Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Par un ap kristietību/harizmaati!!!
Komentāri:1234Nākamie
Hieronymus
pievienojies: 25.12.2004
Komentāri: 135
harizmaati!!!
17.01.2005 18:29
Sheit var izteikt visas savas paardomas par teemu harizmaati. :-)
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: harizmaati!!!
17.01.2005 18:31
Nē, nu vienalga rēcīgi - "Harizmāti!!!" un trīs treknas izsaukuma zīmes galā. :))))
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: harizmaati!!!
17.01.2005 18:35
>Hieronymus

Ja sanāk laiks, tad atbildi uz manu iepriekšējas masondiskusijas pēdējo jautājumu - vai tie sliktie piemēri vispār bija katoļi? Un ja bija, tad kas? Nu, varbūt, ja nevēlies vārdus, tad vismaz kustības, kopienas etc. Vienkārši man tagad jau pašam interesē kuri tad tādi ir

Hieronymus
pievienojies: 25.12.2004
Komentāri: 135
Re: harizmaati!!!
17.01.2005 18:35
Vai var buut harizmaats kas nepieder nevienai harizmaatu kopienai?
Vai Bazniicas veesturee arii ir sastopami harizmaati?
Vai runaashana melees arii ir harizmaatus raksturojosha iipatniiba?
Ar ko harizmaats atskjiraas no paareejiem?
Hieronymus
pievienojies: 25.12.2004
Komentāri: 135
Re: harizmaati!!!
17.01.2005 18:38
tie konkreetie gadiijumi nebija RKB paarstaavji, bet katoliskaas Bazniicas sastaavdalja tie bija. Koptu bazniicas loceklji, konkreeti.
Bet ar mazliet diivainu attieksmi no harizmaatu puses esmu saskaaries arii Latvijaa, atljaushos publiski vairaak par to neko neteikt. :-)
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: harizmaati!!!
17.01.2005 18:56
1. Domāju, ka var. Tas nav izslēgts. Piemēram es tieši caur harizmātiskām kopienām sastapos ar Jēzu, iepazinu Viņu kā manu Kungu un Pestītāju. Tādēļ arī vēlos būt tajā vietā, tajā kopienā, pateicoties kurai es iepazinu Viņu, dārgāko kas vien manā dzīvē ir. Btw, piemēram, es RKB ienācu tieši caur harizmātisko kustību. Vai precīzāk - vienlaicīgi ab;ās.

2.  Jā, Baznīcas vēsturē ir sastopami harizmāti. Tajā izpratnē, ka daudziem svētajiem ir bijušas daudzas Svētā Gara dāvanas. Uz sitiena nepateikšu kuriem, varbūt citi šeit palabos

3. Jā, runāšana mēlēs ir viena no Svētā Gara dāvanām, par kuru runā Pāvils. Tomēr kā viņš arī norāda vismazākā un nevērtīgākā, jo domāta paša lūdzēja celšanai, nevis draudzei. Tādēļ Pāvils mudina ar tām neaizrauties. Domāju, ka tas ir aktuāli arī šodien. Manā skatījumā mēlēm nav kādas īpašas nozīmes, lai tām pievērstu tik milzīgu uzmanību gan no pašu harizmātu, gan neharizmātu puses.

4. Ar ko harizmāts atšķiras no pārējiem? Domāju, ka ne ar ko. Tāpat viņš ir izglābts grēcinieks, kurš atkarīgs tikai un vienīgi no Kunga Jēzus Kristus žēlastības. Šķiet, ka vairāk jārunā par to ko harizmāti ir ieguvuši un ienesuši Baznīcā jaunu, arī manā dzīvē. Man pirmkārt tā ir slavēšana, žēlastība pateikties, godināt un slavēt Pestītāju ar mūsdienīgiem mūzikas līdzekļiem. Otrkārt man tā bija lūgšanu un aizlūgšanu žēlastība. To, ka ir iespējams un ir nepieciešams lūgt Kungu draudzei kopā spontānā lūgšanā, aizlūgt vienam par otru. Treškārt priekš manis Harizmātiskā atjaunotne laikam ir pavērusi acis uz Kunga žēlastību un spēju dziedināt. To, ka Jēzus Svētajās Asinīs var tikt dziedināti mani smagākie pagātnes ievainojumi, ka Jēzus Mīlestība ienāk arī manas dvēseles vistumšākajos stūrīšos, ka Viņš paņem manas sāpes, ka man nav visū dzīvi jāmokās ar bērnībā pārciestām sāpēm, pāridarījumiem, ka Viņš tos paņem pie Krusta.

