Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Citas sarunas/Vai visvarenais ir visu zinošs vai ļauns ? - ir tikai divi varianti.
Komentāri:Iepriekšējie1234
a_masiks
pievienojies: 14.04.2011
Komentāri: 60
παλαιό ανόητος
24.05.2012 10:56
Žurkām ir iespēja izvēlēties gan labo gan ļauno. Vienkārši par abām (par jebkuru) izvēli pienākas āmurs pa galvu. Ja ne uz reiz, tad pēc laika. Līdz ar to, labā un ļaunā izvēle nav Eksperimentētāja selekcija, bet gan pašu žurku labums un šī labuma motivēta rīcības izvēle, nesaistīta ar haotisko
Tb - tornis, kas Siloē uzgāzās 18 nelaimīgajiem - tas taču nebija sods par viņu grēcību? Tikai nelaimes gadījums, nevis speciāla rīcība, kas sodītu īpaši vainīgās žurkas...
παλαιό ανόητος
pievienojies: 18.05.2012
Komentāri: 40
a_masikam
24.05.2012 19:59
Nu tā gluži nav, ka visas 'žurkas' gaidītu vienāds liktenis neatkarīgi no to darbiem. Re, ko raksta ap.Pāvils:
" Jo Viņš ikvienam atmaksās pēc viņa darbiem.
Tiem, kas neatlaidīgi dara labu un meklē godu un atzinību Dieva priekšā un to, kas neiznīkst, Viņš dos mūžīgu dzīvību.
Bet pār tiem, kas ir spītīgi un neklausa patiesībai, bet seko netaisnībai - dusmas un bardzība!" (Rom.2:6-8)
a_masiks
pievienojies: 14.04.2011
Komentāri: 60
παλαιό ανόητος
25.05.2012 08:20
Pāvils raksta par mocībām un atalgojumu PĒC eksperimenta, nevis eksperimenta laikā. Uz eksperimentu šīs mocības vai atalgojums attiecas tikai kā semantiskas konstrukcijas. Pie kam ar ļoti vāju pamatojumu - Pāvils un jebkurš cits no autoriem - nav izgājuši ārpus eksperimenta, lai varētu apgalvot par to, kas tad notiek ārpus eksperimenta. Tādi nu ir eksperimenta nosacījumi - visi kas izstājas - atpakaļ neatgriežas un pa jaunu nepiedalāš.
παλαιό ανόητος
pievienojies: 18.05.2012
Komentāri: 40
:a_masiks
25.05.2012 21:46
Tev ir kristiešiem neraksturīgs priekšstats par 'eksperimenta ilgumu' - it kā ar fizisko nāvi viss beigtos. Bet katoļu baznīca, šķiet, apgalvo, ka fiziska nāve nav beigas. Pēc tās svētie nonāk debesīs, nelabojami grēcīgie - ellē un lielais vairums 'parasto' cilvēku acīmredzot šķīstītavā.
Paturpinot eksperimenta tēmu - iedomājies, ka notiktos tā, ka jebkuram cilvēkam, kas grēko, tai pat mirklī iespertu zibens. Protams, ka nepaliktu neviena cilvēka, kam zibens kādreiz nebūtu iespēris. Ar laiku cilvēki, ja izdzīvotu kā suga, droši vien iemācītos rīkoties tā, lai izvairītos no nekavējoša soda. Bet eksperimenta veicējam, šķiet, šāda paklausība nav vajadzīga.
a_masiks
pievienojies: 14.04.2011
Komentāri: 60
παλαιό ανόητος
26.05.2012 16:23
Tapēc, ka es nemēdzu pārdefinēt jau nodefinētus jēdzienus un mainīt iepriekš noteiktus nosacījumus. Ja brāļi katoļi tā dara - tad diemžēl saruna nesanāks, jo grūti nonākt pie kopsaucēja, ja nemitīgi tiek mainīti paša dotie nosacījumi, izejot no acumirklīgās vajadzības.

Kā tu vari attiecināt eksperimenta nosacījumus (tevis paša dotos) uz pēcnāves dzīvi???

Man liekas, tā ir viltus dihtomija - viszinošs vai ļauns. Es situāciju iztēlojos līdzīgi kā eksperimentā ar dzīvniekiem - žurkas dabū skriet pa labirintu un šad tad saņem triecienus ar elektrisko strāvu. Bet tas nenozīmē, ka zinātnieks, kas to visu ir uzrīkojis, ir ļauns.

