Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Citas sarunas/Grēku nožēla
 
Magda
pievienojies: 29.12.2009
Komentāri: 2
Grēku nožēla
29.12.2009 20:38
Ko darīt, ja dažus grēkus nespēju nožēlot un skaidri zinu, ka turpināšu to darīt. Vai ir iespējams iet pie grēksūdzes,  izsūdzēt pārējos grēkus, kurus patiešām nožēloju un šos noklusēt, vai arī pateikt, ka šos nespēju nožēlot? Vai šāda grēksūdze būs derīga? Runa ir par prezervatīvu lietošanu (laulībā), un vēl arī citas lietas - nodokļu nemaksāšana, piemēram, failu apmaiņa internetā...
janisl
pievienojies: 07.05.2006
Komentāri: 155
Re: Grēku nožēla
30.12.2009 00:18
Magda!

  Jānožēlo ir VISI  grēki!   Nav ko baidīties, ja iznāk atkārtot vienu un to pašu grēku - arī ap .Pāvils  par sevi teica, ka labo, ko grib, to nedara, bet ļauno, ko negrib, dara. Ja jūs sakāt , ka   vienus grēkus nožēlot nespējat, bet citus - spējat, tad jūs melojat pirmkārt, Dievam un otrkārt, cilvēkiem. Ikviens grēks ir grēks pret visiem baušliem. Nodokļu nemaksāšana ir :  galvenokārt :  Lepnība, sacelšanās pret Dievu, kas Jums ir devis naudu, lai Jūs tajā dalītos ar citiem,1. Zagšana, jo valstij tiek atņemts tas, kas  tai pienākas, 2. Necieņa pret tēvu un māti, jo viņi nevar pilnā apmērā saņemt nopelnīto pensiju utt.  
kri
pievienojies: 15.01.2005
Komentāri: 401
Re: Grēku nožēla
30.12.2009 14:58
pavisam noteikti - noklusēt nedrīkst, šāda grēksūdze būs nederīga (t.i., arī izsūdzēto grēku priestera dotā piedošana Dieva acīs neksistēs) un uzkraus Tavai sirdsapziņai vēl lielāku nastu. BET - ej droši pie grēksūdzes un stāsti visu, visu, kas nospiež sirdsapziņu. Ja zini, ka kāda lieta objektīvi ir grēks, bet nejūti nožēlas - arī tad stāsti un stāsti arī, kādi apstākļi liek darīt šo grēku, vai tā ir brīvprātīga izvēle vai ne,  un ka un kāpēc nejūti nožēlu. (nožēla ne vienmēr izpaužas jūtās). Tu nezini, cik daudz Dievs spēj piedot, Dieva žēlsirdība ir lielāka, nekā to spējam iedomāties. Varbūt šai reizē nesaņemsi absolūciju - bet varbūt saņemsi kādu vērtīgu padomu, svētību un spēku kaut ko mainīt savā dzīvē.

Tīri praktisks padoms - pirms ej pie grēksūdzes, lūdzies par savu biktstēvu, lai Dieva Gars  viņu vada. Un par sevi, protams, arī.
Magda
pievienojies: 29.12.2009
Komentāri: 2
Re: Grēku nožēla
30.12.2009 16:18
Liels paldies par atbildēm! Vnk ir tā, jo ilgāk es domāju par to kas ir, kas nav grēks, jo vairāk šķiet, kas visa dzīve sastāv no vieniem grēkiem. Par to nodokļu nemaksāšanu es nedomāju tiešā veidā - no manas algas viss tiek godīgi nomaksāts, es domāju, piemēram, lēto krievu cigarešu vai degvielas pirkšana no paziņām - vai tā nav nodokļu nemaksāšana, tāpat tirgū neviens taču čekus nedod un nodokļus nemaksā utt., tā pati filmu kačāšana internetā, vai arī elementāra televīzijas skatīšanās - pat ziņu pārraidēs nerunājot par seriāliem un filmām - viena vienīga netiklība, tad ko to visu jūs stāstāt grēksūdzē? Nezinu kā ir citur, bet mūsu draudzē esmu ievērojusi, ka pie grēksūdzes cilvēki iet kā pie konveijera - pusminūte un cauri, nākamais, no tā secinu, ka lielākā daļa vai nu ļoti tikumīgi dzīvo, vai arī šādus manis minētos grākus nemaz par grēkiem neuzskata un pat neiedomājas stāstīt. Man pat viena tante pazīstama, kad par to jautāju, teica - ai nu ko tur daudz, pasaki, ka uz baznīcu negāji, gaļu piektdienā ēdi, bērnam uzkliedzi un viss.. un pie grēksūdzes viņa laikam katru nedēļu iet. Gribēju teikt, ka man ir liela aizdoma, ka vairums tautas šo lietu visnotaļ formāli uztver, vai es kļūdos?
janisl
pievienojies: 07.05.2006
Komentāri: 155
Re: Grēku nožēla
30.12.2009 23:18
Magda!

 Ja Jūs savā sirdī jūtat, ka piem.  seriālu skatīšanās Jūs pavedina uz netiklām domām, tas ir jāizsūdz un jālūdzas, lai Dievs noņem vēlēšanos tajā laikā sēdēt pie televizora.  Varbūt varat pameklēt kanālus, kur rāda dažādas izglītojošas filmas ( kā "National Geografic" utt).   Un nav jāskatās uz citiem - Jums Dieva priekšā būs jāatbild par SAVU rīcību.  Pēc  rakstītā spriežot, Jūsu paziņas attieksme pret grēksūdzi tiešām ir formāla.
European
pievienojies: 25.03.2012
Komentāri: 46
Re: Grēku nožēla
27.03.2012 03:19
Dievs ir mīlestība. Brīdī, kad sajūt Viņa mīlestību sirdī vajag sākt lūgties. Tas ir ļoti efektīvi. Tiešām. saku no pieredzes. Pirmkārt jālūdz iekšējs miers. Tad, kad sajūt šo mieru, jālūdz ticība, tā savukārt ļauj lūgt un noticēt tam, ko lūdz. Viss pārējais ir katra tālāka interpretācija un stratēģija... ;)
Aiko_Saule
pievienojies: 05.06.2005
Komentāri: 181
Re: Grēku nožēla
03.04.2012 18:57
European

Parasti lūgties ir jēga - ja ir nepieciešāmība, vajadzība, kaprīze jeb iegriba !
Ja augstāk minētās parādības nav - lūgšana ir bezjēdzīga !

Kristīgo mantru skaitīšana - Rožu kroni un vairāks reizes Tēvs mūsu - tā ir cita lieta !
European
pievienojies: 25.03.2012
Komentāri: 46
Re: Grēku nožēla
07.04.2012 19:52
Rožukroni - to arī sauc par lūgšanu!
Lūgšana nav tikai savtīgs lūgums. Ļoti daudz kristieši sākumā lūgšanu izprot kā egoistisku iegribu - lai Dievs izpilda visas viņu vēlmes (neatkarīgi vai tās vispār viņiem ir vajadzīgas). Īsta lūgšana ir pilnīgā paļāvībā uz Dievu! Tā ir saruna ar Dievu - kontaktēšanās. Lūgums pēc Dieva vadības, draudzības ar viņu.
Es ļoti bieži lūdzu - Dievs maini mani pēc sava prāta, maini manu domāšanu, es tev atdodu sevi un uz tevi paļaujos. Es lūdzu, lai mana paļāvība uz tevi ar katru dienu pieaugtu. Dod man gudrību pareizi lūgties.
 
 Saraksts/Citas sarunas/Grēku nožēla