Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/No citiem avotiem/Lietuvas Seims pieņem likumu pret homoseksuālisma propagandu skolās un medijos.
 
Surrrexit Dominus!
pievienojies: 12.04.2009
Komentāri: 12
Lietuvas Seims pieņem likumu pret homoseksuālisma propagandu skolās un medijos.
23.06.2009 15:33
Lietuvas parlaments galīgajā redakcijā ir apstiprinājis likumu, kas aizliedz medijiem un skolām veicināt bērnu un jauniešu attīstībai kaitīgu uzvedību. Tas ietver publisku vardarbības, pašnāvības un homoseksualitātes veicināšanu.

Seima 2009.gada 16.jūnijā pieņemtais likums aizliedz publiskas informācijas izplatīšanu, kurai ir vispārēji atzīts negatīvs efekts uz jauniešu garīgo veselību, viņu fizisko, intelektuālo un morālo attīstību. Tas ietver arī informācijas izplatīšanu, kas „aģitē par homoseksuālām, biseksuālām attiecībām vai poligāmiju”. Tāpat likums aizliedz „attēlot fizisku vai psiholoģisku vardarbību, izstādīt mirušu vai sakropļotu ķermeni un izplatīt informāciju, kas rosina bailes vai riebumu, vai kas iedrošina pašizkropļošanu vai pašnāvību.”

Taču likumā nav iestrādātas nopietnas sankcijas tā pārkāpējiem. Lai gan likumdevējs vēlējās izdarīt atbilstošus grozījumus likumā, nosakot naudas sodu vai ieslodzījumu līdz trim gadiem, tomēr šis priekšlikums tika noraidīts.

Likums tika pieņemts ar 67 balsīm „par”, trīs balsīm „pret” un četriem deputātiem atturoties.

Likumu ir atbalstījusi valdošā konservatīvā koalīcija. Šis likums ir tikai daļa no koalīcijas pastāvīgajiem centieniem stiprināt un atbalstīt dabisko ģimeni.

Desmit dienu laikā pēc tam, kad to ir parakstījis Seima spīkers Arunas Valinskas, likums ir jāparaksta prezidentam vai arī jāuzliek tam veto.

Amnesty International un homoseksuāļu aktīvistu grupas likumprojektu ir nosodījušas, apgalvojot, ka tas pārkāpj tādas cilvēktiesības kā vārda brīvība un aizsardzība pret diskrimināciju.

Deputāts Jaroslavs Narkevičs (Jarosław Narkiewicz) intervijā poļu katoļu dienas avīzei norādīja: „deputāti nonāca pie secinājuma, ka uzvedība, kurai piemīt destruktīvs efekts uz bērniem, nevar tikt pieļauta. Šo secinājumu ietekmēja patreizējā situācija medijos. Mēs redzam pieaugošu vardarbību medijos, kuriem piekļūst nepilngadīgie. Mēs redzam arī mēģinājumus pasniegt homoseksualitāti vai biseksualitāti pozitīvā veidā ne tikai izklaides programmās vai sarunu šovos, bet arī izglītojošās programmās. Tajā pat laikā fakts, ka šāda veida izturēšanās ir pret dabisko likumu un kristietību, ir lielā mērā aizmirsts.”

Deputāte Aleknaite-Abramkiene „Baltic Times” pavēstīja, ka likumdevēja nodoms nebija diskriminēt homoseksuāļus, bet nodrošināt sabiedrībā mieru un respektu pret Lietuvas ģimenes vērtībām. „Sabiedrības viedoklis ir diezgan skaidrs – viņi nevēlas seksualitātes demonstrēšanu”, viņa teica. „Cilvēki vēlas dzīvot saskaņā ar saviem noteikumiem un ļaut to darīt citiem, bet ne iejaukties sabiedrības dzīvē un ietekmēt jauniešus.”

Šāda veida likumu vēlas pieņemt arī Polija.

 

/No www.lifesitenews.com/
Borns
pievienojies: 18.08.2005
Komentāri: 5
Re: Lietuvas Seims pieņem likumu pret homoseksuālisma propagandu skolās un medijos.
26.06.2009 12:29
Slava Dievam! Lūgsimies, lai Latvija būtu nākamā, kas uzdrošināsies spert konkrētus un drosmīgus soļus ģimenes aizsardzības virzienā un homoseksuālisma propagandas aizliegšanā! Ne velti kardinals homoseksualismu min ka sobrid lielako kristietibas draudu Latvija, kas ļoti rafinētā veidā ielaiž indi ģimenes institūcijas pašā saknē. Tapec ari vinam nekas cits neatliek, ka sadarboties ar Sleseru, kurs varbut vienigais (vina partija) konkreti un konsekventi ir paudis savu viedokli saja jautajuma. Neesmu nekads Slesera fans, bet morales jautajumos (kaut ari formali, lai pieturetos pie partijas programmas) nezinu, vai ir kads, uz kuru kardinals vel varetu palauties. Liberāļi, kas gatavi visu darit pec Eiropas stabules? Laikam jau nē.    
bebris
pievienojies: 26.06.2007
Komentāri: 79
Re: Lietuvas Seims pieņem likumu pret homoseksuālisma propagandu skolās un medijos.
29.06.2009 15:48
Prezidents Adamkus esot uzlicis veto likumam, parlamentam, tāpat kā Latvijā, esot vēl visas iespējas pārbalsot prezidenta veto. Linku nelikšu, jo pašlaik šī ziņa ir tikai tajos portāls, pret kuriem vērsās šis likums, bet laikam jau ari laiku ziņa nokļūs ar citos mēdijos.
Surrrexit Dominus!
pievienojies: 12.04.2009
Komentāri: 12
Re: Lietuvas Seims pieņem likumu pret homoseksuālisma propagandu skolās un medijos.
01.07.2009 17:08
http://www.lifesitenews.com/ldn/2009/jun/09062903.html

 
bebris
pievienojies: 26.06.2007
Komentāri: 79
Re: Lietuvas Seims pieņem likumu pret homoseksuālisma propagandu skolās un medijos.
04.07.2009 18:53
Gospeļu kora laikam arī vairs nebūs?...
 
 Saraksts/No citiem avotiem/Lietuvas Seims pieņem likumu pret homoseksuālisma propagandu skolās un medijos.