Līdz ar to, mēs varam runāt par eksperimentu TIKAI šīs, pasaulīgās dzīves kontekstā, un nekā savādāk.
a_masiks
pievienojies: 14.04.2011
Komentāri: 60
Re: Vai visvarenais ir visu zinošs vai ļauns ? - ir tikai divi varianti.
26.05.2012 16:28
Paturpinot eksperimenta tēmu - iedomājies, ka notiktos tā, ka jebkuram cilvēkam, kas grēko, tai pat mirklī iespertu zibens. Protams, ka nepaliktu neviena cilvēka, kam zibens kādreiz nebūtu iespēris. Ar laiku cilvēki, ja izdzīvotu kā suga, droši vien iemācītos rīkoties tā, lai izvairītos no nekavējoša soda. Bet eksperimenta veicējam, šķiet, šāda paklausība nav vajadzīga.

es jau biju teicis - nav arī tāda cilvēka, kuram zibens nebūtu iespēris, pat tad, ja viņš ir svētais. JPII grasās beatificēt par svēto. Taču viņš ir miris! Arī Māte Terēze, lai cik laba būtu bijusi - ir mirusi. Viņus abus ir ķēris Laboranta smagais āmurs. Tu taču neapgalvosi, ka šie abi tika sodīti par saviem grēkiem, ij palicējiem par mācību un iebiedinājumu?
παλαιό ανόητος
pievienojies: 18.05.2012
Komentāri: 40
re:a-masiks
26.05.2012 18:08
Pag pag. Tu pieņem, ka laborants ik pa brīdim nosit kādu žurku ar āmuru. Bet tas, kas notiek kristīgā izpratnē ir, ka žurka tiek pārvietota aiz gaismu, skaņu un smaržu necaurlaidīga aizslietņa. Kā tiek izvēlēta šī žurka, citām žurkām ir noslēpums: tas notiek atbilstoši eksperimenta plānam.
a_masiks
pievienojies: 14.04.2011
Komentāri: 60
παλαιό ανόητος
26.05.2012 23:53
tā ir absolūta kļūdīšanās, domājot ka tāda ir (vai  jābūt) kristīgai izpratnei.

1) tas nozīmētu, ka nogalināšana nav nekas ļauns - upuris vienkārši tiek pārvietots uz citu vietu un jūtas visnotaļ omulīgi, neko nav zaudējis, ij nekas īpašs ar viņu nav noticis. Bet tā tas nav. Ir viennozīmīgi skaidrs - šīs zemes gaitas mirušajam ir izbeigtas. Neatgriezeniski. Kas notiek ar viņu tālāk - ir tikai mūsu cerību jautājums. Ne mums tas zināms, ne arī kādā veidā pārbaudāms. Visādu oklutismu un spiritismu šoreiz neapskatīsim, ibo kristīgā morale to neatbalsta.

2)tu ignorē kārtību, pēc kuras Laborants nogalina žurkas. MĒS pieņemam, ka viņš reižu pa reizei nosit kādu žurku, lai pārējās saprastu ko darīt drīkst un ko darīt nedrīkst. OK, bet ja tas tā arī ir, tad daudz, daudz biežāk, tiek nositas žurkas vienkārši tāpēc, ka iztecējis šīm žurkām atvēlētais laiks. Vai vienkārši nejaušības pēc.

3) sakarā ar to, ka reāli redzamā iedarbe ir tieši šī nosišana - nav vairs viennozīmīgi saprotams: ko īsti Laborants vēlas?! Gan Māti Terēzi, gan Džugašvili - nosita tikai tāpēc, ka pienāca "laiks", nevis kāda cita iemesla dēļ. Manuprāt, tikai garīgi aklais varētu iedomāties, ka viņi abi būtu pelnījuši vienādu likteni...

4) godīgi sakot - apzināta un mērķtiecīga "zurku" iznīcināšana (pirms sasniegts "laika limits") no Laboranta rokas ir aprakstīta tikai Bībelē, lielākoties VD. Šobrīd vairs tādas pārliecības nav, ibo ļaunais mēdz dzīvot gluži labi līdz vecumdienām, bet labie mēdz nobeigties ātrāk, nekā vajadzētu - tb tieši labie saņem to strāvas triecienu, kas šķiet pavisam aplami...
Aiko_Saule
pievienojies: 05.06.2005
Komentāri: 181
Re: Vai visvarenais ir visu zinošs vai ļauns ? - ir tikai divi varianti.
27.05.2012 03:09
Ja pieņem - ka šeit izskanējušie viedokļi ir tikai katras būtnes personīgās realitātēs saņemtās atklāsmes, tad šeit es saskatu svētās īstenības eksperimenta veicēja kaut kādu kopsakarību, bez loģiskās jēgas.
Katrai būtnei varam konstatēt ka ir iedota atklāsme (kopsakarība) - bet katrai sava - līdzīgi kā sajauktās valodas.
Varēja taču iedot visiem vienu atklāsmi - vis saprastu kā ir pareizi dzīvot un viss Dieva valstība, bet nē, katram sava !

