Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Par un ap kristietību/kontracepcija pec keizargrieziena
 
Leonards
pievienojies: 31.03.2008
Komentāri: 4
kontracepcija pec keizargrieziena
03.03.2010 22:42
Lai ir slavets Jezus Kristus! Gribetu uzzinat jusu viedokli par shadu jautajumu.
Ka maca Baznica, prezervativu lietoshana ir greks, bet ko darit, ja arsti ir aizliegishi sievietei dzemdibas tuvakaja laika (musu gadijuma - pec keizargrieziena). Auglibas atpazishanas metode man neshkiet droshaka.. Paldies par katru viedokli.
kri
pievienojies: 15.01.2005
Komentāri: 401
Re: kontracepcija pec keizargrieziena
03.03.2010 23:07
Paldies par jautājumu! Teikšu Tev godīgi - auglības atpazīšanas metode IR uzticamāka par prezervatīvu. Perla indekss prezervatīviem (pēc ražotāju datiem) ir 14-18% (bet lietojot tos visauglīgākajā laikā, drošība samazinās līdz kādiem 40 %) , kamēr dubultā apstiprinājuma simptotermālajai metodei - 2 - 0,3 %. Tikai, protams, jālieto Auglības atpazīšanas metode, nevis kaut kas pa ausu galam dzirdēts vai lasīts. (ja kādu lieto nelietosi atbilstoši noteikumiem, tad ne jau lieta vainīga būs, ja nedarbosies, kā domāts!) Ieej lapā www.augliba.lv - tur ir informācija, kā arī iespēja pieteikties uz metodes apgūšanas kursiem vai izvēlēties konsultantu atbilstoši dzīvesvietai. Iespējams AAM apgūt arī caur e-pastu.

Pēc ķeizragrieziena tiešām ir vērts māmiņai ļaut atpūsties, tomēr ķeizargrieziens pats par sevi nav šķērslis vēl kādām bērniņam nākotnē - tad, kad paši jutīsiet, ka vēlaties vēl kādam dāvāt mīlestību! Lai Dieva svētība jūsu ģimenītei!
Leonards
pievienojies: 31.03.2008
Komentāri: 4
Re: kontracepcija pec keizargrieziena
07.03.2010 23:27
Bet ka tik sarezhgita metode var but vispar drosha? Jabut ginekologam, lai to pilniba saprastu..
kri
pievienojies: 15.01.2005
Komentāri: 401
Re: kontracepcija pec keizargrieziena
08.03.2010 09:33
vispirms iepazīsties! Sarēžģīta tā izskatās no sākumā, bet vispār - viss ir ļoti vienkārši, un tā ir domāta vienkāršiem cilvēkiem, jo una tikai un vienīgi par mūsu organisma dabīgo procesu izpratni. Ja cilvēkam nesagādā problēmas katru vakaru izpucēt zobus un veikt citas higiēnas darbības, tad viņam arī šī vai cita Dabīgās ģimenes plānošanas metode nebūs par apgrūtinājumu. (saku - šī vai cita, jo ir vaiākas metodes. Konkrētā metode, kura  balstās uz vairāku auglōbas pazīmju novēošanu, ir  visprecīzākā un ir arī pieejama apgūšanai, bet daudz neatapliek aī viena siptoma metodes, un drīzumā iespējasm būs arī apgūt Billingsa metodi, kas balstās tikai uz gļotu novērojumiem)

