisko pusi), kurā šīs lietas varētu izrunāt un kurā būtu skaidras prioritātes, piem. ja neveicas biznesā, to var pieciest, galvenais, ka esam kopā. Ja vajadzēs, varam pārdot māju un pārcelties uz ko mazāku - visi piecietīsim kopā un nevainosim otru un neliksim tam justies vainīgam, un kad būs labāki laiki, tad visi kopā tos arī piedzīvosim. Un no šāda saktījuma var saprast arī vīra attieksmi pret Bībeli un ticību - viņa saktījumā tās visas var likties blēņas, salīdzinājumā ar to stresu un atbildību, kas viņam jāpiedzīvo darba. Šajā gadījumā varbūt ir labāk klausīt vārdiem 'nemetiet pērles cūkām'. Svētos rakstus var arī nokopēt no vatican.va mājaslapas savā datorā un lasīt tā, ka otru tas neieļauno.
bebris
pievienojies: 26.06.2007
Komentāri: 79
Re: ko darīt ar laulību, ja nav mīlestības?
09.11.2008 17:07
Turpinot domu - šādas uzticēšanās gaistoni radīt, man liekas, ir ļoti grūti un laikam jau tādēļ, ka ir iespējama arī otra galējiba. Vīrs var sabrukt, vairs neticēt sev, samierināties, ka ir neveiksminieks un kļūt par nastu un izmantotāju. Varbūt tieši no tā vīrs arī visvairāk baidās un tas ir jāņem vērā, ja tomēr cilvēki izvēlas runāt viens ar otru un meklēt risinājumu.
bebris
pievienojies: 26.06.2007
Komentāri: 79
Re: ko darīt ar laulību, ja nav mīlestības?
09.11.2008 17:09
Un par laulību un mīlestību - neticu, ka ar laiku otru cilvēku nevar iemīlēt. Pastāvīgās attiecības mūsdienās kļūst aizvien lielāks retums, un tās ir jāsargā. Un mīlestību nevajag jaukt ar kaisli.
imelda
pievienojies: 03.04.2005
Komentāri: 66
Re: ko darīt ar laulību, ja nav mīlestības?
09.11.2008 18:30
Es arī piekrītu, ka otru cilvēku var iemīlēt no jauna. Vai pareizāk sakot, sākt patiesi mīlēt.
Attiecības ir gan jāsargā, gan jāveido. Visa mūža garumā. Tas nav viegli, jo prasa izmainīt sevi (nevis otru), savus uzskatus, paradumus un daudz, ko citu. Attīstībā var būt gan kāpumi, gan kritieni. Tomēr tas ir vērts!

Mīlestība ir ceļš, nevis "galapunkts".
kri
pievienojies: 15.01.2005
Komentāri: 401
Re: ko darīt ar laulību, ja nav mīlestības?
09.11.2008 20:29
man šķiet, jautājums ir pārāk komplicēts, lai to noskaidrotu publiski. Ir daudzi nezināmie - vai abi kristieši, kādas konfesijas, vai laulība derīgi noslēgta - t.i., vai vīrs tiešām ir vīrs. Vai šī vēstule tapusi krīzes situācijā vai šāda situācija ir jau gadiem ieligusi. Terors nav jāpacieš jebkurā gadījumā, jebkurā gadījumā ir teorētiski iespējams dzīvot atsevišķi (diemžēl praktiski ne vienmēr). Pašnāvības draudi runā par psihisku nelīdzsvarotību. Tie ar būt vienkārši šantāža, kas nekad netiks izpildīta, un tas var būt tiešām slima cilvēka izmisums. Ja autorei nepieciešams kristīgs un adekvāts viedoklis un palīdzība, tad viņai vislabāk būtu vērsties pie sava draudzes mācītāja. Vai arī - riskēt šeit sīki iztirzāt savu dzīvi ar anonīmiem padomdevējiem. Nezinot visu situāciju, padomi būs tikai vispārīgi, un nezinu, vai tādi šoreiz būs derīgi.
Egle
pievienojies: 07.11.2008
Komentāri: 9
Re: ko darīt ar laulību, ja nav mīlestības?
10.11.2008 14:00
Bet Varbut jus varat ieteikt kādu konkrētu cilvēku pie kā griezties, vai varbūt  kaut epastu?.. Man nav nevienas draudzes vai mācītāja, pie kā aiziet. Nepazistu nevienu. Dievu sāku lūgt tikai pāris gadus atpakal kad gulēju ar smadzenu satricinājumu un klausijos kristīgo radio. Tāpēc arī vairs negribu turpināt dzīvot pa vecam.Kad esmu pēc darba gājusi uz baznīcu vietējā pagastā, tur nekad neesmu macitāju sastapusi vai vispar durvis ir ciet vai ari sēž tantiņa un saka, kad tad janak svetdienās uz dievkalpojumu, bet es svetdienās netieku,  un kad jastājas draudzē utt.