Lai spriestu kāds ir Dievs - man radās ideja, ka tas Dievs, par kuru runā, bībele - un kuru var redzēt no pieredzes - dzīvojot šo zemes dzīvi - viennozīmīgi nav tikai labs bet ir arī ļauns !
... bet tā gribētos - tādu dievu, kurš būtu labs, taisnīgs, visuvarens, mīlošs.
Un šī vēlme pēc šāda Dieva ir tik liela - ka daudzi sajūk prātā - un savā realitātē izdomā sev šādu mīlošu
Dievu. Dievs ir izdomājums - bet šis izdomājums ir sācis eksistēt !
Un eksistēšanas forma - katrai būtnei viņas realitātē ir savādāka.
Tie kuri cieš netaisnību - tiem Dievs ir taisnīgs
Tie kuri cieš no agresijas - tiem Dievs ir Mīlošs utt.

Dievs - kā izdomājums - ir sācis savu eksistenci - un nu jau nevar teikt, ka tāda Dieva nav !
Dievs kā izdomājums ir punkts - būtnes realitātē - svētākā vieta, kur viņas gars pienāk, un sāk analizēt sevi savas kļūdas, savu muļkību - neattīstību. ir kautkāds atsites punkts - konstants nemainīgs - pie kā doma pie domas - veidojas vairāk vai mazāk stabika iekšējā konstitūcija.
pareiza vai nepareiz - tas nav tik svarīgi galvenais lai veidojas - ja būs izveidojusies versija A tad to pārkalsim pareizāku !
Tad nu lūk - Dievs izdomājums eksistē un ietekmē cilvēkus - tiešā linkā katru - viņa realitātē - to nevar neviens aizliegt !
Kā šis izdomājums - ir savienots ar visumu - kurā pati īstenība ļauni rīkojas ar mums un Dievs to pieļauj !
Dievs kurš ir mūsu izdomājums - ir savādāk nekā Dievs, kurš ir aprakstīts bībelē !
Ak mans Dievs - kurš esi manā realitātē !
Ak vai tu esi mans Dievs, kurš esi ārpus manas realitātes un kurš pieļauj ļaunumu ?
Kur ir izeja ?
Izeja ir NEZIŅĀ - tev tiek piedots, ja tu nezini ko tu dari - bet cietīsi vienlaga, ja izdarīsi ko neapzināti nezinot nepareizi !
Jo īstenība ir viena - kā kristālrežģis ar saviem likumiem - kuri ir jāievēro, kuri ievēro tiem dzīve ir bez ciešanām un mokām !
Tie, kas mani pazīst - tie necieš - tie zina : saka Dievs !
Bet daudzi tevi nepazīst !
Tāpēc ejiet un aiznesiet visām tautām - prieka vēsti !
Kristālrežģis eksistē - to būs zināt ! Spēles noteikumus !
Vēl neesat attīstījušies - lai dzīvotu bez ciešanām un mokām !
Jūs kā āfrikāņi sabraucat krustojumā un sēžat štoparā !
Jūs kā latvieši - pārsniedzat 50km/h un saskrienat štoparā !
Tagad kad ir fotoradari - visi brauc uz 50 - viss notiek lēnāk it kā bet īstenībā nav štopari un nedilst sajūgs un bremzes utt.
Bet ir vajadzīgs laiks - lai iemācītos - dzīvot bez ciešanām !
Es esmu jūsu Tēvs - jūs mani bērni - un neapšaubāmi - jūs dzīvojat jo Es jūsu Tēvs esmu !

Tātad Dievs ir - kā labvēlīgs - bet ne visiem !

Tātad Dievs ir - kā domforma - bet ir !

Dievs grib lai mēs visi mirtu !
Līdzīgi kā tārpi savairojas - vecā vistā ko ieliek celefāna kulītē !
Savairojas vista tiek apēst - un daudz tārpi aiziet bojā - piedzimuši celefāna kulītē un tur arī nomira - tā arī nekad netikuši laukā no tās !

Mēs esam ierobežoti !
Mazspējīgi !
Mazzinoši !
Un nesaprotam kapēc mēs te esam - un kas mums ir jādara !
Ciešanas vienīgais spiež mūs kustēties !
Ciešanas nāk no ļaunā - ļaunais mūs kustina - kalpo mums un kalpo Dievam - palīdz mūs mocīt - lai mēs kustētos - būtu dzīvi !
bet vai mēs esam tādi kuri nekustēsies - ja nebūs ciešanas ?
iespējams taču kustēties - ja ir INTERESANTI - izzināt - esošo !
jeb baudīt normālu dzīvi !
Aiko_Saule
pievienojies: 05.06.2005
Komentāri: 181
Re: Vai visvarenais ir visu zinošs vai ļauns ? - ir tikai divi varianti.
27.05.2012 12:59
Šodien netīšām dzirdēju raidījumu kurā priesteris Imārs runāja par Svētā gara augļiem !