Neticība Dabīgo plānošaņas veidu uzticamībai radusies piemkāt tāpēc, ka Padomju savienības teritoījā vienīgais pazīstaais veids bija kalendārā metode, kamēr Rietumos zinātne un izpratne par auglību gāja uz priekšu, tika plaši pētīta un iztrādāta. Aiz katras Dabīgās ģimenes plānošanas etodes stāv ļoti ilgu gadu klīniskie pētījumi, zinātnes institūti, ārstu ginekologu darbs. Tā nav kaut kāda kaktu metode, kādu diemžēl līdz šim, kamēr nebija apmācīti kvalificēti konsultanti, nācās lietot mūsu zemē tiem, kas nevēlējās lietot kontracepciju - kaut kur kaut kas izlasīts, kaut kas saklausīts.
Tā kā - laipni aicināti jūs abi ar sievu (jā, vislabāk abi, jo bez vīa atbalsta un izpratnes sievai būs grūti iztikt!) izmantot kādu no piedāvātajām iespējām apgūt metodi!
Leonards
pievienojies: 31.03.2008
Komentāri: 4
Re: kontracepcija pec keizargrieziena
08.03.2010 22:03
Liels paldies! Meginasim sho metodi izprast..
bebris
pievienojies: 26.06.2007
Komentāri: 79
Re: kontracepcija pec keizargrieziena
08.03.2010 22:32
Varbūt kāds var dot arī executive summary - cik tad dienas puisim mēnesī ir iespējas tik pie tā un cik dienas ir jāciešas zobus sakodušam? Tas palīdzētu izlemt vai ir vērts rakties tālāk, lai to saprastu.
janisl
pievienojies: 07.05.2006
Komentāri: 155
Re: kontracepcija pec keizargrieziena
08.03.2010 23:11
 Bebri!

Kas ir "executive summary? " .  Vai ar to domāts  iepriekš teiktā apkopojums ? Latviešu valodā šāda vārdu savienojuma - "executive summary"  - nav.
kri
pievienojies: 15.01.2005
Komentāri: 401
Re: kontracepcija pec keizargrieziena
08.03.2010 23:53
ja Tu tā to nostādi - ka ir puisis, kam vajag un sieviete, kurai jāpiepilda puiša vajadzības -  nu tad labāk nesāc nemaz. Tā tomēr ir - ieklausies - Dabīgā Ģimenes Plānošana - un šai nosaukumā svarīgs katrs vārds - gan "dabīgā"jeb saskaņā ar dabas likumiem, gan "ģimene" - nevis kaut kāda divu cilvēku savienība vai pat gadījuma attiecības, un "plānošana"- kas nozīmē kopīgu atbildības uzņemšanos. Un kopīga atbildības izpratne nodrošina iztikšanu bez dižām zobu sāpēm. Ir dusku gribasspēks un saprāts un liela mīlestības deva (kas, starp citu, mūs atšķirot no dzīvniekiem!) jāpielieto, toties gaidīšanas laika pārejošās grūtības atalgo sagaidītais atkalsatikšanās prieks!

Par to, cik ilga ir laulātā pāra kopīgā auglība - vispār katrs laulātais pāris ir auglīgs apmēram 6 dienas cikla laikā, bet sakarā ar to, ka mums nav rentgenacu, īsākais eventuāli auglīgais periods ir 9 dienas. Garākais? - katram pārim būs savādāk un pat katā ciklā var būt savādāk, un arī atkarībā no nodoma būs savādāk.
Advokāts
pievienojies: 21.02.2010
Komentāri: 9
Re: kontracepcija pec keizargrieziena
09.03.2010 01:27
Leonardo!Mūžīgi mūžos slavēts!Prezervatīvus varat lietot cik vēlaties,nekur neviens to neaizliedz!Pat 2 maucat virsū,vai vairāk pēc gabarītiem un izmēriem.Tas ir pilnīgi,veselīgi un droši var izsargāties.Man patiktos un šajā gadījuma piemērotāka Franču metode,ja otra puse to saprot!Ja otra pusīte neko nevēlas un tiešām grib atpūsties no šīm lietām,tad arī Jums tā būtu jādara.Vairāk stŗādājiet fiziskus darbus,sportojiet,šķūrējiet sniegu,slēpojiet...
Batseba
pievienojies: 04.11.2005
Komentāri: 516
Re: kontracepcija pec keizargrieziena
09.03.2010 08:27
Lielā gavēņa "aktuālākā" diskusija. Interesanti, ka katru gadu atkārtojas! Izklausas pēc provokatoriskas darbības.
bebris
pievienojies: 26.06.2007
Komentāri: 79
Re: kontracepcija pec keizargrieziena
09.03.2010 20:14
Kas ir franču metode? Wiki varu atrast tikai franču Dekarta 'Pārruna par metodi', kas ir kaut kas cits!
Advokāts
pievienojies: 21.02.2010
Komentāri: 9
Re: kontracepcija pec keizargrieziena
10.03.2010 01:39
ir svētīgi palasīt arī grāmatas!Jaukas ir  Franču filozofa Renē Dekarta ,,Meditācijas par pirmo filozofiju (1596-1650)latviešu tulkojumā...
Sahra
pievienojies: 14.08.2009
Komentāri: 14
Re: kontracepcija pec keizargrieziena
23.03.2010 19:14
Auglības atpazīšanas metodi lieto, lai izsargātos no bērnu radīšanas?