Paldies Teodoram, es raudāju, kad lasīju…. Un Signei par labiem vārdiem.. ljoti….....

Jā.Man tiešām nav bijušas ar vīru garīgas saites nekad. Tur ir tukšums. Jau kad laulājos, man brīžam bij tāda dīvaina sajūta, kad nevaig to darit. Atceros braucu kāzu mašīnā cauri koku alejai un it kā vēroju sevi no malas un mierināju, kad būs labi, kad spēšu iemīlēt viņu un viss būs labi.  Un joprojām mani nepamet sajūta, kad nedzīvoju savu dzīvi. Jā – bet es arī esmu par to domājusi, kad varbūt tas ir Dieva Uzdevums un kad mēs katrs esam pelnījuši tādus cilvēkus, kādus satiekam?, un mums ar viņiem jādzīvo un jārisina problēmas sevī nevis jāmaina cilvēks pēc cilvēka. Bet..Tādā gadījumā es neesmu tikusi ar šo uzdevumu galā, jo viņš man iedevis pārāk grūtu gadījumu.. vai arī…. Varbūt es pati esmu pārak grūts gadījums?… : (

protams esmu izstāstījusi tikai mazu daļu. Jo nedomāju kad citiem būtu interesanti klausīties visu, un vispār es rakstu un kādam visu to stāstu tikai tāpec kad kopš atzinu Dievu, sapratu, kad esmu strupceļā un tagad nezinu kā to visu labot..

Un… Jūs sakat, kad var iemīlēt jebkuru cilvēku. bet Kā var sākt patiesi mīlēt cilvēku, kurš man… ir par smagu?… Arī tad, ja nedzīvosim kopā, gribas vismaz salīgt. Ar ko tur lai sāk, ja viņš pat nerunā un nekad arī nav runājis un visur ir dusmas? Par biznesu - taisnība, bet tas bija pirms 3-4 gadiem un toreiz ļoti viņu atbalstīju. tagad viņam ir mierīgs un stabils darbs, bet nekas neuzlabojas, skiet, tikai sliktāk..
Egle
pievienojies: 07.11.2008
Komentāri: 9
Re: ko darīt ar laulību, ja nav mīlestības?
10.11.2008 14:06
Atbildot krii: Esmu kristīta, bet neesmu nevienā draudzē. Īsti nesaprotu, kāda nozīme konfesijai šai jautājumā,bet esmu Luterāņu konfesijas. Vīrs ir ofic.salaulāts vīrs un arī luter.baznīcā, kam toreiz atmodas laikā piekrita, (tagad viņš laulību baznīcā ļoti nožēlo). Drīzāk jāatzīst, kad situācija ir pamatīgi ieilgusi, šobrīd nav nekāda īpaša krīze….ja vien neskaita par krīzi pēdējo laika posmu , kas velkas nu jau 4 gadu garumā.  Pašnāvības runas drīzāk tad ir slima cilvēka izmisums nevis šantāža, bet es nezinu ko tur iesākt, jo nekādus psihologus vai ārstus viņš kategoriski neapmeklē.

To, kad viņam smags raksturs atzīst visi, un nav arī tamdēl viņam neviena drauga, arī bērnībā nav bijis. Uzticēšanos protams būtu vislabākais ja izdotos iegūt, jo viņš nekad nav nevienam uzticējies, viņš ir ļoti noslēgts un par visu apvainojas. Viņš nekad nav tā…parunājies. Nekad. Arī ar savu mammu viņam ir ļoti manuprāt aukstas attiecības. Diezinvai man izdosies jelkad viņu tādā ziņā izmainīt kad viņš sāktu stāstīt kautvai par to, ko dienā redzējis vai darījis, nerunājot nemaz par to, ko jūt vai pārdzīvo..