Galatiešiem 5
19 Bet zināmi ir miesas darbi: tie ir netiklība, nešķīstība, izlaidība,
20 elku kalpība, buršana, ienaids, strīdi, nenovīdība, dusmas, ķildas, šķelšanās, ķecerība,
21 skaudība, dzeršana, dzīrošana un tamlīdzīgas lietas, par kurām es iepriekš saku, kā jau esmu senāk sacījis: tie, kas tādas lietas dara, nemantos Dieva valstību.
22 Bet Gara auglis ir: mīlestība, prieks, miers, pacietība, laipnība, labprātība, uzticamība, lēnprātība, atturība.

Viss vienkārši - paņemam visus pozitīvos vārdus - sagrupējam vienā kopā un piedēvējam Dievam un viņa valstībai ! Kur Dievs ir labs !

Tikai ir viena problēma - pats Dievs saka, lai atzīstam īstenību tādu kāda tā ir - un tad
mēs ieraugam, ka Dievs nav tikai labs - ir uzprojektējis tādu sistēmu, kurā mums ir jāmirst, jācieš
un jāpiedzīvo ļaunums utt.

Tāda nu sanāk galvenā pretruna.

Un par kādu brīvo gribu te var iet runa - ja bērns neizvēlas piedzimt - viņam liktenis ir piedzimt
jo Dievs tā gribēja. Cilvēcei ir jābūt - jo Dievs tā grib !
Visum eksistē jo Dievs tā grib !
ļaunums tiek piedzīvots jo Dievs tā grib !

Protams - izskatās, ka priesteri nemaz negrib atvērt acis uz to ka ir tādas Dieva daļas, kuras ir ļaunas kuras iznīcina. Viņi koncentrējas tikai uz labo - Dievā. uz pozitīvo !

Te mēs nonākam pie duālisma IŅ un JAŅ - balts melns 1
Labā un ļaunā cīņa !

Un tad tas viss vēl nonāk relatīvismā - ka labais kas ir vienam nenaz nav labais un otrādi !
Tas viss paliek sarežģīti !

Un tad paliek tikai izredzētie - vieni kuri izvēlas vienu sistēmu otri citu - un tā katrs piekopj savu - lai izdzīvotu !

Saucās ticības brīvība !

Katrs savas teorijas ietvaros - dzīvo.
Bet kā ir īstenībā - to nezin neviens !
Kamēr nebūs zinātnieki izpratuši vienotā lauka teoriju !

Un līdz vienotai lauka teorijai = vēl tāls ceļš - tātad
pagaidām 5000 gadus dzīvosim - katrs savā uzskatu sistēmā uzskatot to katrs par pareizo !
Aiko_Saule
pievienojies: 05.06.2005
Komentāri: 181
Re: Vai visvarenais ir visu zinošs vai ļauns ? - ir tikai divi varianti.
27.05.2012 13:08
a_masiks

Jā un ja runā saistībā ar eksperimentu un žurkām !

Tad šajā eksperimentā - Mozus izvilka no eksperimenta tuksnesī - likumus, kurus ievērojot
var izbēgt no Dieva soda - lai paildzinātu eksistēšanu un dzīves kvalitāti mēģenē - līdz nāves stundai !
a_masiks
pievienojies: 14.04.2011
Komentāri: 60
Aiko-Saule
28.05.2012 10:11
Ak, vai! Izskatās, ka tu sāc kļūt neticīgs... ka tik tevi negaida tāds pats liktenis, kā MārrutkuJums - bija luterānis, kļuva neticīgs un apprecēja luterāni - draudzes aktīvisti....
:)))))

Ar žurkām un Morus bauslību nekas nesanāk: vari ievērot cik gribi tos likumus, un it kā paildzināt eksistēšanu - tik un tā nomirsi = saņemsi sodu. Ibo nāve, kā mēs zinām - ir Dieva sods par Ādama nepaklausību, ko Dievs visai labvēlīgi piespriež visām Ādama pēcteču paaudzēm, ir tās Dievam paklausīgas vai nav.... Un šo sodu Dievs nekad, nevienam nav atcēlis. Lai cik labs vai cik ļauns tas cilvēks būtu. Izņēmums ir Sātans. Sātans - dzīvo mūžīgi. Laikam Dievs nebija TIK dusmīgs uz Sātanu, kā uz cilvēkiem, ij Sātanu sodīja daudz vieglākā veidā: vienkārši patriecot no Debesīm. Taču bauslību viņam neuzspieda un nāvi - arī nē.
Cilvēku ne tikai patrieca, bet arī mirt pavēlēja. Tā nu tas ir.
παλαιό ανόητος
pievienojies: 18.05.2012
Komentāri: 40
a_masiks
28.05.2012 15:19
Tā nav vis kļūdīšanās.

