Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Par un ap kristietību/???
 
com light
pievienojies: 01.04.2010
Komentāri: 93
???
20.04.2010 00:57
Brīdina par slāpekli gaisā
„No vēstures un pētījumiem zināms, ka tieši līdzīga Islandes vulkāna izvirdums 1780- gados pārgāja pāri visai Eiropai un Latvijai. Tā pelni un putekļi saturēja daudz skābju (sālsskābe, sērskābe) un indīgo vielu. Saule nespīdēja vairākas dienas un cilvēki dzīvoja dūmos kā Londonas miglā. Rezultātā skābes saēda viņu plaušas un cilvēki sāka izmirt. Process beidzās ar vispār zināmo mēra epidēmiju Latvijā (un Eiropā), kur vietām izmira 70-80 % iedzīvotāju!!!
Negribu celt paniku un cerēsim ka speciālistu viedokļi par to, ka mākonis pāries pāri Latvijai 10 km augstumā attaisnosies. Taču kā vides speciālists brīdinu uzmanīties!!! Sajaucoties ar gaisa mitrumu, ar mākoņiem un vēju rezultātā daļa vielu var nonākt uz zemes skābo lietu (nodedzinās koku lapas, skujas un pumpurus) veidā vai citu indīgu vielu veidā. Var paaugstināties saslimstības ar elpošanas ceļu slimībām!!!
Uzmanieties!!! No sālsskābes un sērskābes daļēji var pasargāties elpojot caur slapju marli vai audumu!!! Kā saka— sargātu dievs sargā! Lai mums veicas!!!” brīdina Klīvs.

Lai gan Klīvs sevi dēvē par vides speciālistu, tomēr kasjauns.lv nākas vairākas reizes pārjautāt – vai tiešām slāpeklis pat mazās koncentrācijās cilvēkam ir nāvējošs? (slāpeklis ir galvenā gaisa sastāvdaļa, ko ikdienā ieelpojam, to lieto arī medicīnā, pārtikas rūpniecībā sava nekaitīguma dēļ A.L.) Tam seko līdzīgas atklāsmes ķīmijā — vulkāns izdalot zilskābi, kas esot tvana gāzes sastāvdaļa un vēl līdzīgas.  Pārjautāšana un lūgšana precizēt Klīvem nepatīk – viņš atzīst, ka ķīmija nav viņa stiprā puse — lai ar to nodarbojas ķīmiķi.
Tomēr tas netraucē Klīvem aprādīt, ka nav veikti pētījumi par šim bīstamajām vielām, ka Latvijas speciālisti nav sasaukuši preses konferenci un brīdinājuši par bīstamo situāciju. „Tāpēc jau mums jādzird šaurā loka speciālistu slēdzieni un vēlamākā forma būtu speciālistu diskusijas TV (ko arī cenšos ierosināt)!” skaidro Klīvs.

Vulkāna Eyjafjallajokull izvirdums Īslandē
com light
pievienojies: 01.04.2010
Komentāri: 93
Re: ???
20.04.2010 01:48
Dievs ir mūsu patvērums un stiprums, tiešām spēcīgs palīgs bēdu laikā. Tāpēc mēs nebīstamies, kaut arī zeme zustu un kalni pašā jūras vidū nogrimtu. (Ps. 46:2-3)
 
 Saraksts/Par un ap kristietību/???