Kad viņš iedzer, viņš pilnīgi neatcerās ko dara un nekontrolē. Varbūt tā ir kāda slimība??? Citas palīdzības man šobrīd vienkārši nav pieejamas, tāpēc rakstu te… Dzīvoju laukos, kur visi visus pazīst un ģimenes dakterīte uzskata viņu par kārtīgu cilvēku, kāds ārēji vins ari ir.  Esmu bijusi pie dr.arī Rigā, bet tur man teica, kad jānāk pašam pacientam un vienīgais izrakstīja kautkādas tabletes, kuras vīrs izmeta laukā.Ta.. bet manuprat nejau zālēs un ārstos tā lieta…. Dievs tacu dziedina bez arstiem, tikai – KAAAAAA?….. Es lūdzu Dievu katru dienu....
Batseba
pievienojies: 04.11.2005
Komentāri: 516
Re: ko darīt ar laulību, ja nav mīlestības?
10.11.2008 14:33
> Egle
Dievs dziedina vienmēr, ja pats "pacients" lūdz dziedināšanu. Jo cilvēkam ir dota izvēles brīvība. Cilvēks nav marionete.
Batseba
pievienojies: 04.11.2005
Komentāri: 516
Re: ko darīt ar laulību, ja nav mīlestības?
10.11.2008 14:39
> Egle
Kopumā Tavs stāsts patiešām ir traģisks. Ko darītu es šādā situācijā? Es aizietu no tā vīrieša un dzīvotu viena (vai ar bērniem, ja tādi būtu). Visu mūžu - viena. Un tas būtu lieliski!
Batseba
pievienojies: 04.11.2005
Komentāri: 516
Re: ko darīt ar laulību, ja nav mīlestības?
10.11.2008 15:07
> Egle
Piedod, lūdzu, manu saraustīto runu. Nezināju, vai drīkstu ienākt Tavā situācijā. Bet ne - brīdināt par briesmām ir grēks. Šajā gadījumā vissvarīgākais ir bērna liktenis. Protams, Tu vari nodzīvot ar vīru līdz vecumdienām. Tev nebūs miera (labākajā gadījumā). Viņš arī nodzīvos kā pa murgiem. Bet abi jūs kopā sabojāsit bērna dzīvi. Lūk, jau 15 gadus viņš tiek traumēts. Vai viņš var mierīgi mācīties? Vai, pārnākot mājās, viņam nav bail no kārtējām ģimenes nesaskaņām? Bērna iekšējā pasaule ir daudz šaurāka (pieredzes trūkuma dēļ). Un katrs notikums bērna dvēlelē un prātā pārvēršas par milzīgu un sāpīgu traģēdiju. Kā tas izpaudīsies, kad bērns kļūs pieaudzis? No otras puses, vai dzīvojot ar šo cilvēku, Tu spēsi nodrošināt bērnam materiālo pusi? Maz ticāms, ka Tavs vīrs ir domājis, vai bērns ir paēdis, vai nākotnē viņam būs iespēja mācīties. Kur bērns dzīvos un kur strādās. Pēc manām domām sanāk, ka pašreizējā Tava situācija ne mazākā mērā neatbilst Dieva plāniem. Egle, ir jāsaņemās. Jo no Tavas rīcības ir atkarīgas arī Tava bērna bērnu liktenis. Kā teikts, dzīvi nākamajām paaudzēm var sabojāt līdz septītajai paaudzei.
Egle
pievienojies: 07.11.2008
Komentāri: 9
Re: ko darīt ar laulību, ja nav mīlestības?
10.11.2008 16:35
nnnnee.. Tu mani ne ta varbut saprati.. Viņš jau it kaa NAV slikts! Tur jau tā lieta, kad viņš nav slikts - par bernu vins domaa un ienakumus liek iekssaa maajaa un bernam nopirka datoru. Vinjs miil puiku. Man skiet… tas ir pat vienigais, ko vinjs tiesaam miil. Tikai  kad uznak melnie tad sakliedz. Drizāk ir tā, kad visas pasaules dusmas verstas uz mani un to gan bērns redz... Ja jau vins buutu tikai tas sliktais, tad jau butu vienkarsaak – prom ar bernu un viss! bet ari to maju it kā vins cela man, bet… kaada jeega?.. varbuut sliktaa esmu tiessi es?, jo esmu  aprecejusies bez milestibas un tāpec esmu viņu tik tālu novedusi?….. un tamdēļ visas viņa slimības un agresijas un dusmas?……. un tas ir mans sods, kas jācieš??? Kā Dievs uz to skatās? Laikam tiešām esmu apjukusi..
Batseba
pievienojies: 04.11.2005
Komentāri: 516
Re: ko darīt ar laulību, ja nav mīlestības?
10.11.2008 16:58
> Egle
Tad visu brūvē Tu. Paskaties uz sevi no malas, "svešām acīm". Vai ar Tevi ir viss ok? Jebkurā gadījumā, šie jūsu savstarpējie pigoriņi sāpīgi ietekmē bērnu. Nevar savas attiecības ar vīru veidot un veidot.
imelda
pievienojies: 03.04.2005
Komentāri: 66
Re: ko darīt ar laulību, ja nav mīlestības?
10.11.2008 21:22
Mīļā Egle!