Atbildot pa punktiem:
1) "tas nozīmētu, ka nogalināšana nav nekas ļauns" - atvaino, to tas nenozīmē. Ja žurka tiek pēkšņi izņemta no eksperimenta, tad tai iet secen viss, kas bija speciāli viņai šai eksperimentā paredzēts, viņa neiegūst pieredzi, kas acīmredzot ir visa eksperimenta mērķis.
2) "MĒS pieņemam, ka viņš reižu pa reizei nosit kādu žurku, lai pārējās saprastu ko darīt drīkst un ko darīt nedrīkst." Šo teoriju ir atspēkojis neviens cits kā Jēzus Kristus, runājot par bojāgājušajiem Ziloas torņa sabrukšanā: "Jeb vai jums šķiet, ka tie astoņpadsmit, uz kuriem krita Ziloas tornis un tos nosita, bija vairāk vainīgi nekā visi pārējie Jeruzālemes iedzīvotāji?
Es jums saku: nebūt ne, bet, ja jūs neatgriezīsities no grēkiem, jūs visi ņemsit tādu pašu galu" (Lk.13:4-5)
3) "sakarā ar to, ka reāli redzamā iedarbe ir tieši šī nosišana - nav vairs viennozīmīgi saprotams: ko īsti Laborants vēlas?!" - tāpēc ir doti Raksti!
4)"ļaunais mēdz dzīvot gluži labi līdz vecumdienām, bet labie mēdz nobeigties ātrāk, nekā vajadzētu - tb tieši labie saņem to strāvas triecienu, kas šķiet pavisam aplami..." - uz to principā ir atbildēts 2. punktā. Pieņemu, Laboranta mērķis varētu būt selekcionēt tādu žurku šķirni, kas dara labu ne aiz bailēm no soda vai cerot sagaidīt atalgojumu.
a_masiks
pievienojies: 14.04.2011
Komentāri: 60
παλαιό ανόητος
28.05.2012 16:33
nepareizi:
1) žurku no eksperimenta izņem pats Laborants. Ja jau viņš izņem, tad tāds arī ir viņa mērķis. Un neviena "augstāk stāvoša" uzstādītos pieredzes iegūšanas mērķus tas neizjauc. Pie nosacījuma, ka nav neviena cita 'augstāk stāvoša'. Ja žurka žurku nokož - pret to var cīnīties iejaucoties un neļaujot nokost, vai arī nositot kodēju. Tas nenotiek. Tātad - īpašu iebildumu pret nāvi nav un īpašas starpības starp žurku savstarpējo izrēķināšanos un Laboranta darbībām - arī nav, izņemot laika limitu.
2)-es jau teicu -  "mēs pieņemam". patiesībā Laboranta izvēle (kā jau Jēzus sacīja) - ir random nejaušība. Shit happens! Jēzus tikai nepateica domu/patiesību līdz galam - ar jums tā notiks ja neatgriezīsieties no grēkiem un no tiks arī tad, ja atgriezīsieties. Ar melno mēri, savulaik, mira gan ķeceri, gan muitnieki, gan maukas gan priesteri un svētie tēvi. Neko daudz nešķirojot.
3) tak arī rakstos rakstīts - hanakiri būs visiem, neatkarīgi no to ticības, vai baušļu pildīšanas...  atšķirības sākas jau pēc nāves, pēc "sikir-baška"...
4) tb - izselekcionēt žurku šķirni, kas dara Laborantam pa prātam, nemaz nezinot ko Laborants grib? Tad jau telepātus vajag selekcionēt...
παλαιό ανόητος
pievienojies: 18.05.2012
Komentāri: 40
a_masiks
28.05.2012 17:00
Tu atkal maldies:
1) "žurku no eksperimenta izņem pats Laborants." - gadījumos, kad žurku izņem Laborants, uz situāciju protams neattiecas žurku savstarpējas nogalināšanas aizliegums. Arīdzan Laborants pats žurku dzīvošanā šajos laikos neko daudz tieši neiejaucas, atšķirībā no VD laikiem, 'pagodinot sevi' vien ticīgo kopienās.
2)"random nejaušība" tā liekas tikai no eksperimenta dalībnieku viedokļa.
3)te atkal tu nodemonstrē savu kļūdaino pieņēmumu par nāvi kā galu, kas, acīmredzot ir neticīgajiem ļoti raksturīgs un iedveš viņiem bailes. Bet Raksti to noraida: "Tātad Dievs nav mirušo, bet dzīvo Dievs, jo Viņa priekšā visi ir dzīvi." (Lk.20:38)
4) Nu, tas jau bija tikai mans pazemīgs pieņēmums par Laboranta mērķiem. Bez tam mērķi ir ļoti skaidri izteikti Rakstos un Baznīcas Tradīcijā.
Aiko_Saule
pievienojies: 05.06.2005
Komentāri: 181
Re: Vai visvarenais ir visu zinošs vai ļauns ? - ir tikai divi varianti.
31.05.2012 01:48
a_masiks Ak, vai! Izskatās, ka tu sāc kļūt neticīgs !

