Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Par un ap kristietību/Bezvainīgi Ieņemtā
Komentāri:Iepriekšējie12
Papucs
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 47
Re: Bezvainīgi Ieņemtā
24.01.2005 12:46
Hronoloģiskai laika secībai cilvēciskā izpratnē ir gan zināma nozīme. Ja Marija bija bezgrācīga kopš ieņemšanas, tad eņģelis viņu tikai informēja par jau notikušu faktu pirms viņas dzimšanas. Un Dievmātei bija nemirstīga miesa. Ja eņģelis pasludina faktu, kas notiek viņas dzīves laikā, tas nozīmē, ka viņa piedzimusi grēcīga-mirstīga. Protams, svarīgāks ir rezultāts - Dievmātes atrašanās Debesīs. Bet tomēr interesanti - kāpēc nekur nerunā par viņas fizisko nemirstību?
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Bezvainīgi Ieņemtā
24.01.2005 13:15
Redz, ja marija ir apzheelota, taatad vinja apzheelota NO GREEKA! Bet ja tu lasi visu Jauno Deriibu, tad sapratiisi, ka greeks ienaak caur miesu un miesas darbiem.  Ja apzheelo, tad par kaut kaadu nodariijumu, par noziegumu apzheelo. Bet taa kaa VISI mirst Aadmaa, tad arii skaidrs, ka apzheelota vinja tika jau shajaa dziivee esot. Tb piedzima vinja kaa visparastaakais skukjis, tak peecaak tapa apzheelota! A to nav no kaa apzheelot.
Tak pat par Jeezu Kristu ir teikts:
3 Jo, ko bauslība nespēja, nevarīga būdama mūsu miesas dēļ, to ir darījis Dievs: sūtīdams Savu paša Dēlu grēcīgās miesas veidā un grēka dēļ, Viņš grēku, kas bija miesā, pazudinājis uz nāvi,
4 lai bauslības taisnība tiktu piepildīta mūsos, kas nedzīvojam vairs miesai, bet Garam.
Tad redzi, greeks ir miesaa... nevis garaa! Tatad saskaitot 2 ar 2 mees secinaam, ka  Mariju var apzheelot tikai tad ja vinja ir greeciiga (a to nafig apzheelot), plus vinja bij greeciiga miesaa, jo greeks miesaa iraid!
Par to kaa vinja mira un vai mira, to es patieshaam nezinu, buutu interesanti uzzinaat avotus un varbuut vietas biibelee, kur par to ir raxtiits.  Es tikai gribu uzzinaat, es neko nenoliedzu.  Es nebuutu ticeejis Dievam, ja vinsh man savu vaardu nebuutu devis lasiit. Es nezinaatu neko daudz par Jeezu Kristu, ja es nevareetu lasiit vinja vaardus. Varbuut man veel nav dots un nav dariits svariigs fakts ka Marija ir vai nav debesiis! :)
Es gan zinu, ka ir tikai viens starpnieks starp cilveekiem un Dievu - tas ir Jeezus Kristus. Pat Paavils maaca, ka tureeties pie Paavila vai kaada cita Apustulja ir nepareizi, jo vinji ir tikai daarza staadiitaaji, speeku augshanai dod Dievs. Ir biistami kaadu citu pieluugt Dieva vietaa... ir risks ar to pazinjot, ka tu netici Jeezum Kristum, bet vairaak paljaujies uz kaut ko, kas tavupraat ir ticamaaks!
Es nenoliedzu, ka Marijai ir gods un slava un kaa vinja teica, visi beernu beerni vinju teix par sveetiigu esam. Jaa vinja taada ir, bet vinja nav Dievs!

opitis
pievienojies: 31.12.2004
Komentāri: 51
Re: Bezvainīgi Ieņemtā
24.01.2005 22:53
Dogma par Marijas uznemsanu debesis burtiski skan sadi:

"Piepildijusi savu zemes dzivi, Neaptraipita, Dieva Mate, Marija vienmer Jaunava ar miesu un dvēseli tika uzņemta debesu godībā"

Dogma neruna par navi :)

Papucs
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 47
Re: Bezvainīgi Ieņemtā
24.01.2005 23:07
Urrāā! Tur gan arī nav pieminēta iespējamā nemirstība, bet tomēr - solis tuvāk!
opitis
pievienojies: 31.12.2004
Komentāri: 51
Re: Bezvainīgi Ieņemtā
24.01.2005 23:16
"Marija tika pasargata no jebkada pirmgreka traipa" - fragments no dogmas par Marijas bezvainigo ienemsanu.