Mēs nevaram izdzīvot otra dzīvi. Tā mums jāizdzīvo katram pašam. Brīžiem tas var šķist pats grūtākais uzdevums. Tomēr Dieva žēlsirdība un mīlestība uz mums ir neizmērojama. Tas dod cerību un ticību, ka viss būs labi. Un vēl - mēs taču par Tevi noteikti lūgsimies.
Ja Tev patlaban nav spēka ticēt, cerēt un mīlēt, tad mēs varam darīt to kopā, kamēr pati to spēsi un varēsi dot vīram un dēlam. Nav nozīmes Tavai konfesionālajai piederībai, lai Tevi atbalstītu un stiprinātu.
Pēc Kristībām es priesterim teicu, ka mana dzīve ir sagriezusies ar kājām gaisā. Uz to viņš pasmaidīja un teica: "Domāju, ka tā sāk griezties pareizā virzienā."
Ceļš kopā ar Dievu bieži nav viegls. Dažbrīd tas var būt Krustaceļš. Bet alga par to ir ļoti liela - Mūžīgā Dzīve. Ja mēs uz to netiektos un neilgotos, tad mūsu ticībai nebūtu nozīmes.
Tev jāpiekrīt, ka pat šajā grūtajā situācijā, kurā Tu esi nonākusi, ir tik daudz kā laba. Tavs vīrs mīl dēlu. Tu vēlies saprasties, risināt radušās grūtības. Tu saproti, ka Tev jākļust patiesai pret sevi, apkārtējiem. Ka tas līdz šim nav izdevies. Tev ir cilvēki, kuri par Tevi lūgsies. Tas ir tik daudz.

Un Tev ir Dievs.
Ar to pietiek.
Batseba
pievienojies: 04.11.2005
Komentāri: 516
Re: ko darīt ar laulību, ja nav mīlestības?
11.11.2008 09:33
> imelda Citēju: Ceļš kopā ar Dievu bieži nav viegls. Dažbrīd tas var būt Krustaceļš. Laboju: Ceļš kopā ar Dievu vienmēr ir viegls. Un savā Krustaceļā Viņš teica: "Mans jūgs ir patīkams un Mana nasta ir viegla...