Domājot par sevi kā tad īstenībā ir manā realitātē - tad man nākas atzīt, ka Dievs eksperimenta veicējs - man ir iedevis gribešanu - dzīvot nevis mirt.
Un lai es to varētu realizēt - tad Dievs man ir iedevis prātu - lai varētu izvērtēt un paredzēt, ko izvēlēties, lai joprojām dzīvotu !
Sanāk - ka prāts apstrādā domas - un arī šīs domas Dievs iesūta manā apziņā, kurā tad mans prāts tās apstrādā un saistībā ar savu Gudrību - pieņem izvēles.
Es tikai skatos visu notiekošo kā filmu - sapni !
Mani vada mana gudrība - kura ir izaugusi tāda - kāda tā ir - pateicoties apkārtējiem apstākļiem, kādus
ir noorganizējis pats Dievs.
Dievs ieved ciešanās - Dievs ieved nāvē - Dievs ieved cietumā - Dievs rīkojas dažādi !
Dievs pieļāva ka tika nošauti poļu virsnieki 10 000 Katiņā utt.
Dievs rīkojas - un es nezinu viņa mērķus un nezinu viņa nodomus - es nepazīstu viņu pilnīgi visu - pazīstu tikai daļēji - tikai tik cik viņš personīgi man ir atklājies.
Šeit rodas jautājums - vai ir jēgas ticēt Dievam, ja viņš tevi 100% vada ?
Ticēt ir jēga - ja Tev ir Dievs un Viņš tev saja ka tu iet ir labi - un tu neapdomājot 100% paklausībā tā arī dari ! Ticēt ir jēga - ja tev ir izvēles iespējas !
bet tā kā izvēles iespējas nav - visu nosaka Dievs - tad ticēšana vispārībā nenotiek.
Tad sanāk, ka es nekad neesmu ticējis - un līdz ar to es neklūstu ar tādu, neticīgo, jo es esmu neticīgais, bet tāds - kurš 100% izpilda Dieva gribu !
Un viss ko es daru ir Dieva griba !
ja es piedzīvoju ciešanas - tāda ir Dieva griba !
ja es piedzīvoju prieku - tad tāda ir Dieva griba !
ja man sāp galva - tad tāda ir Dieva griba !
Viss ko es piedzīvoju ir Dieva griba !
Visas ierosmes - domas ienak tajā brīdī, kad Dievs to grib !
Dievs ir visu varens un Dievs visu kontrolē - tā kā viņš Grib !
ir Viens Dievs visuvarens - dažreiz viņš liek piedzīvot launu un dažbrīd labu - tā kā viņam labpatīkas !

Un šeit neuzdodas jatājums - vai Dievs ir - tas ir skaidrs, jautājums ir
KĀDS ir Dievs ?
Un kāds Dievs ir atklājies katras būtnes realitātē !

Nu lūk - Ja visu nosaka Dieva griba - tad es varu kā novērotājs atklāt kā Dievs darbojas
manā dzīvē - kādas metodes viņš pielieto - lai es varētu izdzīvot !

Dievs dod iesūta domas apziņā - un prāts apdomā - piedāvā Gudrībai - kura aug katru dienu arvien lielaka un lielāka - un atkarībā no Gudrības, tiek izvēlēts ceļš ar vairāk ciešanām vai mazāk ciešanām !

Es esmu kā sēkla - kurā nes sevī Gudrību - kurai ir jāizaug manī - jo no viņas ir atkarīga mana dzīvība - kautgan ne no Gudrības - bet no paša Dieva !
Tāpēc Dievs man sapnī teica - Tu dzīvo Jo es esmu !
Sapnī es dzirdēju Dieva balsi - un es Jutos 100% Laimīgs -dzirdot šos vārdus !
Sapnī es tiku iepazīstināts ar Laimi - īsto Laimi, kāda eksistē, dzirdot Dieva balsi !

Šī Laime ir tā - kuru Dievs man ir atklājis - bet kā ir citiem es nezinu !
Varbūt citiem Dievs sapnī iedos ciešanas un murgus - un mocības - es tiešām nezinu - kā ir citiem
jo es neesmu citi - es esmu es un varu liecināt tikai par Dieva darbiem, kādus Dievs ir darījis tieši pie manis !

Kā darbojas atklasmes došanas mehānisms !

Dievs iedod gribēšanu lūgt - tad es lūdzu - un pēc kāda laika nāk atklāsme !
Es nelūdzu Dievu - ja Dievs negrib - lai es viņu lūgtu un neiedod man gribēšanu lūgt Dievu !

Man nav nekādas atbildības - par manu rīcību kas nāk komplektā ar to ka man nepienākas arī neviena UZSLAVA un NEVIENA GODALGA - par maniem darbiem - bet viss pienākas Dievam !