Man viena draudzene pastāstīja, ka lietojot šo metodi jau pie 4 bērna tikusi. Vairs neuzticoties. Esot galīgi pārmocījusies un grūti viņai. Viņa labprāt bērnu radīšanā uztaisītu pauzi, ja pat nepārtrauktu tos vispār radīt, bet priesteris biktē pateicis, ka nedrīkst lietot prezervatīvus, jo tad nepielaidīšot pie Sakramenta. Vispār viņai bērni patīk, bet pēc otrā jau gribējusi pauzīti. Un bail arī vīram atteikt, jo dabiskā vajadzība piespiedīs agri vai meklēt citur un tad būs jāpārkāpj 6.bauslis. Neviens vīrs nav svētais. Un viņiem tā gandrīz jau bija gadījies, to lietu toreiz izrunājuši, izlīguši un dzīvojuši tālāk (tas vēl līdz laulībām bijis, kad arī nedrīkst ļauties dzimumattiecībām). Vispār jau vīrs viņu mīlot, bet viņa saprot, ka ir reizes, kas ir pārcilvēciski un pat mīlestība nepalīdzēs. Viņa vainīga nejūtas, jo uzskata, ka arī 1, 2 vai 3 bērnu radīšana nav dzīvības noliegšana. Bet viņai nav variantu - priesteris nelaidīs pie Sakramenta. Varbūt labāk atturēties no dzimumattiecībām vispār un tad ja nu vīrs aizies pa kreisi, tad aizies. Par to jau vismaz neattur no Sakramenta, ja nožēlo, vai ne? :)
kri
pievienojies: 15.01.2005
Komentāri: 401
Re: kontracepcija pec keizargrieziena
23.03.2010 19:49
Sarah, kādu auglības atpazīšanas metodi Tava draudzene lieto? Billingsa, temperatūras vai kādu no simptotermālajām metodēm? VIņa noteikti ir ticības varone un varbūt pat mocekle, bet -, ja viņa ar šo metodi "ir dabūjusi 4 bērnus" un Latvijā, varu Tev pateikt - viņe nelieto NEKĀDU auglības atpazīšanas metodi tā vienkāršā iemesla dēļ, ka vienu no šīm metodēm šeit ir kvalificētā veidā iespējams apgūt apmēram pusotru gadu, bet pārējās - vēl nav bijušas pieejamas. Literatūra, kas par šo tēmu bijusi līdz šim pieejama, sniedz gan diezgan uzskatāmu metožu aprakstu, bet - ar to ir par maz.
Un kā jau reiz teicu, ja kādu lieto nelieto atbilstoši tās lietošanas instrukcijai, tad ne jau lieta būs pie vainas, ja tā salūzīs vai nepildīs savas funkcijas, vai radīs diskomfortu lietotājā.