Nu tas ļoti īsi un konspektīvi ir tas ko manā dzīvē ir ienesusi harizmātiskā atjaunotne. Bet kā jau rakstīju - pāri visam ir tas, ka tieši tur es iepazinu Jēzu Kristu kā manu Pestītāju.

Ursus
pievienojies: 16.11.2004
Komentāri: 26
Re: harizmaati!!!
17.01.2005 20:10
Mīļie brāļi un māsas, paldies Dievam, mēs neesam visi vienādi. Dievs ir vēlējies radīt mūs dažādus un no tā izriet, daži Kristu ir iepazinuši caur tradicionālu draudzes formu, citi caur harizmatisku kopienu. Visiem mērķis ir viens - Dievs. Tāpēc arī visiem mums ir jāmācas respektēt vienam otrs. Dievs taču to dara. Galvenais, lai harizmātiskās kopienas paliek Baznīcas mācībā, bet tas pats attiecas arī uz visiem pārējiem, jo dažādas muļķības var būt gan vieniem, gan otriem.
Papucs
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 47
Re: harizmaati!!!
17.01.2005 20:22
Tur jau tā nelaime, ka harizmātiskās kopienas tikai formāli paliek Baznīcas mācībā. Patiesībā tām ir daudz vairāk kopīga savā starpā (ar Riku Renneru, A.Ļeģajevu u.c.) nekā ar Pāvestu. :(((
Ursus
pievienojies: 16.11.2004
Komentāri: 26
Re: harizmaati!!!
17.01.2005 22:06
Tadas harizmatiskās kopienas Katoļu Baznīcā nedrīkst būt. Vai nu ir vienība ar Katoļu Baznīcu vai arī nav.
Ivarse
pievienojies: 13.01.2005
Komentāri: 19
Re: harizmaati!!!
17.01.2005 22:07
Cien braalji. kapeec harizmaatiskaa kustiiba bazniicaa tik ljoti uzsver tieshi Sveetaa gara darbiibu cilveeka dziivee un biezji runaa par taadu apsoluuti man skjiet maliigu un no Dieva vedoshu prom lietu, kaa Sveetaa gara kristiibu? KAS TAS I?
Ivarse
pievienojies: 13.01.2005
Komentāri: 19
Re: harizmaati!!!
17.01.2005 22:13
Man ljoti zjeel tos ljaudis, kas aizraujas ar shiim harizmaatiskajaam daavanaam, jo vinji tiek ljoti aatri iztukshoti taisni gariigajaa liikne. Vinji pashaa saakumaa ir ljoti aktiivi un tieshaam liekas no pirmaa skata ljoti apgaroti un prieka pilni. tacju tas ir gluzji kaa ar narkootikaam. Cilveekam nav gana. Vinjam vajag veel un veel shiis izjuutas liidz vinjsh no taam ir tik ljoti atkariigs, ka saak justies nevis laimiigs, bet tieshi otraadi, nomaakts un depresiivs. negribu ticaat, ka shaada ir Dieva griba cilveeka dziivee izjust vilshanos un ruugtumu par to ka Dieva gara speeks ir tik ljoti paarejoshs. tas ir no manas pasha dziives pieredzes.
Ursus
pievienojies: 16.11.2004
Komentāri: 26
Re: harizmaati!!!
17.01.2005 22:33
Tieši tādēļ jau harizmātiskajām kopienām ir jāturas pie Baznīcas mācības, kas ved uz dziļu sakramentālo dzīvi, tā ved dziļumā un klusumā. Jūtas ir īslaicīgas, uz tām dzīvi un savu ticību nevar balstīt. Sakramentālā dzīve dod peipildījumu un tad klusumā, bet ar brīnišku prieku var slavēt Dievu. Tas arī no pieredzes. :) Harizmātiskās kustības bieži iekrīt augstprātībā, domājot, ka tās locekļi ir sasnieguši kādu garīgu pilnības pakāpi. Tad arī ir tendence uz pārējiem paskatīties no augšas. Bet tāda pati tendence ir arī  "tantukiem" draudzēs.
ivars
pievienojies: 11.01.2005
Komentāri: 27
Re: harizmaati!!!
17.01.2005 23:07
Domaaju vai veerteejuma kriteerijs nebuutu patiesa pazemiiba. Dieva Gars pretojas lepnajiem. Kaadi gari atliek? Lasot par tuksneshu Teeviem (arii Antoniju) redzu garu un nopietnu ciinju ar kaardinaajumiem un sevi. Gara auglji seko peec tam.
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: harizmaati!!!
18.01.2005 10:21
Precīzi, Ursus, svarīgi ir palikt vienībā ar Baznīcu! Par krišanu augstprātībā arī, diemžēl, taisnība. Jā, harizmātiem arī var gadīties krist lepnības grēkā. :( Tāpat kā jebkuram kristietim. Ko lai liedzas, arī man iznāk šajā grēkā krist itin bieži. Krist, iet pie grēksūdzes, nožēlot, lūgt žēlastību negrēkot... Un ne jau tādēļ, ka esmu harizmātiskā kopienā, nē, ne jau tādēļ. Iemesli sevis paaugstināšanai rodas jauni un jauni. Sākotnējā sajūsma par Jezus klātbūtni slavēšanā, aizlūgšanās, Svēto Rakstu lasīšanā ir norimusi. Tā vietā nācis pastāvīgs miers un atziņa, ka Kungs visskaļāk  runā klusumā, adorācijā. Atziņa, ka pāri visam Viņš vēlas manu satriekto sirdi, pazemīgu, visu sevi atdodošu Viņam, pie Viņa Krusta. Tas ir mans ticības pamats, ne jau emocijas, sajūsma. Emocijas, šī brīnišķīgā sajūta un apziņa, ka Kungs ir patiesi Dzīvs Dievs, ka Viņš mīl mani personīgi ir vienkārši Kunga dāvana. Viņš to dod kā žēlastību, lai mūs iepriecinātu. Un ne vairāk. Tās nav un nevar būt pašmērķis.

