Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Par un ap kristietību/Bīskapa Zbigņeva konsekrācija
 
core
pievienojies: 14.01.2005
Komentāri: 130
Bīskapa Zbigņeva konsekrācija
08.08.2010 20:23
Mīļās māsas un brāļi, pirms pusotras stundas atnācu no dievkalpojuma, bet sirds vēl pilna - gribas dalītties. Gandrīz neko neredzēju (priekšā bija TV operatori un fotografi), bet Dieva prieks ir manī. Karstumā sviedru lāses bija uz bīskapa Zbigņeva sejas, bet vai tā nav zīme, ka kalpojums būs grūts? Tāpēc es aicinu visus izbeigt tukšas diskusijas, bet koncentrēties uz tiem uzdevumiem, kurus mums iezīmēs jaunais metropolīts.

 
Ingars
pievienojies: 24.07.2009
Komentāri: 71
Re: Bīskapa Zbigņeva konsekrācija
08.08.2010 20:41
Tieši,tā,Svētdiena, 8.augusts (2010), plkst.19:04 | Ziņu aģentūra LETA

Spēcīgais vējš, kas šodien plosījās Latvijas austrumos - Daugavpilī, Preiļos un Madonā, radījis pamatīgus postījumus, jo vairākām mājām norauti jumti, ir nogāzti koki, kā arī lielākā daļa Madonas iedzīvotāju esot palikuši bez elektrības.

Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses pārstāve Inese Veisa aģentūru LETA informēja, ka sākotnējā informācija par vētras nodarītajiem postījumiem saņemta no Daugavpils, pēc tam no Preiļiem, bet nesen arī no Madonas.

Pārsvarā zvani esot bijuši par stiprā vēja nolauztiem kokiem, iedzīvotāji sūdzējušies par elektroapgādes traucējumiem, bet Daugavpilī vētras rezultātā pārrauti tramvaja vadi.

Kopumā bija ļoti daudz zvanu un arvien vēl turpina zvanīt. Kā stāstīja Veisa, tad pēc iedzīvotāju teiktā dažādās vietās Latvijas austrumos vētra esot plosījies ļoti īslaicīgi.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja kāda Madonas iedzīvotāja, tad pēc stiprā vēja vismaz divām daudzdzīvokļu ēkām bija norauti jumti un pašlaik Madonas iedzīvotāji palikuši bez elektrības.

Savukārt vienas cietušās mājas jumts iepūsts blakus esošajā bērnudārza teritorijā.

Ne tikai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās, bet arī veikals "Beta", kas atrodas Rīgas ielā, palicis bez jumta. Arī privātmājas cietušas negaisā un tām stiprais vējš ir norāvis jumtus un sabojājis apdari.

Savukārt vairākās ielās ir apgrūtināta satiksme, jo uz ceļiem ir sagāzušies koki, aģentūrai LETA stāstīja Madonas iedzīvotāja.