Mani nevajag ne pielūgt - ne slavēt - ne godināt - jo mani darbi ir Dieva darbi !
Aiko_Saule
pievienojies: 05.06.2005
Komentāri: 181
Re: Vai visvarenais ir visu zinošs vai ļauns ? - ir tikai divi varianti.
31.05.2012 02:01
Neatkarīgi no tā vai mēs gribām vai negribām - mēs visi pildām Dieva gribu !
Visi esam līdzvērtīgi - Dieva bērni un visiem ir viens Dievs !
Attiecības starp Dievu un viņa bērniem ir individuālas !
Dievam vinam zinot - visu īstenību kopumā - ir iespējams valdīt vār visu Kas ir !
Ja mēz zinātu tikpat daudz kā Dievs - tad mēs būtu Dievi - bet mēz nezinām visu - tāpēc neesam pilnīgi Dievs !
Dievs zina vairāk nekā mēs - tāpēc ir varenāks !
European
pievienojies: 25.03.2012
Komentāri: 46
Re: Vai visvarenais ir visu zinošs vai ļauns ? - ir tikai divi varianti.
31.05.2012 23:51
Aiko_Saule!

Dievu nevar salīdzināt ar savu cilvēcisko dabu. Ja Jēzus dievišķā daba bija mīlestības dzīve, tad viņa cilvēciskais izpaudās kaut vai, atcerēsimies, kārdināšanā...
Mīlestība ir visa pamatā. Tāpat kā Dievs. Tie ir sinonīmi. Un tā nav mana uztvere. Tā tas ir. To var saprast, Dievu iepazīstot un Dievu nevar iepazīt domājot. viņu var iepazīt nedomājot! Atsakoties no savām domām. Mūsu domas un mūsu priekštati ir vienīgais traucēklis, kas attālina mūs no Dieva. Mums dzīvē nevajag neko iegūt! Viss, kas mums ir jāiemācās - jāatsakās no sevis - no sava ego! No savas cilvēciskās vājības un jāpaļaujas uz DIEVU. Es agrāk daudz prātoju par to, kas ir Diev, bet sapratu, ka neko nevar izdomāt. Atklāsme nāk tad, kad mēs to negaidām, kad mēs par to neprātojam un tā ir skaidra - Dievs ir mīlestība.
Aiko_Saule
pievienojies: 05.06.2005
Komentāri: 181
Re: Vai visvarenais ir visu zinošs vai ļauns ? - ir tikai divi varianti.
01.06.2012 14:39
European

Tavs apgalvojums: Mīlestība ir visa pamatā. Tāpat kā Dievs.

Ja Mīlestība ir visa pamatā jeb Dievs - tad kāpēc šis pamats pieļauj ļaunumu.

Ja es būtu visa pamatā - es ļaunumu nepieļautu - un tikai tāds, kurš ir visa pamatā un nepieļauj ļaunumu - tikai tādu drīkst uzskatīt par Mīlestību pamatā !

bet īstenībā ir ļaunums - un ir pamats - līdz ar to - pamatā nevar būt Mīlestība - Dievs var būt jo viņš var būt ļauns un labs !
παλαιό ανόητος
pievienojies: 18.05.2012
Komentāri: 40
Re: Vai visvarenais ir visu zinošs vai ļauns ? - ir tikai divi varianti.
02.06.2012 10:16
Droši vien European taisnība, ka D-vu mēģināt izprast un aprakstīt ar cilvēcisku analoģiju palīdzību ir neizbēgami maldinošs pasākums - jo viņš ir pilnīgi citāds.
European
pievienojies: 25.03.2012
Komentāri: 46
Re: Vai visvarenais ir visu zinošs vai ļauns ? - ir tikai divi varianti.
03.06.2012 20:59
Ja tu tici Bībelē rakstītajam, tad tas tev var palīdzēt.
"Dievs ir gaisma, un viņā nav it nekādas tumsības."(Jāņa 1:5)
"Dievs ir mīlestība." (Jāņa 4:8)
Ar to arī viss pateikts!
Vēl vairāk:
"Vai var māte aizmirst savu zīdaini un neapžēloties par savu miesīgu bērnu? Un, ja pat māte to aizmirstu, Es tevi neaizmirsīšu."
(Jesajas 49:15)
Un ja šis citāts tev nepierāda, ka Dievs ir mīlestības pārpilns, tad es nezinu ko tev vēl lai pasaka.
"Jo tik ļoti Dievs pasauli mīlējis, ka viņš devis savu viepiedzimušo Dēlu, lai neviens kad viņam tic nepazustu, bet dabūtu mūžīgo dzīvību." (Jāņa 3:16)


ATBILDOT UZ ŠĪS TĒMAS JAUTĀJUMU!
Vai visuvarenais ir visu zinošs vai ļauns.
Ir tikai šāda atbilde:
DIEVS IR MĪLESTĪBA. Tur kur ir mīlestība, tur ir PATIESĪBA. Tātad Dievs ir visu zinošs.