Ivarse, nu nav Tev taisnība, nav. Neseko depresija. Nu jau 4-tais gads iet kopš esmu iepazinies ar Harizmātisko atjaunotni, bet manā sirdī ar Kunga žēlastību ir aizvien pieaugošs prieks. Un es pateicos Viņam, ja man ir iespēja Viņu priecīgi slavēt, gavilēt Viņam, es tiešām pateicos. Tomēr es nemeklēju šīs izjūtas, tās nav pašmērķis. Mērķis ir sirds uz sirdi saruna ar Karali, klusumā, pie Viņa Krusta.

Lasīju šos komentārus un jāsaka, ka man atkal ir žēl šos cilvēkus, kuri visu par visiem zin. Kuri var apgalvot, ka tas lūk ir tik tuvu Baznīcai un Pāvestam, tas lūk ir tik tālu. Lai jau, miers ar jums. Vairs jau šādi vārdi nesāpina. :) Ja jau baznīca.lv pirms pāris gadiem, tikko atgriezies, dedzīgs kristietis, lasīju līdzīgus komentārus, ka es kā katolis un turklāt harizmāts neesmu nemaz kristietis, tieši otrādi, ienaidnieka kalps esot.... ja jau tad pārdzīvoju, jo tad patiešām baigi sāpēja - kā viņi neredz, ka mana sirds ir pārveidota, ka esmu saticis Viņu, Pestītāju! Bet pārdzīvoju, jo tieši attiecības ar Kristu deva spēku. Jo svarīgākais jau ir tas ko Kungs par mani domā, nevis citi cilvēki. "Atgriezieties no grēkiem un ticiet uz Evaņģēliju", šis Jēzus aicinājums ir vissvarīgākais un aktuālākais.  