Negaisā cietušas arī uz ielas atstātās automašīnas, kurām nereti izsisti stikli. Vietām uz ielām sakrituši arī elektrības stabi, bet vairākām tirdzniecības vietām sabojāti reklāmas baneri.
core
pievienojies: 14.01.2005
Komentāri: 130
Re: Bīskapa Zbigņeva konsekrācija
08.08.2010 20:56
Ingar - nesapratu, kāpēc ierakstīji galīgi nesakarīgu tekstu?  Ja tu tikai mācies lietot internetu un  forumus, tad varbūt varētu apsveikt ar minimālu veikumu. Ja tu tikai gribi izbojāt jebkuru topiku un padarīt to interesantu tikai margināliem lietotājiem, tad varbūt labāk aizej uz ebaznīcu.
Ingars
pievienojies: 24.07.2009
Komentāri: 71
Re: Bīskapa Zbigņeva konsekrācija
08.08.2010 21:03
core. ko Jūs te gaidat?,paskatieties visapkārt,ko Dievs dara un labāk palīdziet palūgties par visu,nevis gaidat kārtējās liekās tenkas,kas Dievam pat neinteresē!Paldies!
Ingars
pievienojies: 24.07.2009
Komentāri: 71
Re: Bīskapa Zbigņeva konsekrācija
08.08.2010 21:38
vispirms meklējiet Dieva valstību!” (sal. Lk 12, 22-31); “Uzmanieties, ka jūsu sirdis nav rūpju nomāktas!” (sal. Lk 21, 34) u. c. Mums, kristiešiem, jābūt tikai vienai patiesi svarīgai vēlmei, nevis tiem daudzajiem rūpestiem, kas draud mūs pārņemt savā varā, – mums patiešām jāvēlas uzcītīgi ieklausīties Kungā, proti, jāvēlas, lai Kristus ir mūsu dzīves Kungs, lai Viņš savos vārdos un darbībā vada mūsu dzīvi, jo par Viņu Tēvs saka: “Šis ir mans Dēls, mīlētais, viņu klausiet!” (Mk 9, 7 u. c.)
MZGD
pievienojies: 04.08.2010
Komentāri: 14
Re: Bīskapa Zbigņeva konsekrācija
10.08.2010 09:39
Jebkurš sākums ir grūts,tāpēc jau ir jāveltī katram sevi nemitīgai lūgšanai.Nav svarīgi,pie kādas ticības mēs piederam vai ne.Ko saka Pāvils
otrā vēstulē korintiešiem (2 Kor 9, 6-10)būtu labi ieklausīties,noderīgi un lietderīgi.Kaut jel mēs būtu karsti vai auksti,tikai ne remdeni!
com light
pievienojies: 01.04.2010
Komentāri: 93
Re: Bīskapa Zbigņeva konsekrācija
11.08.2010 00:54
core
pievienojies: 14.01.2005
Komentāri: 119Bīskapa Zbigņeva konsekrācija08.08.2010 20:23Mīļās māsas un brāļi, pirms pusotras stundas atnācu no dievkalpojuma, bet sirds vēl pilna - gribas dalītties. Gandrīz neko neredzēju...

Baigais karstums,kā pirtī,sviedrējamies 3stundas ilgā procesijā!Man  patika tā gulēšana uz vaiga,eļļas smērēšana un interesantākais Sv.rakstu grāmatas likšana uz galvas un vārdošana.Skats labs,tikai likās vai tik nav pa traku.Izdomātā tradīcija manuprāt novecojusi.Tā būtu jāmaina vai ari ne?
Ingars
pievienojies: 24.07.2009
Komentāri: 71
Re: Bīskapa Zbigņeva konsekrācija
11.08.2010 01:20
http://www.kasjauns.lv/lv/news/ka-dazadas-latvijas-vietas-plosijas-vetra-skaties-video&news_id=26319
com light
pievienojies: 01.04.2010
Komentāri: 93
Re: Bīskapa Zbigņeva konsekrācija
11.08.2010 01:47
Patika ari šī runa

Augsti godātais Arhibīskap Zbigņev, mīļais brāli Kristū!

Šodien Dievs man un mūsu luteriskajai baznīcai ir devis neparastu un dziļi nozīmīgu iespēju būt par namatēviem notikumam, kas ir izcili svarīgs gan Jums personīgi, gan visai Romas katoļu baznīcai Latvijā un pasaulē. Tas, ka jūsu iesvētīšana amatā notika šeit, Domā, luteriskās baznīcas katedrālē, lika abām baznīcām sajust vienai otras tuvumu tik nepastarpināti, ka tas izraisīja gan prieku, gan arī satraukumu, bet neatstāja vienaldzīgu. Latvijas luterticīgajiem tas noteikti liek paraudzīties uz Jūsu amatā iesvētīšanu daudz personīgāk. Esmu pārliecināts, ka viņu aizlūgšanas un svētības vēlējumi bija ar Jums šajā dievkalpojumā.