 
Saara
pievienojies: 29.11.2005
Komentāri: 218
Re: ko darīt ar laulību, ja nav mīlestības?
11.11.2008 12:43
Egle, ja abi esat luterāņi [tur kristīti, laulāti], aizej parunāties pie kāda mācītāja. Man ir bijušas sarunas ar mācītājiem - viņi ir gana labi dvēseļkopēji un kā profesionāļi spēj labāk "nomierināt", palīdzēt parādīt virzienu - izeju. Uzreiz to visu neviens neatrisinās, bet ar laiku viss nostāsies savās vietās. Pieņemu, ka kādu konkrētu cilvēku pie kā griezties varētu atrast lelb.lv mājaslapā.
imelda
pievienojies: 03.04.2005
Komentāri: 66
Re: ko darīt ar laulību, ja nav mīlestības?
11.11.2008 21:49
Batseba

Pieļauju, ka Tev dzīvē nav grūtību, tādēļ nesaproti tos kam tās ir. Varbūt Mīļais Dievs Tevi no tām pasargā.
Krustaceļā Tevis minētos vārdus Jēzus nesaka.
Tos Viņš saka mācot tautu.
Tu liec daudzpunktes pēc Jēzus sacītā, bet Svētajos Rakstos tur ir punkts. Daudzpunktes var likt pirms citāta, tad būtu skaidra doma par, ko Jēzus runā. (Mt 11, 28-30)
Savā Krustaceļā Jēzus pat trīs reiz pakrīt, jo ir ļoti grūti.
Terēze no Lizjē savās vēstulēs māsai Celīnai raksta: "Bieži dzīve ir grūta... Manai laiviņai ir gan grūti sasniegt ostu... u.t.t."
Cik daudz Psalmos tiek runāt par grūtibām, ar kurām cilvēks sastopas savā šīs zemes dzīvē. Un "Sekošanā Kristum".
Apustulis Jānis raksta: "Un Dievs noslaucīs katru asaru no viņu acīm, un nebūs vairs nāves, ne bēdu, ne vaidu, ne sāpju , jo bijušais pagājis." (Atkl 21, 4)
"Un viens no sentēviem jautādams sacīja, man: Kas ir tie, kas tērpti baltās drānās...Šie ir tie, kas nākuši no lielajām ciešanām un savas drānas mazgājuši un tās balinājuši Jēra asinīs... un Dievs noslaucīs katru asaru no viņu acīm." (Akl 7, 13-17)
Kā vārdā tas viss notiek? Terēzei tas viss kļūst salds Mīlestībā pret Jēzu. Psalmos "dziedonis" grūtībās vēršas pie Dieva vai Kunga, jo no Viņa nāk palīdzība.
Arī es savu komentāru nobeidzu: "Tev ir Dievs. Ar to pietiek."

Man ļoti patīk kavēties pārdomās pie, kāda priestera sacītā: "Nemaz nevajag teikt, ka Dievs ir labs, žēlsirdīgs u.t.t., uzskaitot visu, kāds varētu būt Dievs. Pietiek sacīt: "Dievs ir.""

Dievs ir. Amen.
ARM
pievienojies: 29.05.2007
Komentāri: 185
Re: ko darīt ar laulību, ja nav mīlestības?
12.11.2008 08:46
Šajā gadījumā iespējams, ka jāmeklē izeju ar laulāto kustības palīdzību.
Batseba
pievienojies: 04.11.2005
Komentāri: 516
Re: ko darīt ar laulību, ja nav mīlestības?
12.11.2008 09:56
> imelda
Bērns!
Egle
pievienojies: 07.11.2008
Komentāri: 9
Re: ko darīt ar laulību, ja nav mīlestības?
13.11.2008 14:38
jā, man ir Dievs un patiešām man ar to pietiek, javien es zinatu- vai ar šādu savu dzīvi daru Dieva prātu...

vakar izlasīju: “Sieva lai klusībā mācās visā padevībā; Taču mācīt es sievai nepieļauju, nedz valdīt pār vīru, bet viņai jāturas klusībā.”

(Apustuļa Pāvila pirmā vēstule Timotejam.)

 

es gribu klausīt To Kungu, ja vien es zinātu ko Viņš no manis vēlas, tad man jau tas ceļš nav par grūtu!- tikpat labi varu turpināt ciest klusu kā līdz šim un paciest vīru vai arī – iet prom un dzīvot viena kas protams arī būtu grūti.., bet es to nezinu... es galīgi nedzirdu!... ko Viņš vēlas. Viendien man sajūta, kad labāk būtu aiziet un sirdī par to ielīst prieks un siltums. Bet citudien – kad jāpaliek un jāiemīl šis cilvēks un varbūt jāizārstē tas, ko pati iespējams galīgi negribot esmu ievārījusi...un arī - sirds priecājas par tādu lēmumu..