rosely
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 7
Re: harizmaati!!!
18.01.2005 15:36
harizmati rullee!
Papucs
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 47
Re: harizmaati!!!
18.01.2005 18:23
Harizmātisms ir viena no smagākajām apsēstībām, no kuras praktiski nav iespējams atbrīvoties. Ja mēs vēlamies Baznīcas dziedināšanu, tad antiharizmātiskās organizācijas būtu jāveido no kristiešiem, kuri atbrīvojušies no sātaniskā harizmātisma važām. Tas ir līdzīgi kā bijušo narkomānu kopienas, kuras palīdz izķepuroties tiem, kas cīnās ar atkarību no narkotikām. Diemžēl Latvijā vēl ir pārāk maz cilvēku, kas apzinās šo Baznīcas slimību. Arī uz Baznīcas hierarhiju nav ko cerēt, jo galvenais atbildīgais Vatikāna harizmāts, kad bija Rīgā, pa radio runāja tik briesmīgus vārdus, ka kauns pat atstāstīt... Baznīcā nepieciešams veidot tādu kā partizānu kustību. Tāpēc piedāvāju visiem apzināt tos cilvēkus, kurus Dievs atsvabinājis no šīm drausmīgajām važām.

Uzmanieties! Nepieviļaties! Harizmātu runas ir tik pareizas un saldenas. Neļaujaties viņu vārdiem jūs apmuļķot !!!

Upis
pievienojies: 15.12.2004
Komentāri: 30
Re: harizmaati!!!
18.01.2005 20:08
>Papucs Es vienmēr esmu brīnijies par cilvēkiem, kas tik kategoriski izsaka galīgus spriedumus par gandrīz visām lietām. Arī par harizmātisko kustību Baznīcā. Esmu jau 11 gadus harizmātiskajā kustībā un varu apgalvot, ka tajā nav nekā kopīga ar to,  par ko to raksti. Tavs viedoklis, acīmredzot, ir izveidojies pateicoties kādam  negatīvam piemēram, virspusīgas, emocionālas reakcijas rezultātā.
zivtele
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 2
Re: harizmaati!!!
18.01.2005 20:15
Reizem cilveki tic Dievam, Vinhu ludz, bet netic, ka Vins ir tik reals, ka musu lugshanas var piepildit. Tic tikai tajas reizes, kad izludzama "lieta" ir "vienkarsi nokartojama". Bet ja ir runa par "sarezgitakam", tad uzskata, ka nav verts lugt, it ka Dievam tas nebutu pa spekam.

Atjaunotne Svetaja Gara man personigi saistas ar so ticibu, ka Dievs ir LOTI, LOTI varens un LOTI, LOTI tuvu. Tas nozimee, ka spejigs atrisinat visas sarezghitas un sapigas problemas. Un vel atjaunotne Svetajaa Garaa saistas ar ticibu brinumiem un drosmi evangelizet, apliecinat, ka Kristus ir Dievs. Apustuli tachu saka apliecinat Kristu tieshi tad, kad sanema Sveto Garu. Un mums ir loti vajadzigs Svetais Gars, kurs palidz ticet, ka Dievs ir varens, palidz apliecinat, ka Vins ir dzivs.

Ja un veel, harizmatisms nav emocionalitate. Harizmatiku viduu ir daudzi loti nosverti un klusi cilveki. Un ja kads aizrautigi blaustas, tas nebut nenozimee, ka sis cilveks ir harizmatikis. Manuprat, vins ir emocionali nelidzsvarots.