Pazīstamais luterāņu teologs Artūrs Karls Pipkorns par savas baznīcas identitāti ir sacījis tā: “Pirmkārt mēs esam katoliski kristieši (jeb universālajai Kristus Baznīcai piederīgie). Otrkārt - rietumu kristieši. Treškārt - luteriski kristieši. Es domāju, ka divas trešdaļas no viņa definīcijas Jūs un es, katoļi un luterāņi, varam teikt kopā, bet pēdējā trešdaļa mums ir katram sava. Tas atspoguļo baznīcas vēstures gaitu - 1500 gadu kopīga ceļa, un gandrīz 500 gadu, ko esam gājuši savrup. Mūsu priekšteči mums ir atstājuši neizmērojami bagātu kopīgu mantojumu, ko joprojām lietojam, tādēļ līdzību starp mums var novērot gan ticībā, gan dievkalpošanā. Mēs nevēlamies to pazaudēt. Mūsu priekšteči mums ir atstājuši arī nozīmīgu mantojumu, kas dara mūs atšķirīgus. Arī šo mantojumu mēs turam dārgu un negatavojamies no tā atteikties. Bet priekšā mums ir nākotne, ko no mums saņems mūsu bērni un kas jāveido šodien.

Tādēļ Jūsu amatā iesvētīšanas dienā es vēlētos Jūs sveicināt trīskārtīgi - no kopīgā, no atšķirīgā, un no tā, kas priekšā. No kopīgā mantojuma es gribu jūs sveikt ar mūsu abu diženā priekšteča, Hipo bīskapa Augustīna vārdiem, ko viņš teica par saviem bīskapa uzdevumiem:

“Norāt kūdītājus, mierināt mazdūšīgos, rūpēties par vājajiem, atspēkot ienaidniekus, pamanīt lamatas, mācīt nemācītos, modināt lēnos, atturēt ķildīgos, nolikt vietā lepnos, nomierināt kareivīgos, palīdzēt nabagajiem, atbrīvot apspiestos, iedrošināt labos, izturēt ļaunos un – ak! – mīlēt viņus visus.”

Šie svētā Augustīna vārdi dziļi un patiesi apraksta bīskapa kalpošanu baznīcā un sabiedrībā - kalpošanu, kurā Jūs tagad stājaties. Mēs vēlam Dieva svētību, lai Jūsu kalpošana nes bagātus augļus, kas paliek uz mūžīgo dzīvību.

No atšķirīgā mantojuma mēs gribam dāvināt Jums kādu mums ļoti svarīgu dokumentu - Augsburgas ticības apliecību, kurā ir izklāstīti luteriskās ticības pamati. Ekumeniskā saskarē ir ļoti svarīgi vienam otru pazīt. Zināt par otra ticību no pirmavotiem. Ekumeniskais dialogs nav tirgošanās ar ticību - ja jūs piekāpsities mums šajā punktā, tad mēs jums piekāpsimies šajā. Ar ticību netirgojas. Ekumeniskais dialogs ir kopīga lūkošanās Dieva atklāsmē, kas mums dota Svētajos Rakstos, lai meklētu to, kas mūs tuvina Kristum un caur to vienu otram. Labai ekumenei ir vajadzīgas divas lietas - uzticība savai ticības apliecībai un rūpes par Kristus miesas vienību. Tādu mēs esam Jūs iepazinuši - zinošu un uzticīgu katoļu baznīcas dēlu, bet tajā pašā laikā atvērtu pret citām kristīgajām tradīcijām un ar patiesu norūpi par baznīcas vienotību. No savas puses mēs vēlamies atbildēt ar to pašu - ar uzticību savai identitātei un ar godīgu vēlmi meklēt ceļu uz vienotību.

Šajā brīdī es gribu pateikties Jūsu priekštecim Jānim kardinālam Pujatam. Man bija prieks un gods kopā ar viņu ilgus gadus censties kalpot Dievam un Latvijas tautai, rūpēs par dvēselēm, par tikumiem un sabiedrības labklājību. Katram savā veidā, taču labā sadarbībā, aicinot cilvēkus pie Kristus.