Ko tas nozīmē- Mana sirds laikam ir pārāk netīra?..

 

jā.. un es nezinu, ko iesākt, kad vīrs nākamnedēļ zinu kad iedzers un vakarā mājās pārbraucis nāks man atkal virsū ar savu naidu par izpostīto dzīvi.. es tādās reizēs stāvu un domās skaitu Tēvareizi, jo citas lūgšanas nezinu lai viņam pāriet tā slimība un lai vins nesit. Esmu aprakusi visus savus talantus un dzīvoju tuvu nervu sabrukumam depresijā, kas ir pretrunā ar Dievu. Nezinvai var tā cerēt kad tas “ganjau pāries” kā raksti Saara, jo.. tieši tā es domāju jau kopš apprecēšanās – kad ganjau pāries un būs labi...

Paldies par adresēm, nezināju kad tādas ir, mēģināšu varbut griezties tur, bet Paldies jums visiem , tiešām liels paldies!!!,

šo adresi izdzirdēju nejauši pa kristīgo radio, lai balsotu par Vertikāli un tāpec
imelda
pievienojies: 03.04.2005
Komentāri: 66
Re: ko darīt ar laulību, ja nav mīlestības?
14.11.2008 00:12
Mīļā Egle!

Ja dzīve ir ļoti samezglojusies, un mēs īsti nesaprotam, kādā veidā to sakārtot, tad vienīgais ir patiesi vēlēties to, lūgt no Dieva gudrību un nemānīt sevi, ka tas būs ātri un viegli.
Saprotu, ka Tavs jautājums ir kā , lai sadzird un uzzin, ko vēlas Dievs. Sirds klusumā un lūgšanā.
Viņš nenāk ne stiprā vēja brāzmā, ne troksnī. Viņa Balss ir kā maiga vēsma, kas veldzē un nomierina.
Nedomā, ka Tev tūlīt pat viss ir jāsakārto. Kā jau teicu, tas prasīs ilgu laiku. Sāc ar to, kas patlaban ir Tava galvenā problēma. To atrisinot var daudzas lietas izmainīties pašas no sevis. Un tā lēnām mēģini sakārtot visu, kas traucē mīlēt Dievu, sevi, savu dzīvi un apkārtējos cilvēkus.
Nerisini vīra problēmas. Tās atstāj viņam pašam. Neuzņemies vainu, kur Tu nemaz neesi vainīga, tikai tāpēc, ka Tev to mēģina iestāstīt. Ja esi vainīga, atzīsties. Ja neesi vainīga, tad neuztraucies.
Ja, kas neizdodas, nenolaid rokas, ja notiek labas lietas priecājies. Mierīgi ej tālāk savu ceļu.
Ilgstoša stresa rezultātā Tev ir depresija. Tev jārēķinās, ka patlaban Tavas emocijas ir sakāpinātas un tādēļ Tavi spriedumi var būt maldīgi. Tev jāmeģina saprast, kas ir šī stresa iemesli - nepieņemtie lēmumi, ilgstoša sava "es" apslāpēšana vai vēl ir citi iemesli.
Tavā pieminētajā Svēto Rakstu vietā Svētais Pāvils neaicina pakļauties vardarbībai, agresijai vai pazemojumiem. Viņš runā par normālām attiecībām, kādas, viņaprāt, jābūt ģimenē, kurā valda sapratne, uzticēšanās un mīlestība.
Mīļā Egle, gatavu atbildi, ko darīt, Tev neviens no foruma dalībniekiem neiedos. Tu viņu meklēsi, lūgsi, izdzīvosi.
Dievam viss ir iespējams. Mums Viņā arī.
Lūgšanā.
ok-man
pievienojies: 03.01.2008
Komentāri: 20
Re: ko darīt ar laulību, ja nav mīlestības?
14.11.2008 08:08
Cieshanas,saapes,ruupes....