Atceros Latvijaa viesojas Ralfs Martins, kurs ir viens no harizmatiskas atjaunotnes Katolu Baznicaa Amerikaa aizsacejiem. Mani parsteidza, ka vins ir loti kluss un nosverts. Un ne manjas no manipulacijas. Tad ari sapratu, ka harizmas, harizmatisms nav sinonims sajusmas pilnaam sejam (tas nav ari pasmerkis). Harizmatisms (vismaz ta es to saprotu) aicina uz personigam attiecibam ar Dievu, kas ir balstitas ticibaa tam, ka Dievs sodien ir tikpat varens un specigs kaa Kristus laikaa.  

ivars
pievienojies: 11.01.2005
Komentāri: 27
Re: harizmaati!!!
18.01.2005 23:05
Sanjemot kristiibas sakramentu katrs sanjem Gara daavanu - harizmu, kljuust par Kristus Miesas locekli. Domaajams ka valda dazaadiiba gan miesas daljaas, gan harizmaas. Shauri liekas saskatiit savu harizmu un noliegt paareejo dalju. Nu ko, esam visi HARIZMAATI! Meegjinaasim iepaziit , saskatiit un pateikties par savaam Dieva daavanaam!
Papucs
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 47
Re: harizmaati!!!
19.01.2005 04:29
Vēl joprojām ticu, ka bez "sliktajiem harizmātiem" kaut kur ir arī  "labie harizmāti". Diemžēl piecu gadu laikā, kopš padziļināti pievērsos šim jautājumam, cerības sastapt "labos" aizvien samazinās. Aiz jaukajām runām par Dieva varenību ir iespējams saskatīt pietiekoši daiļrunīgas detaļas, kuras lielākā daļa, iespējams, nepiefiksē. Ja arī piefiksē, tad ignorē, ja nevar ignorēt, tad attaisno. Tieši uz šādu detaļu analīzi balstās mani secinājumi.

Daži piemēri.  1. Reiz piedalījos Effatas rīkotā pāris dienu seminārā, kura nobeigumā aizlūgumu laikā daudzi saņēma "Sv.Gara kristības". Tad man vēl nebija pilnīga skaidrība, paļāvos uz Dieva prātu. Tā kā vienmēr esmu uzticējies Dievmātei, aizlūguma laikā stipri lūdzu "Esi sveicināta". Tās grupiņas, kas par mani lūdzās, vadītāja pēc neilga brīža ar roku pārējiem lūdzējiem deva nepārprotamu zīmi - metam mieru, pilnīgs bezceris! Pēc tam man tika dots "padoms" - "Tu nedrīksti neko lūgt! Lai Sv.Gars varētu ienākt, pilnīgi jāatbrīvojas, nevajag neko domāt, jāatslēdz prāts!" - Nu, dārgie? Vai neatgādina kundalini jogu? Kas tas ir par garu, kas nevar ienākt Dievmātes klātbūtnē?  2. Ir jau jauki, ja cilvēks Dieva spēkā ir atbrīvojies no homoseksuālisma, un pēc tam braukā pa pasauli ar savu liecību, lai palīdzētu citiem. Vēl labāk, ja viņa uzstāšanās ir līdz asarām aizkustinoša. Bet tajā brīdī, kad vairākās reizēs dažādos gados es izdzirdu precīzi vienu un to pašu frāzi : "Man ir ļoti skaista sieva. Cik žēl, ka man nav līdzi viņas fotogrāfijas!", pēkšņi kļūst skaidrs, ka īstenībā mums darīšana ar Holivudu. Patiesais mērķis, visticamāk, ir "izplatīt" tautā "Sv.Gara kristības".

Tā es varu turpināt ilgi...

Papucs
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 47
Re: harizmaati!!!
19.01.2005 09:49
Kur palika mans nevienu personiski neaizskarošais un objektīvais komentārs, ko ieliku šorīt 4:50 ?
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: harizmaati!!!
19.01.2005 11:07
Ehh, Papuci, kaut Tu tā pa īstam saprastu savu vārdu nozīmi :( Jo par saviem vārdiem mēs atbildēsim Kunga priekšā. Neuzskatu par nepieciešamu komentēt tādu absurdumu, ko Tu rakstīji. Lai Kungs ir ar Tevi!

Papucs
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 47
Re: harizmaati!!!
19.01.2005 11:19
Labi! Lieku vēlreiz mazliet rediģētu.