Raugoties uz to, kas nākotnē - mēs dāvinām jums nelielu kopiju no Doma kapitula zāles vitrāžas, kurā attēlots pelikāns ar mazuļiem. Senatnē ticēja, ka pelikāns savus mazuļus baro ar savas sirds asinīm, tādēļ tas ir sens Kristus simbols. Jēzū Kristū mums ir pestīšana, viņa asinīs grēku piedošana, kas šķīstī un baro mūsu dvēseles. Jums kā bīskapam, kā Kristus sūtnim arī nāksies atdot ne mazums sirds asiņu par Kristus ganāmo pulku. Lai Dievs apveltī Jūs ar Svētā Gara dāvanām, ka Jūsu kalpošana ir laba liecība par mūsu Kungu Jēzu Kristu un ka caur to daudzi atrod ceļu pie Viņa, kas ir dzīvības maize. Kristus ir mūsu cerība un kopīgā nākotne. Vēlam Jums Dieva vadību un svētību visā, kas ved pie Viņa!

 

Jānis Vanags,
Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps
MZGD
pievienojies: 04.08.2010
Komentāri: 14
Re: Bīskapa Zbigņeva konsekrācija
12.08.2010 00:45
Bet priekšā mums ir nākotne, ko no mums saņems mūsu bērni un kas jāveido šodien.

Tādēļ Jūsu amatā iesvētīšanas dienā es vēlētos Jūs sveicināt trīskārtīgi - no kopīgā, no atšķirīgā, un no tā, kas priekšā. No kopīgā mantojuma es gribu jūs sveikt ar mūsu abu diženā priekšteča, Hipo bīskapa Augustīna vārdiem, ko viņš teica par saviem bīskapa uzdevumiem:

“Norāt kūdītājus, mierināt mazdūšīgos, rūpēties par vājajiem, atspēkot ienaidniekus, pamanīt lamatas, mācīt nemācītos, modināt lēnos, atturēt ķildīgos, nolikt vietā lepnos, nomierināt kareivīgos, palīdzēt nabagajiem, atbrīvot apspiestos, iedrošināt labos, izturēt ļaunos un – ak! – mīlēt viņus visus.”

Šie svētā Augustīna vārdi dziļi un patiesi apraksta bīskapa kalpošanu baznīcā un sabiedrībā - kalpošanu, kurā Jūs tagad stājaties. Mēs vēlam Dieva svētību, lai Jūsu kalpošana nes bagātus augļus, kas paliek uz mūžīgo dzīvību.

No atšķirīgā mantojuma mēs gribam dāvināt Jums kādu mums ļoti svarīgu dokumentu - Augsburgas ticības apliecību, kurā ir izklāstīti luteriskās ticības pamati. Ekumeniskā saskarē ir ļoti svarīgi vienam otru pazīt. Zināt par otra ticību no pirmavotiem. Ekumeniskais dialogs nav tirgošanās ar ticību - ja jūs piekāpsities mums šajā punktā, tad mēs jums piekāpsimies šajā. Ar ticību netirgojas. Ekumeniskais dialogs ir kopīga lūkošanās Dieva atklāsmē, kas mums dota Svētajos Rakstos, lai meklētu to, kas mūs tuvina Kristum un caur to vienu otram. Labai ekumenei ir vajadzīgas divas lietas - uzticība savai ticības apliecībai un rūpes par Kristus miesas vienību. Tādu mēs esam Jūs iepazinuši - zinošu un uzticīgu katoļu baznīcas dēlu, bet tajā pašā laikā atvērtu pret citām kristīgajām tradīcijām un ar patiesu norūpi par baznīcas vienotību. No savas puses mēs vēlamies atbildēt ar to pašu - ar uzticību savai identitātei un ar godīgu vēlmi meklēt ceļu uz vienotību.Ļoti skaisti vārdi...
Ingars
pievienojies: 24.07.2009
Komentāri: 71
Re: Bīskapa Zbigņeva konsekrācija
12.08.2010 23:08
Pasaulīgā mentalitāte ne vienmēr spēj saprast, ka Baznīcas labumi ir paredzēti visas kopienas dzīvei, jo īpaši nabadzīgajiem,” teica kardināls Banjasko. Viņš atgādināja, ka liela daļa Baznīcas mantojuma sastāv no mākslas, vēstures un kultūras darbiem. Tie pieder visai cilvēcei.