Dargie Papucs un Mulders
Man ir liels prieks par Jusu centieniem noskaidrot patiesibu, bet  Jus laikam censaties izlauzt jau sen atvertas durvis :)

Aicinu iepazities ar sekojosu gramatu:
René Laurentin "Court traité de théologie mariale"

Gramata ir protams francu valoda, bet varbut atradisiet interneta kadu tulkojumu Jums saprotama valoda. Saja gramata ir aprakstita Baznicas macibas par Mariju attistiba un visas ar to saistitas problemas.

 

Papucs
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 47
Re: Bezvainīgi Ieņemtā
24.01.2005 23:28
Nav jēgas risināt matemātikas kontoldarbu, ja beigās nevar noskaidrot pareizo atbildi.

Mani interesē tikai viena lieta: Vai kaut kur ir vārdā nosaukts no šīm dogmām izrietošais secinājums, ka Marija uz zemes bija nemirstīga?

opitis
pievienojies: 31.12.2004
Komentāri: 51
Re: Bezvainīgi Ieņemtā
24.01.2005 23:48
No sim dogmam neizriet secinajums, ka Marija bija nemirstiga.

Atbilde var but gan ja gan ne - atkarigi no ta kadu naves definiciju, filozofisko vai empirisko, pienemsim par izejas punktu.
Par so temu tiesam jau daudzi "lauza skepus" un pagaidam neko nepanaca.

Hieronymus
pievienojies: 25.12.2004
Komentāri: 135
Re: Bezvainīgi Ieņemtā
24.01.2005 23:50
Papuc, varbuut sho jautaajumu atstaaj noskaidroshanai veelaakam laikam, liidz stundai X, kasd aiziesi no shiis pasaules, tad arii viss buus skaidraak saprotams un redzams. :-)

PS Bet ja noskaidro aatraak, naac un padalies ar paareejiem :-)

Papucs
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 47
Re: Bezvainīgi Ieņemtā
25.01.2005 00:04
Nu ja, ta jau manīs :) Vēlreiz divos vārdos mana domu gaita - zināms, ka cilvēku nāve bija grēka sekas. Ja Marija no grēka bija pilnībā atbrīvota, viņai nebija ne mazākā iemesla būt mirstīgai. Vai arī - vēl kaut ko mēs nezinām.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Bezvainīgi Ieņemtā
25.01.2005 09:25
Viss jau forshi! Neforshi kljuust tad, kad Mariju liek Jeezus Kristus vietaa, pieluudzot vinju un caur vinju censhoties ielauzties pie Dieva, laigan ir skaidri pateikts kas jaapieluudz un kursh ir tas celjsh!
Hieronymus
pievienojies: 25.12.2004
Komentāri: 135
Re: Bezvainīgi Ieņemtā
25.01.2005 09:40
Mulder, gan jau tik traki nav. Jeezus jau taapat ir centraa visam, bet nu aizluugumi no Dievmaates puses arii ir nenoveerteejama paliidziiba cilveekiem, tas nu ir fakts.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Bezvainīgi Ieņemtā
25.01.2005 10:35
Nu nazinu nazinu! Kas cilveeki kaadi vaargulji! Vai taa nav neticiiba? Jeezus Kristus tak pateica, ko luugsiet manaa Vaardaa, to es jums doshu! Vai taa buutu neticiiba, ka cilveeki netic Jeezus Kristus soliijumam, un luudz vinja maati lai shii aizluudz par vinjiem.
Vai tad juus nezinaat, ka pat pac Jeezus Kristus teicaas, ka nevis aizluugs par mums Dieva Priekshaa, bet pac dariis to ko mees luudzam! Jeezum Kristum ir vara dot to ko mees vinjam luudzam.
Kaapeec cilveeki tic sveciiteem, kristaaliem, mirushajiem, bet netic dziivajam? Kaapeec cilveeki tic, ka luudzot Mariju vinjus uzklausiis, bet netic Jeezus Kristus personiigi dotam soliijumam?
Vienkaarshi man nav saprotams! Ja man kaads saka - kad man prasiisi naudu, tad es tev to doshu, un es tomeer vienmeer tad eju prasiit vinja maatei, lai shii prieksh manis izluudzaas naudu!
MANUPRAAT (nevienu neapvainoju) taa ir neticiiba!
Jo... ja luudz tamdeelj lai justos labaak, nu tad tak var "omni padme hum" skaitiit, runaa ka paliidzot justies labaak!
GMV
pievienojies: 23.11.2004
Komentāri: 159
Re: Bezvainīgi Ieņemtā
26.01.2005 00:54
Godīgi sakot, man ir līdzīga nostāja, ja runā par iepriekšējo Muldera komentu. Tikai tagad nesitiet mani, brāļi katoļi. :)
zive
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 12
Re: Bezvainīgi Ieņemtā
26.01.2005 12:18
>Mulders. Bij tādi vārdi bībelē: Kur divi vai trīs pulcējušies manā vārdā utt.  Tb, cik es saprotu, ka ir nozīme tam, ja vairāki cilvēki kopā lūdz, vai arī ir tāda lieta kā aizlūgšanas. Mēs palūdzam, lai kāds mums tuvs cilvēks aizlūdz par mums. Es domāju, ka tajā tak Tu nesaskati neko sliktu. Manā izpratnē tieši tāpat var vērsties pie Marijas un svētajiem. Kas attiecas uz Mariju, interesanti ir palasīties par kāzām Kānā, kur Jēzus it kā diezgan strupi viņai atbild, bet tai pat laikā atbildējis, ka Viņa laiks vēl nav pienācis, tomēr uzklausa Marijas lūgumu ;-) vienīgais ir viens bet - pastāv dažāda izpratne par to, kas šobrīd notiek ar mirušajiem, vai, teiksim tā, tiem, kas šobrīd vairs nedzīvo uz zemes :-)

Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Bezvainīgi Ieņemtā
26.01.2005 12:26
Vispaar neatbild vinjsh strupi! Tas tik tulkojums taads... strups!
Lab forshi ir "savangjot" bandu ar kristieshiem kas par tevi aizluudz. Bet kad tu luudz Mariju un neluudz Jeezu Kristu, tad gan ir zieps! Taa tu apliecini, ka netici, ka shis var ko izdariit!
Paraadi man gan to Biibelee vietu, kur kaads luudz Mariju, lai shii luudz Kristu. Tas gadiijums Kaanaa noraada tikai to, ka Kristus UZKLAUSA cilveeku luugshanas! Nekur Biibelee nav piemeera pat tuva, ka kaads luugtu citus lai tie aizluudz pie Kristus. Tieshi otraadi... Bij tur viens gadiijums, kad puishi meegjinaaja Paavila vaardaa deemonu izdziit, tak atraavaas pa aci!
Nee nu mosh es principaa alojos, bet kaa var Mariju uztvert  par tuvaaku "entiiti" nekaa Jeezu. Vai Marija par tevi ir mirusi? Vai tu vinjai piederi? Vai Marija tavus greekus izpirka ar savu naavi? Vai Marija ir Dieva meita? Vai Marija tevi aicinaaja savaa vaardaa luugt? Vai Marija sludinaaja Evangjeelju?
Un atkal... Marija IR godaajama cieniijama un miilama sieviete, bet vinja NAV Jeezus Kristus vietaa!
Viens ir paluugt, lai tavs kaiminjsh par tevi aizluudz, cita lieta ir, kad tu nekad pac neluudz par sevi, bet tikai uzkrauj sho pienaakumu Kaiminjam.
Iedomaajies sevi esam Dieva vietaa, tu gribi paliidzeet, tu gribi dot, tu gribi pestiit, bet cilveeks kuru tu gribi pestiit visu laiku luudz nevis tev to, bet kaadam citam, lai shis tev luudz!
Nu nav taadu lieciibu Biibelee, ka Marija ir jaacelj lielaakaa godaa nekaa vinja jau ir uzcelta! Dodiet Kjeizaram to kas Kjeizaram un Dievam to kas Dievam pienaakas! Tev nebuus nevienu citu pieluugt, kaa tikai Dievu!
zive
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 12
Re: Bezvainīgi Ieņemtā
26.01.2005 12:48
Uij, nu gan Tu sašūmējies un izlasīji to, ko neesmu rakstījusi, jo tas ir pašsaprotami :) Tak tas jau pat osļikam skaidrs, ka Marija nav Dievs, nav mani atpestījusi un nedrīkst nostāties priekšā Jēzum :) Un loģiski, ka ir aplam vērsties tikai pie Marijas, lai viņa šestako un lūdz manā vietā. Galu galā arī ar cilvēkiem attiecības neveidojas, ja izmanto tikai starpniekus un personiski nekontaktējas.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Bezvainīgi Ieņemtā
26.01.2005 13:19
bet vai visi katolji to saprot?
ticiibaa stipru cilveeku nevar no celja novest pat dziivoshana islama vai hinduistu zemee... bet kaa ir ar ticiibaa vaajajiem braaljiem. ja vinjiem maaca par Jeezu Kristu, bet diendienaa liek veersties pie Marijas... vai nerodas konfuuzs? vai tamdeelj netiek bremzeets cilveeka celjsh pie Dieva?
zive
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 12
Re: Bezvainīgi Ieņemtā
26.01.2005 13:36
Es nedomāju, ka baznīcās tiek pastiprināti uzsvērta Marijas nozīme novirzot Dievu otrā plānā, vismaz cik esmu bijusi katoļu baznīcās, svarīgākais tur ir bijis sv. Mise, kur centrā ir Jēzus. Cita lieta, ka vecākajā paaudzē, kurā ir vairāk saglabājušās māņticības utt. visādi prikoliņi ir manīti.

Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Bezvainīgi Ieņemtā
26.01.2005 13:46
Bet vai labaak nebuutu izskaust "prikolinjus", kas apgreecina ticiibaa vaajos? Nu ij maaciitaajiem vaidzeetu tomeer kontroleet, ko pashi runaa! Biju vienaa dievkalpojumaa, tur maaciitaajs kaut ko runaaja par "chuuskas gudriibu" un to kaa chuuskai ir pofig ja shai kjermeni vai asti saspiezh! Nu nav taa... tobish ja tajaa briidii tur buutu kaads zoologjijas students, kas gribeetu atgriezties pie Dieva, tad peec shitaada spredikja vinjsh veel ilgi nenaaktu atpakalj. Protams, skaidrs ir KO maaciitaajs sludina un kaadu liidziibu meegjina uzburt, protams, vinsh arii ir tikai civleeks un var kljuudiities, bet nu viens ir dziit tuftu draugu pulkaa un pavisam kas cits, sludinot Dieva Vaardu!
ivars
pievienojies: 11.01.2005
Komentāri: 27
Re: Bezvainīgi Ieņemtā
26.01.2005 20:37
>Mulders.Lasot rodas jautaajums vai neesi ljoti vientuljsh? Tu un "Tavs Dievs"manupraat ir ljoti kategorisks un pashiecentreets. Vai esi domaajis par to, ka varbuut Debesiis pie Dieva nebuusi vieniigais un naaksies buut laimiigam kopaa ar Mariju, Sveetiem un citiem braaljiem un maasam. Buut miilestiibaa vienotiem.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Bezvainīgi Ieņemtā
27.01.2005 09:04
Ivars... nu pa daljaam
1) Man Dievs ir tas pac kas tavs Dievs, taakaa... diez vai shams ir vientuljsh
2) Es neesmu vientuljsh, tikai kategorisks dazhkaart
3) Maacos pazemiibu sabalanseet ar "kristiigo neiecietiibu", kaa redzi ne paaraak sanaak, jo laikam jau censhos nevis "atgriezt zudushaas avis", bet pac sevi par kaut ko paarliecinaat...
Taadeejaadi... piediod, man muitniekam, jo es kaa Buda - tikai skolnieks, kas meklee patiesiibu! :)
zive
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 12
Re: Bezvainīgi Ieņemtā
27.01.2005 09:23
> Mulders. Par prikolinju izskaushanu utt. Būtu aplami cerēt, ka izmaiņas notiks uzreiz, tā hops bladāc un gatavs :) Bet palēnām jau notiek :) Un ja salīdzina Katoļu baznīcu Latvijā pirms kādiem gadiem 10 un tagad, tad diezgan daudz kas ir mainījies :)
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Bezvainīgi Ieņemtā
27.01.2005 09:44
Taapeec es iipashi priecaajos par shiem ekumeeniskajiem pasaakumiem! Katram mums sava pils jaacelj uz pamatiem - Jeezus Kristus! Taaka, braalji un maasas, kaameer juusu ticiibas un ceriibas pamats ir Jeezus Kristus, tikmeer mees esam vienaa draudzee :)
Aaamen! :)
Kripata
pievienojies: 01.02.2005
Komentāri: 87
Re: Bezvainīgi Ieņemtā
01.02.2005 16:51
Gudri teologi saka, ka ari pirmsgreka stavokli cilveki nebija nemirstigi  - tiem vienalga butu kaut kada veida japariet no sis pasaules stavokla uz patieso nemirstibas - muzigas Dieva redzesanas stavokli, kur cilveku vairs neierobezo telpa un laiks, kur vins ir pilniogi brivs. Tatad, ne jau no dabiskas naves Marija ir pasargata, bet no greka izraisitajam naves bailem, greka sekam.. Tapec pareizi saka brali pareizticigie - Jaunava aizmiga, pilniga miera vinas dvesele pargaja uz muzigas dzives valstibu.

Un protams, tikai un vienigi Kristus ciesanu del Vina Mate jau ieprieks tika pasargata no jebkuragreka, izglabta, atpestita, tapat ka mes visi..

Komentāri:Iepriekšējie12
 Saraksts/Par un ap kristietību/Bezvainīgi Ieņemtā