Vienīgā dabiskās ģimenes plānošanas metode līdz šim kas bijusi zināma pietiekami daudz gadu, ir kalendārā metode - bet tā NAV  auglības atpazīšanas metode, un tās uzticāmības pakāpe tiešām ir ļoti zema - gan ieņemšanas plānošanai, gan neplānošanai.
Sahra
pievienojies: 14.08.2009
Komentāri: 14
Re: kontracepcija pec keizargrieziena
23.03.2010 21:28
kri, bet tā bija vienīgā, ko priesterīši ļāvuši lietot. tagad ir jaunāka un labāka - labi, bet tas neizslēdz sirdsapziņas apgrūtināšanu ar gandrīz pat negribētu bērnu obligātu radīšanu (līdz šim), jo dabiskās vajadzības prasa un ir laulībā īstenojamas kā Dievs to noteicis. arī mātes ir cilvēki un katru bēnu iemīļo, bet kāpēc jākļūst par mocekli (kā Tu saki) nespējot pavilkt to 4 bērnu audzināšanu, ja priesteris nelaiž pie Sakramenta prezervatīva lietošanas gadījumā? da jebko piedod grēksūdzē, bet šo nekad. kāpēc tāds izņēmums? kāpēc nevar ļaut cilvēkiem mazliet atpūsties pāris gadus un paralēli arī nepārkāpt 6.bausli, lai to neizdarītu ārpus laulības, bet izvēlēties metodi, lai to darītu laulībā. paies kāds laiks un varbūt vēl sagribēsies to 3. un 4. un 5. bērnu. man jau liekas, ka priesterīši uzņēmušies par daudz lielu soģa vietu, ja šo nepiedod. Dievs pat visu piedod. Kāpēc priesteris nepasludina tad šo piedošanu?? :(
kri
pievienojies: 15.01.2005
Komentāri: 401
Re: kontracepcija pec keizargrieziena
23.03.2010 21:46
vispirms - nerunā, lūdzu, nicinošā tonī par priesteriem. Otrkārkārt - es nevaru atbildēt par priesteriem, un arī otrs preisteris nevar atbildēt par citu priesteri, kāpēc ko viņš ir darījis. Tāpat Tev nav zināms grēksūdzes laikā stāstītais, ja vien pati neesi šī 4 bērnu māte. Treškārt - 4 bērni nudien nav pasaules gals, īstenībā pilnīgi normāls un optimāls skailis ģimenē. Vai šī māte tagad grib būt brīva no kāda no viņiem? Un piektkārt - vispirms iepazīsti dabīgo ģimenes plānošanu, pirms sāc tiesāt gan metodes, gan priesterus, gan baznīcu.
Citādi reizē ar ūdeni no vannas izlej arī bērnu.
Anna Marija
pievienojies: 29.07.2009
Komentāri: 32
Re: kontracepcija pec keizargrieziena
27.03.2010 00:31
Kri. Jums pašai ir tikai seši bērni un jau mazbērni!Tas tiešām ir jauki un apsveicami,ka var atļauties veidod lielas jaukas ģimenītes!Ģimenēs  viss ir atkarīgs no Kristus galvas Jūsu vīra!Paldies Dievam par šīm dāvanām un arī Jums,par to ko Jūs darāt un darīsiet,gan savā ģimenītē,gan Dieva draudzē!Dod Dievs visām māmiņām tādas dāvanas-būt prātīgām,gudrām un viltīgām!Kāds gudrais ir teicis,labāk zīle rokā nekā kaķis maisā!Ar ko mēs latvieši atšķiramies no patiesiem Kristiešiem?Atbilde visiem ir skaidra!Ar lepnību!!!Un ko saka Kristus par lepnību,varbūt kāds zina?
Leonards
pievienojies: 31.03.2008
Komentāri: 4
Re: kontracepcija pec keizargrieziena
02.04.2010 00:57
Kri, es nesaprotu, no sakuma jus sakat par so metodi: "Sarēžģīta tā izskatās no sākumā, bet vispār - viss ir ļoti vienkārši, un tā ir domāta vienkāršiem cilvēkiem", bet velak "vienu no šīm metodēm šeit (Latvijā) ir kvalificētā veidā iespējams apgūt apmēram pusotru gadu, bet pārējās - vēl nav bijušas pieejamas". Vai nav pretruna?
kri
pievienojies: 15.01.2005
Komentāri: 401
Re: kontracepcija pec keizargrieziena
13.04.2010 23:48
Leonard, atvainojos - tikai tagad pamanīju Jūsu jautājumu! Nē, nav pretrunas - jo tas, ka metodes ir vienkāršas, neizslēdz vajadzību tās pareizi apgūt. Auglības atpazīšanai ir savi likumi. Tāpat kā satiksmes noteikumos - ja nezināsi tos vai būsi apguvis pavirši (vai izdomāsi uz kādu pievērt acis), visdrīzāk kādā brīdī iekulsies neparedzētā situācijā.
 
 Saraksts/Par un ap kristietību/kontracepcija pec keizargrieziena