Pārējie Baznīcas labumi ir paredzēti kristīgajai kopienai, izglītības un pastorālā darba veikšanai, trūcīgo vajadzībām. Atbalsts, kas tiek sniegts trūcīgākajām kristīgajām kopienām pasaulē, ir ļoti būtisks, lai šīs kopienas varētu pastāvēt un darboties. Šis atbalsts ir solidaritātes apliecinājumus.

„Taču Baznīca nav vis kāda neatliekamās palīdzības aģentūra,” uzsvēra kardināls Banjasko. „Tā ir Kristum ticīgo ģimene, kuras uzdevums ir visu darīt tā,kā ir mācījis Kungs Jēzus Kristus!

Kardināls paskaidroja, ka Baznīca, atverot savas rokas, ir atvērusi arī sirdi. Katrs evaņģēliskās tuvākmīlestības žests ir mīlestības pavadīts. Šī mīlestība izriet no Jēzus sirds un apskauj visus cilvēkus, jo īpaši visnabadzīgākos.Nu,Latvijā tā!Nav ne mīlēstības,ne žēlsirdības,nav,jo personīgi piedzīvots gan tas, un arī nabadzība,tas ir palikts bez darba un iztikas līdzekļiem,bet no savas draudzes puses palīdzības nekādas nesagaidīju,kaut personīgi lūdzu palīdzību!Tik nenormāla attieksme kāda ir katoliskajās draudzēs ne tikai Latvijā!Lai Kungs Dievs stāv viņiem klāt un piedod,jo katoļi tiešām nezina ko dara! Turīgos tā padara dāsnus un vairo viņos prieku,kāds rodas dodot. Tai pašā laikā tā ir ticības zīme.Gribu visus brīdināt,ka Dievs nevienam neko nedod un nedos,ne nabagam ne bagātam,ja paši neko nedarīs,tas ir nestrādās!Par lūgšanām arī neko nedos!Lūk tā mīlīši! Tāpēc Baznīca visos laikos nav mitējusies palīdzēt tiem, kuri atrodas grūtībās!(absolūti meli!)Kā tā var rakstīt,ja to nav darījuši!Paldies!Vēlu veiksmi jaunājā dzīvē un darbā,kā mums novēlējis mūsu Kungs Jēzus Kristus!Prieks par Jūsu Augšāmcelšanos!
elizabethe
pievienojies: 18.10.2010
Komentāri: 9
Re: Bīskapa Zbigņeva konsekrācija
18.10.2010 15:21
core- Jā, šis dievkalpojums bija īpaši skaists, ar jūtamu Svētā Gara klātbūtni. 
MVeide
pievienojies: 20.01.2007
Komentāri: 250
Re: Bīskapa Zbigņeva konsekrācija
02.12.2010 00:40
Elizabete>ņemot vērā kur tas notika,un kas tur bija klāt-esat ko sajaukušas un tas vairāk pēc Ļunā gara klātb;ūtnes izskatās
erglis
pievienojies: 25.11.2010
Komentāri: 17
Re: Bīskapa Zbigņeva konsekrācija
02.12.2010 14:47
Lai JĒZUS KRISTUS GAISMA apspīd viņu un lai augstprātība neapēno viņu ,pret vienkāršo tautu.   LAI SLAVĒTS JĒZUS KRISTUS .Ernasts
elizabethe
pievienojies: 18.10.2010
Komentāri: 9
Re: Bīskapa Zbigņeva konsekrācija
18.12.2010 22:46
Cik saprotu, MVeide arī ir pats personiski  bijis klāt šajā pasākumā, jo citādi nav iespējams dot tik konkrētus spriedumus, un tādēļ būtu labi, ja viņš pakomentētu plašāk, kā viņš pamato tās ļaunā gara klātbūtnes izpausmes. Kurā momentā, kur viņš tās saskat\ija,  kādā veidā tās izpaudās? Ja spriedums nāk no cilvēka, kas pats personiski nav bijis klāt, tad izskatās tā pajocīgi...
MVeide
pievienojies: 20.01.2007
Komentāri: 250
Re: Bīskapa Zbigņeva konsekrācija
18.12.2010 22:55
nebiju klāt-jo šo klātbūtni nteica jau norises vieta-hjo kamēr tā baznīca nav pārkonsekrēta,pēc herētiķu apgānīsanas-tas ir bija un būs- tikai un vienīgi sātana templis-vieta un klātesošie herētiķi,100%to padarija par ļaunā gara klātb;ūtnes pasākumu-tapēc jocīgi būtu bijis tur būt-nē pat ne jocīgi bet pat kaitīgi un apgrēcīgi-2.faktori jau ša pasākumā būtībā to noteica-tā kā nevajadzēja būt klāt lai būtu 100%skaidrība kāds gars tur bija
MVeide
pievienojies: 20.01.2007
Komentāri: 250
Re: Bīskapa Zbigņeva konsekrācija
18.12.2010 22:57
p.s:piedod tad neejot uz tā saucamjām "sātana baznīcām"gribi teikt nevar 100%pateikt ka tur ir sātanisms?sory-tā no tava komenta izriet
MVeide
pievienojies: 20.01.2007
Komentāri: 250
Re: Bīskapa Zbigņeva konsekrācija
18.12.2010 23:00
p.s.s:vai arī piemēram neesot bordelī,vai narkotiku zanķi nevari pateikt ka tie tādi ir?piedod bet tā no tava komenta izriet.
Sammijs
pievienojies: 22.10.2012
Komentāri: 9
Re: Konsekrācija (Lieli notikumi bieži nāk ar īstu vērienu un spēcīgu akordu! ;)
01.11.2012 02:26
  Sniega vētrā norauts "MicRec" mājas jumts!   /* (c)AdOcean 2003-2011, delfi_lv.delfi2011.delfi2011LV.IekslapasLV.03PELDOSAISLV */ ado.slave('adoceandelfilvzfcgovooqf', {myMaster: 'Y7z1ccoQjd5s6jTr2z1tyOsYY_rTMxHh3PdWJC_XWgz..7' }); if(typeof adoceandelfilvzfcgovooqf=='function'){adoceandelfilvzfcgovooqf();} Melomānija var noteToEditorUrl = "/note.php?id=42778116&url=%2Fpopmuzika%2Fmelomanija%2Farticle.php"; function noteToEditor(){ noteWindow = window.open(noteToEditorUrl, 'noteToEditor', 'width=444,height=390,scrollbars=yes,resizable=yes'); noteWindow.focus(); }    (33)   DELFI Izklaide |  26. oktobris 2012 12:30   ”Es biju lieciniece šim notikumam - jumts nogāzās manā acu priekšā. Par laimi, es atrados pietiekamā attālumā no vietas, kur tas krita. Norauts gan ir ne viss jumts, bet daļa no tā," portālam DELFI Izklaide skaidro Mīlgrāve.