Draugi, pievērsiet uzmanību detaļām! Detaļas ir ļoti daiļrunīgas. Daudzi tās nepamana; tie, kas pamana - ignorē; tie, kas nevar ignorēt - attaisno. Man pat nav jāatmasko harizmāti, viņi pietiekoši labi paši sevi atmasko!

Piemērs. Reiz mūsu draudzes baznīcā Effata rīkoja "Sv.Gara semināru". Finālā bija aizlūgšanas, kuru laikā daudzi saņēma "Sv.Gara kristību". Jau semināra laikā toreizējais Effatas garīgais vadītājs priesteris Zbigņevs aicināja aizlūgšanas laikā atbrīvoties un neko nelūgt. Man vēl nebija pilnīga skaidrība par notiekošo, tāpēc es uzticēju sevi Dievmātei un stipri lūdzu "Esi sveicināta". Tās grupiņas, kas par mani lūdzās, vadītāja pēc brīža pārējiem aizlūdzējiem ar roku rādīja nepārprotamu žestu - Metam mieru, šitais ir pilnīgs bezceris! Pēc tam man tika dots "padoms" - "Tev nevajag neko lūgt! Lai Sv.Gars varētu ienākt, tev pilnībā jāatbrīvojas, nevajag neko domāt, jāatslēdz prāts!" Dāgie, vai saskatāt paralēles ar kundalini jogu u.c.? Kas tas tāds par garu, kurš nevar ienākt Dievmātes klātbūtnē? 

Šādu piemēru man ir daudz...

Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: harizmaati!!!
19.01.2005 11:53
> Ivars

Precīzi, katrs mēs esam harizmāti! Jo katram kristietim ir Svētais Gars un tā dotas dāvanas kalpošanai.

Patiesībā harizmātiskās atjaunotnes mērķis nekad nav bijusi un nav kādas atsevišķas organizācijas, kustības veidošana. Mērķis ir visas Baznīcas atjaunotne. Un ne jau obligāti, lai visur būtu dziedināšanas dāvanas, vai pravietošana, tas bez šaubām ir ļoti nozīmīgi, bet ne jau vissvarīgāk. Galvenais atjaunotnes mērķis ir dedzība attiecībās ar Jēzu, visas dzīves atdošana Viņam. Atjaunotnes līderi vienmēr ir uzsvēruši, ka Atjaunotnes galīgais mērķis ir pazušana. Proti, nebūs vairs nepieciešamības pēc atsevišķām Atjaunotnes kustībām, jo visa Baznīca būs dedzīga. Un to jau var novērot.

Piemēram, šeit pat Latvijā ar vienu no Atjaunotnes ienestajām dāvanām - slavēšanu. Kad pirms 10 gadiem kopiena Effata Latvijā sāka organizēt slavēšanu, tas bija kaut kas ārkārtējs. Tagad ir jau neskaitāmas vietas katoļu baznīcā, kur ir ļoti labas slavēšanas grupas. Turklāt ne jau tikai harizmātiskās kopienās, bet vienkāršās draudzēs, kopienās ar citu aicinājumu. Uzdevums ir gandrīz ir jau sasniegts - slavēšanas žēlastība ir plaši zināma Latvijas katoļu baznīcā. Vai tas nozīmē, ka tas ir noārdījis daudz senākos Dieva pielūgsmes un slavas sniegšanas veidus, tradicionālo Baznīcas mūziku? Nē! Slavēšana vienkārši ir alternatīva. Un mūsu Baznīca ir brīnišķīga ar tik lielu dažādību! Slava un pateicība Kungam par to.  

