Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Citas sarunas/Ķecerība katoļu vidū ???...
Komentāri:Iepriekšējie12
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Ķecerība katoļu vidū ???...
15.02.2005 15:15
Jautaajums!
A kaapeec (tieshi kaapeec) ir svariigi vai Marijai veel bij beerni vai nebij? Tb ko tas maina globaalajaa Dieva Glaabshanas plaanaa? Okey, tas kaut kaa ietekmee Katolju dogmatiku, bet nu tas ir tikpat nenoziimiigi dveeseles glaabshanai (manupraat) kaa striideeties par to cik garsh bij Jeezus Kristus un kaadas tad meebeles vinjsh buudams par galdnieku, uztaisiija!
Amada
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 173
Re: Ķecerība katoļu vidū ???...
17.02.2005 12:33
tas manuprat ir tads ka jautajums par vesturisko patiesibu. Ja peksni paraditos kada mistiska sekta, kas teiktu, ka vini ir Jezus bernu pecnaceji, bet dzivotu saskaņā ar evaņģēliju un ticetu visam ko māca tradicionālās konfesijas, visdrizak (mans subjektivais pienemums) vini tomer butu pestiti un iegutu muzigo dzivibu. Tacu visdrizak visas parejas konfesijas viena balsi kliegtu, ka Jezum nebija bernu, jo Vins nestajas seksualas attiecibas ar sievieti. Un tad tie kliegtu, bet Raxtos par to nav nekas teikts, un saktu teikt visus argumentus, par ko jau ir raxtijis Dens Brauns vai ar radijis Discovery channel - ka J ezum ir bijusi sieva, jo ... blablabla... Nu it ka Jezum pasam nezinu vai ir loti vajadziga tada aizstaviba, no ta it ka Vinam nekas nemainitos. Bet tiri cilvecigi mums gribas aizstavet patiesibu, but tas puse. vai tad ne? it ipasi tajos jautajumos,m kas skar musu parliecibu un ticibu.

Manuprat, ir pat loti saprotams, ka Marija dzivoja celibata, ja papetam visu lielako svetvietu vizionaru dzives satstus. Cels uz Damasku - Pavils nolemj dzivot ceibata un saka, ka ta ir vinaprat labakais, Fatima - Lucija klust par karmelitu mukeni pec visa pardzivota, vina velas savu dzivi pilniba veltit Dievam, Bernadeta Lurda dara to pasu utt. Bet te mes runajam ne tikai par dieviskiga redzesanu, te mes runajam par Sievieti, kur ne tikai redzeja Jezu, dzivoja ar Vinu, zidija ar savu kruti. Ta bija Sievieti, par kuru ipasa veida naca Svetais Gars un tika ienemst Dieva Dēls-Cilveka Dels. Vina tas attistijas, veidojas, Marija Jezus dzivoja vel pirms piedzimsanas. Un jau tur darija brinumus. Ka lasam Lukas ev., kad Elizabete ieraudzija Mariju, bernins vinas miesas prieka salecas. Domaju, ka tas ir tikai viens no atgadijumiem. Matiskiba tas ir briniskigi, bet, ja sieviete klust par Dieva mati, tad manuprat - tas ir kads notikums, kas apgriez visu dzivi otradi. Gaidot bernu, sievietes organisma notiek izmainas, tacu apskatot visu ieprieks mineto, neso Dievu savas miesas visdrizak ari Marija pasa notika lielas izmainas. Marija ir ari sieviete, kurai Jezus netasaka. Ja macekliem vins biezi neatbild vai kluse, vai aiziet, tad Mariju Vins uzklausa del milestibas. Vina ir ipasa. Kazas Kana. Jezus nevelas iejaukties taja, ka nav vina, saka, ka Vina laiks nav pienacis, bet mate ludz un vins dara brinumu. Ta nu ir, ka Manis ieprieksminetie cilveki redzt Dievisko mainas, nespej dzivot parastu dzivi, ari taja skaita parastu gimenes dzivi, vini kops ta briza var tikai visu sevi atdot kalposana Dievam, tad ko gan varam teikt par Mariju? Dieva Mati, to, kura nesa Jezu savas miesa, to, kura zidija Dieva Delu, ta, kurai Dieva Dels paklausija, ja vina ko ludza.

Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Ķecerība katoļu vidū ???...
17.02.2005 13:31
Paldies! Nu skaidrs, tobish tas ko tu pateici ir apmeeram tas pac kaa es domaaju! Ka no vienas puses, ne jau no Marijas nevainiibas atziishanas cilveeks kljuust glaabts vai pestiits bet no Jeezus Kristus atziishanas par Dieva Deelu un ticiibas etc. etc. etc.
Savukaart "Marijas atziishana par nevainiigu un celibatizeetu sievieti" jau ir sekas, Dieva atziishanai!
Tb vai es pareizi saprotu, ka tava (cik saprotu, tu katoliete)  Marijas atziishana par nevainiigu ir sekas tam, ka tu noticeeji un atzini kas par fruktu ir Jeezus Kristus?
Varbuut intiims jautaajums... kas tavaa ticiibas celjaa bij pirmais ko tu atzini?
Amada
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 173
Re: Ķecerība katoļu vidū ???...
17.02.2005 13:38
Es manuprat saja diskusija jau raxtiju par to, ka pirmais, ko satiku bija Jezus. Jo vairak iemileju Jezu, jo vairak gribeju saprast to visu, kas ir ap Vinu, taja skaita "Mātes problemu". Man ta bija tipisks un uzskatams elkdievibas piemers. Ta toreiz uzskatiju. Tacu mani mulsinaja cilveki, kuriem vina bija svariga. Sakuma mani bija dusmas uz tiem "planpratiniem", bet tad es gribeju saparast - kapec vini ta rikojas, tam visam, tic. Es ludzos lai Dievs man atklaj so nesakidribu, ja tas ir nepieciesams, lai es saprotu to jautajumu par Vina mammu. izskaidroja. :) THE END.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Ķecerība katoļu vidū ???...
17.02.2005 15:11
Es pat neluudzu, ij tu (nu laikam jau Dievs pac) visu paskaidroji par vinja mammu! Es gan laikam "liels puika" es pie puikaam :) Bet ieraxtu sirdii to atzinju, ko Dievs caur tevi man devis, siikaa maashele tu mana :)
p.s. siikaa - tas ir "jaukaa, forshaa, labaa" nevis izmeeros maza vai kaa citaadi zemaaka
Amada
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 173
Re: Ķecerība katoļu vidū ???...
17.02.2005 15:13
:))))) nu ja, es jau nemaz neko sliktu nepadomatu ... :D
European
pievienojies: 25.03.2012
Komentāri: 46
Re: Ķecerība katoļu vidū ???...
27.03.2012 02:29
Pestīšana jau notiek ticībā Jēzum un viņa nopelnam.
No tā izriet atbrīvošanās no lielākā šķēlēja starp mums un Dievu - grēka.
Atbrīvošanās no grēka atver ceļu Dieva žēlsirdībai un pilnīgai dzīvei mīlestībā.
Paliekot Dievā, tātad mīlestībā, dadzas lietas mums kļūst skaidras. Pie tam dievišķas mīlestības stāvoklī mēs nedz atzīstam, nedz neatzīstam, bet mēs esam ar Dievu un mūsu domāšana nav kā agrāk. Mēs saprotam lietas savādāk.
Mīlestība pret Dievu nozīmē vienlīdzīga mīlestība pret visiem. Tas nozīmē vienlīdzīga mīlestība gan pret Jēzu, gan viņa māti. Jo, ja mēs vienu vai otru mīlam vairāk, tad to, kuru mēs mīlam mazāk, mēs nevaram pieņemt viņa trūkumus, tātad līdz galam nemīlam, tas nozīmē, ka mēs arī nemīlam līdz galam Jēzu.