Nelaimē visai pamatīgi cietušas automašīnas, kas bija novietotas vietā, kur nokritusi norautā jumta daļa, taču laimīgā kārtā cilvēki nav cietuši. Tā kā norauta tikai daļa jumta, kas atradusies virs terases, MicRec darbinieki var turpināt stādāt.

  Saistītie raksti: <>Saule un zilas debesis Freimaņa dienā  (11) | 11. novembris 2011 14:09 <>Latvijas šovbiznesa zieds tiekas tiesas zālē  (177) | 13. marts 2012 16:59

”Visu, ko varējām, nostiprinājām, sazinājāmies ar celtniekiem par bojājumu novēršanu," skaidro kompānijas vadītāja. Viņa spriež, ka ziema šogad ieradusies Latvijā ar īstu vērienu.

”Ziemas sākums ir diezgan draudīgs - ar spēcīgu akordu. Siltais rudens bija pārāk ievilcies - vajadzēja kārtīgu sitienu, lai cilvēki saprastu, ka vasara beigusies," spriež Mīlgrāve.

http://izklaide.delfi.lv/popmuzika/melomanija/sniega-vetra-norauts-micrec-majas-jumts.d?id=42778116

 
 
 Saraksts/Par un ap kristietību/Bīskapa Zbigņeva konsekrācija