Vēl ko es gribēju teikt. Trīs svarīgākie kritēriji pēc kuriem es savulaik nospriedu, ka harizmātiskā atjaunotne ir OK:

1. Tajā notiekošais atbilst Svētajiem Rakstiem. Apustuļu darbi, Pāvila vēstules korintiešiem.

2. Pret to pozitīvi izturas Baznīca. Amada jau šajā vai iepriekšējā diskusijā jau deva linkus uz pāvesta teikto, kurā viņš atbalsta atjaunotni un to iedrošina. Un ne tikai Jānis Pāvils II, bet arī iepriekšējie pāvesti, kopš jau 70-to gadu sākuma, kad Atjaunotne radās. Un tas ir tikai normāli, ka pāvests neizsludina šādu vai tādu atbalstu Atjaunotnei tā teikt "ex catedra". Tas nav nepieciešams, tās nav ticības patiesības, dogmas, kas visiem būtu jāievēro. Garīgumi Baznīcā ir dažādi sākot ar karmelu un franciskāņiem un beidzot ar Opus Dei un Atjaunotnes kustībām. Tā ir izvēlas iespēja.  Visbeidzot - neviens no man zināmajiem Atjaunotnes līderiem nekad NAV neko sludinājis, mācījis pret Baznīcas mācību. Tieši pretēji, prakse rāda, ka tieši harizmāti ir vieni no dedzīgākajiem Baznīcas un tās aizstāvjiem! Un tādi ir visi Atjaunotnes līderi, kuri, piemēram, ir viesojušies Latvijā - gan te jau tika minētais viens no redzamākajiem  līderiem Ralfs Martins, gan Dons Tērbits, gan Andžejs Sjoneks, gan brāļi un māsas no katoļu harizmātu kopienām "Beatitudes" un "Chemin Neuf". Es vienkārši aicinu - nu paklausieties kādu no šiem cilvēkiem, palasiet viņu darbus, paņemiet kādu no Atjaunotnes grāmatām un pārliecinieties paši!

3. Augļi. Svētie Raksti aicina mūs pārbaudīt pēc augļiem garus un garīgās pieredzes. Esmu pieredzējis un pieredzu, ka manā dzīvē dalība Atjaunotnē ir nesusi prieku, mieru, mīlestību pret brāļiem, māsām un Baznīcu, patiesu grēkatziņu, drosmi un spēku sludināt Evaņģēliju un dzīvot saskaņā ar to, bet pats galvenais -dāvājusi sirds uz sirdi attiecības ar Jēzu Kristu. Kā jau rakstīju ir arī laika pārbaudījums - Atjaunotni jau pazīstu 4 gadus. Upis minēja vēl ilgāku laiku - 11 gadus.

Upis
pievienojies: 15.12.2004
Komentāri: 30
Re: harizmaati!!!
19.01.2005 12:49
>Papucs. Iespējams toreiz viss izskatījās šādi - Katedrālē notika neredzētas un pārsteidzošas lietas: aizlūgšanas par cilvēkiem. Lielai daļai cilvēku viss nezināmais un jaunais saistās ar aizdomām un bailēm. Bet tai pašā laikā  ir interese, vai ziņkāre. Tāpēc jau tu arī piegāji pie aizlūdzējiem ar šadām pretrunīgām sajūtām un nepārtraukti lūdzies: esi sveicināta, esi sveicināta, esi sveicināta ... Aizlūdzēja juta šo sasprindzinājumu tevī un tāpēc teica: nelūdzies pats, bet saņem Svēto Garu, mēs lūgsimies. Pareizas aizlūgšanas nav kāds maģijas seanss, kur tiek manipulēts ar cilvēka garu, apejot viņa gribu. Jābūt pareizai un tīrai motivācijai tam cilvēkam, kurš lūdz pēc aizlūgšanas. Bet ja ir tikai vēlme piedalīties garīgā eksperimentā ar domu - interesanti, kas notiks, tad aizlūdzējiem tas jāatpazīst un jāpārtrauc šīs lūgšanas, kas arī notika tavējā gadījumā. Un runājot par Mariju un hrizmātiem - pilnīgas muļķības. Marija bija ar apustuļiem Vasarsvētkos un saņēma Svēto Garu ugunsmēļu veidā un ir savā veidā harizmātiskās kustības patronese Baznīcā. Meždugorijā ir pilns ar harizmātiķiem. Un arī Meždugorijas draudze, kas tiek uzskatīta, kā mūsdienu draudzes paraugs ir harizmātiska.

Komentāri:1234Nākamie
 Saraksts/Par un ap kristietību/harizmaati!!!