"Mīļie, mīlēsim cits citu, jo mīlestība ir no Dieva, un katrs, kas mīl, ir no Dieva dzimis un atzīst Dievu.
Kas nemīl, nav Dievu atzinis, jo Dievs ir mīlestība." (Jāņa 4:7-8)
European
pievienojies: 25.03.2012
Komentāri: 46
Re: Vai visvarenais ir visu zinošs vai ļauns ? - ir tikai divi varianti.
04.06.2012 01:06
Aiko_Saule.
Mīlestība ir citos centrēta. Tā ir atteikšanās no sevis.
Viss tās pretstats būtībā ir egocentriska uztvere, egocentriska darbība, kas pārvēršas ļaunumā.
Ļaunums ir antimīlestība.
Atsakies no mīlestības un tas būs ļaunums.
Ļaunums pasaulē, tāpat kā grēks, iegāja ar cilvēka izvēli, nevis Dieva!
Ne mums to būs izskaidrot līdz galam.
Vairāk lūdzies, meditē. Daudz kas cilvēkam tad kļūst skaidrs.
Daudzas lietas pat nevar izskaidrot citiem, bet pašam tā kārtība plauktiņšā ir skaidri galvā redzama.
Dievs mīl beznosacījuma, jo viņš ir citos centrēts. Domājošs par citu labumu.
Ļaunums rodas tad, ja darām citiem pāri... kādēļ? jo domājam par savu labumu un tādēļ sitam krustā arī mūsu Pestītāju.
Iespējams vienīgā "kļūda" (negribu tā teikt), ko Dievs būtu izdarījis varētu tad likties, brīvās gribas došana cilvēkam, bet ļoti iespējams, ka tas ir kaut kas tāds, ko mēs vēl nespējam novērtēt un izprast.
Es pieļauju, ka pasaulē ir vajadzīga šī ATGRIEŠANĀS. mājās, pie Tēva.
Kā līdzībā par pazudušo dēlu.
European
pievienojies: 25.03.2012
Komentāri: 46
Re: Vai visvarenais ir visu zinošs vai ļauns ? - ir tikai divi varianti.
04.06.2012 01:12
Iespējams, tas ir kaut kāds piepildījums.
Dievs cilvēkam licis brīvo gribu, apzinoties, ka tas teorētiski var grēkot. Ja tā, tad tam seko - attālināšanās no Dieva, no mīlestības.
Ja pirms tam mīlestību cilvēks juta un redzēja un redzēja arī Dievu, tad viņam nebija iemesla no savas sākt gribas mīlēt, jo šī mīlestība vienkārši bija aizsākusies, cilvēks redzēja mīlošo Tēvu un no tā vien viņš mīlēja, jo pats ir mīlēts.
Tagad mēs Dievu neredzam, tādēļ grūti izprast, ka Dievs mūs mīl. Ja mēs nejūtamies mīlēti, mēs nevaram mīlēt citus.
Dievs vēlas, lai mēs ar savu brīvo gribu, uzsāktu šo mīlestības ķēdi no sevis uz citiem, noticot, ka viņš mūs mīl.
Jo, ja mēs Dievu redzētu, mēs uzreiz justos mīlēti... tad nevajadzētu šo pasaules dzīvi.
Dievs caur pasauli grib apgriezt šo apli otrādi, lai cilvēks ar savu brīvo gribu mīlētu!
Un pat tad mēs varam mīlēt tikai tad, ja apzināmies, ka Dievs mūs mīl. Bet tam tomēr ir vajadzīga arī kaut kāda, kaut vai minimāla, izeja no egocentrisma un centrēšanos uz citiem. Tādad citu mīlestību.
Aiko_Saule
pievienojies: 05.06.2005
Komentāri: 181
Re: Vai visvarenais ir visu zinošs vai ļauns ? - ir tikai divi varianti.
10.09.2012 15:14
European

Jā tik tiešām kā tu raksti Dievs cilvēkam licis brīvo gribu, apzinoties, ka tas teorētiski var grēkot.

Un šajā MOMENTĀ Dievs pieļāva ļaunuma DZIMŠANU - kā radītājs, kā NeMīlošs TĒVS - jo pēc brīvās gribas iedošanas cilvēkam - sekoja grēkā krišana - Nemīlošā Dieva Tēva FANTASTISKĀ ideja, ka vajag savu DĒLU piesist krustā - pat Poncijam Pilātam neļāva Jēzu pasargāt no NĀVES !

Jēzus Gedzemenes dārzā lūdza savu Mīlošo Tēvu - bet Tas novērsās !

Sātans tai pat laikā uzdeva jautājumu KAs ir Tavs Tēvs - Jā gan !
Kas ir tas Tēvs - kurš savu dēlu piesit krustā !
Tāds Tēvs ir ļauns Tēvs un ja viņš ir visu varens - un to nenovērsa !
Ja es būtu Dievs tēvs tad es nedotu cilvēkam brīvo gribu - lai nebūtu ļaunums !
Komentāri:Iepriekšējie1234
 Saraksts/Citas sarunas/Vai visvarenais ir visu zinošs vai ļauns ? - ir tikai divi varianti.