Miiljaa Egle..jebkuraa gadijumaa tas ir apsveicami,ka meklee atbildes un lasi sv.rakstus. Dievs tevi miil un patreiz uz rokaam nesaa :) tev tikai taa shkjiet,ka tev ir smagi...;) tu vienkaarshi leenaam atgriezies un tavs praats ciinaas ar sirdi.Tagat iedomaajies Kristu Gjedzemenes daarzaa vinjsh luudzaas liidz sviedriem un asiniim,vinjaa viss bij cilveecisks iznjemot greeku...Iedomaajies milziigu piramiidu ar smaili uz vinja pleciem un shii piramiida sastaav ne tikai no manaam un tavaam no manas maates un tava viira ,bet visas pasaules saapeem,greekiem apzinaatiem,neapzinaatiem tur ir gan krustakari,gan slepkaviibas -vinjsh iznesa visu duljkji ,kas bija pirms vinja un tiks veel turpinaata dariit -peec vinja GOLGATAS...

shiis saapes domaaju nav saprotamas nevienam-HOMO SAPIENS...

Tu esi daargi atpirkta!!! Uztici savas ruupes Kristum,pati tu nespeesi neko vairaak kaa tikai atrast gariigu vadiibu kura tev arii neiedos gatavu recepti kaa riikoties shajaa vai citaa situaacijaa,bet paliidzees iepaziit Kristu.

Tas nav buutiski,ka esi Luteraane...Kristus nemainaas :)aizej uz kaadu katolju bazniicu adoraacijas laikaa.Un visveetaaka sakramenta priekshaa vienkaarshi paseedi parunaa ar to mazo miiljo balto apliiti kas ir konsekreta Kristus miesa... Un luudz padomu Dievam,luudz lai vinjsh ienaak tavaa dziivee un sakaarto lietas kuras pati nespeej..Uzticies Dievam nemeklee mierinaajumu pie cilveekiem...

Luudz Dievam saprast lietas kuras tu speej mainiit ,luudz par taam kuras nespeej mainiit un luudz lai dod pratu un speeku atshkjirt vienas no otraam...

Mees sheit portaalaa esoshie esam tikai taadi kaa viltus Siimanji kuri paliidz tev nest tavu krustu,bet patiesiibaa taa nav- mums katram saveejais jaaiemaacaas stiept.. ;)

Viss buus labaak nekaa tu pat speej paredzeet...

Nokrati putekljus no savaam dreebeem,un neljauj lai tevi pazemo un zaakaajas tu Dievam esi ljoti svariiga.

seko Kristum...VINJA ARMIJAA ZAUDEETAAJU NAV...

 

 
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: ko darīt ar laulību, ja nav mīlestības?
14.11.2008 15:49
Šķiet, foruma biedri šeit nerunā par izklāstītās problēmas cēloni. Visredzamākais ir vīra agresija un dusmas, bet tās taču ir sekas. Laulība, kā tika teikts, jau no sākuma bija bez mīlestības. Vīrs ar laiku par to ir sastresojies arvien vairāk, redzēdams, kā dzīve paiet un nekas nemainās. Nu jau, šķiet, ir tik tālu, ka viņš ir pieradis jebkuru savas neapmierinātības iemeslu meklēt sievā. Tas nav attaisnojums viņa rīcībai, bet ko lai dara? Vajadzīgs izkustināt situāciju no vietas. Es ceru, ka lūgšana un paļāvība uz Dievu palīdzēs. Tāpat man gribētos, ka foruma ļaudis mēģinātu vairāk iedziļināties un dot kautcik praktiskus padomus, ja vien iespējams. Viena lieta, kas man nāk prātā, būtu padzīvot atsevišķi, taču to laikam nenāktos viegli noorganizēt. Vēl kas ir svarīgi, ka lai satuvinātos un atrastu kopīgu valodu starp diviem aizvainotiem cilvēkiem, ir derīgi kādam no viņiem sākt paust savu interesi par otra cilvēka hobijiem un gatavību tajos iesaistīties vai atbalstīt. Par draugiem jau arī nekļūst tāpat vien. Parasti draudzība starp cilvēkiem veidojas uz abpusēji interesējošu nodarbju fona. Tur gan ir jājūt robeža, lai pēkšņi izrādītā interese neradītu aizdomīgumu un pretreakciju. Lai veicas!
Komentāri:12Nākamie
 Saraksts/Citas sarunas/ko darīt ar laulību, ja nav mīlestības?