Būdami mīlestībā mēs nedomājam ko atzīt. Vērtības mainās. Mēs pieņemam faktu, ka Marija dzemdēja dēlu, ieņēma to no svētā gara. Bet arī to nezinot mēs tiekam pestīti. Cita lieta ir, ja mēs kaut ko noliedzam vsv. jaunavas Marijas sakarā. Mīlestība neko nenoliedz. Tā visu pieņem tādu kāds tas ir. Un pat pie viena vai otra fakta atšķirīgas interpretācijas, tā pieņem abus faktus, jo mīl cilvēkus, kas ir uzrakstījuši abas versijas. Mīlestība nerisina problēmas, tā mīl!
European
pievienojies: 25.03.2012
Komentāri: 46
Re: Ķecerība katoļu vidū ???...
27.03.2012 02:45
Pie tam, Dievs ir tikai viens un Dievs parādījās cilvēkiem caur Jēzu Kristu.
Mēs varam godināt arī Mariju kā viņa māti. Mēs varam godināt jebkuru māti, mēs varam godināt jebkuru cilvēku, jo pagodinot kādu, mēs pazeminām sevi un pazeminot sevi mēs ļaujam Dievam sevi paaugstināt.
Marija ir pestīta. Jebkurš, kurš ir atpestīts vairs nav pieasaistīts šai zemei. Mēs caur Mariju varam nokļūt pie Jēzus tāpat kā pie Dieva caur Jēzu.
Tā ir hierarhija. Tā nav daudzdievība.
Ja mēs bērnībā lūdzam savu māti, lai tā izmazgā zeķes, kādēļ, lai mēs nelūgtu vsv. jaunavu Mariju, lai viņa mūsu lūgšanas nodot Jēzum?
Jo Jēzus vienmēr ir uzklausījis savu māti! Vienmēr! Tādēļ Marijas žēlsirdība dot iespēju mūsu lūgšanām nonākt pie Jēzus.

Būtībā lūgšana caur Mariju uz Jēzu vai uzreiz uz Jēzu ir atkarīgs no katra attiecībām ar vecākiem bērnībā. Ja bija labas, mīlošas attiecības ar māti, tad vieglāk lūgt caur Mariju, bet, ja labas attiecības ar tēvu, tad var lūgt uzreiz Jēzu.
Galu galā cilvēks var lūgt arī Dievu un sarunāties ar viņu, tikai tādā gadījumā viss būs atkarīgs tikai un vienīgi no viņa ticības. t.i neticības gadījumā Dieva palīdzību mēs nespējam saņemt.
Šajā sakarā lūgšana caur Jēzu ir interesants pavērsiens, kā garā nabadzīgāks cilvēks spēj sarunāties ar Dievu.
Galu galā apzinoties savu garā nabadzību, mēs topam bagātināti un svētdarīti.
European
pievienojies: 25.03.2012
Komentāri: 46
Re: Ķecerība katoļu vidū ???...
27.03.2012 02:49
Galu galā viss ir pateikts rožukroņa lūgšanā:
"Esi sveicināta Marija,
žēlastības pilnā.
Kungs ir ar tevi.
tu esi svētīta starp sievietēm un svētīts ir tavas miesas auglis, Jēzus.
Svētā Marija, Dieva māte
lūdz par mums, grēciniekiem
tagad un mūsu nāves stundā. Āmen"

Galu galā mūsu attiecības ar Jēzus māti ir atklātas šajā lūgšanā. Mēs lūdzam pēc viņas aizlūguma. Tāpat kā mēs varam lūgt priesteri, lai tas par mums aizlūdz, kaimiņu vai draugu.
Bet īpašai šajā visā ir tas, ka Marijas lūgšanas uz Jēzu VIENMĒR tiks uzklausītas, pie tam, viņas žēlsirdības un mīlestības stāvoklī Marija spēj saprast ko mums pašiem vajag un viņa zina, ko lūgt Jēzum!
Komentāri:Iepriekšējie12
 Saraksts/Citas sarunas/Ķecerība katoļu vidū ???...